Monday, August 16, 2010

Serabut!


Isnin yang bosan. Banyak kerja. Tapi mood selalu lari-lari. Ditambah pulak dengan flu + badan panas semacam. Sakit kepala malam tadi pon tak kebah lagi. Umph! Bila nak start buat kerja ni? adei.. nak balik umah. Nak tido. Boleh?? Serius teruk gila mood aku hari ni. haihh…

Malam tadi kamu tido awal. Mintak aku kejutkan kamu sahur. Alih-alih kamu jugak yang kejutkan aku kan. Padahal kamu dah sahur pon. Setakat ni tak pernah sehari pon kamu tak kejutkan aku. Yerlaaa.. jauh ni. Sahur pulak sorang-sorang. Sedih wooo…

Tahun lepas tak pernah pulak kamu kejutkan aku kan? Mestilah makanan dah ready baru bangun yek cik abang? Muka macam tak de perasaan jer. Tapi manja rupanya kan? heee… tak nak mengaku jugak? *wink*

Hari Jumaat lepas kamu mintak aku telefon aku. Tiba-tiba kamu cakap,


Kamu : Rindu ngan mak…

Aku : (gelak habis)

Kamu : (tiba-tiba suara berubah. Macam nangis. Pastu gelak). Tadik sik da pun abang nangis cakap ngan mak. Tiba-tiba ngan B lalu nangis… (Tadi takde pon abang nangis cakap ngan mak. Tetiba cakap ngan B terus nangis)

Aku : alalalalala…. (gelak lagi..) comel!


Kalau cakap ngan mak kamu boleh nangis, cayalah! Tak pernah woo… depan aku je aku pernah Nampak kamu nangis. Dah tentulah kecik dulu pernah kan? Dah besar ni tak de nyer.. Depan adik-adik & abang-abang lagi lah tak pernah kan? Mestilah jaga kemachoan ea bang? Ahaha… Kamu pon buat aku macam tu kan kalau aku nangis? Haha… manja tul!Orang seni ni memang hatinya mudah tersentuh kan? jangan tak mengaku yerrrr.... =P takpe, saya takde masalah pon. heee....

Sabar-sabar.. tiga minggu lagi dah boleh balik. Nak tau satu benda? Aku tak renew lessen kereta lagi. Macam mana nak amik kamu kat aport. Haihhhhh… rupanya lessen mati 11 Julai. Baru perasan masa isi borang UNIMAS. Kalau mak tau ni, habis la aku. Oh Noooooo!

Sekarang ngah kira budget untuk raya. Bulan ni banyak betul nak kena bayar. Termasuklah roadtax keta + insurance kete. Ada sape nak tolong bayar? Kamu, boleh tolong? *wink*



Serabut-serabut,



12 kata-kata jiwang:

marinahunny said... BALAS

dekat nk raya ni mcm2 nk kena bayar ;)

eik`S noName said... BALAS

owh...mesti banyak juadah berbuke kan..huk3
meh esyad tlg bayarkan...kah3 dlm mimpi la.hik3

makanan ape paling best kat sano>???

Iznie said... BALAS

puasa ney mmg banyak guna duit...huhu

iznie tunggu nak kutip duit raya jer....hehe
(boleh lagi ker tua2 ni??)
aiseyh!

elmo blurb said... BALAS

puasa habis duit kat bazar .
raya pun nak habis duit jugak .
adehh duit .
duit .

HonEyBuNNy said... BALAS

uih...serabut btoi neh...sabaq2 no...hehehhe....ila pun serabut gk neh..

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

kitak flu kah?
cian ngan nya lok..makan ubat ah.....

Faizal n Fashitah said... BALAS

Kamek sama juak kenak flu2 n badan panas2 koh. Munkin dah musimnya tok kali hoh. Tapi apapa pun, alhamdulillah laa sikda la sampei ter pop-up demam koh..(alu merati kerek kanan ncarik JT...)

Mr Noble said... BALAS

ha'a betul. shopping raya je dah byk abes :p

AmirFX said... BALAS

Nang musim kali.. Kmk kenak selesema time tok... Cabaran menar jak... Mbak minum aek kosong byk2 time sungkey kelak..

Hamzah Ian said... BALAS

haha.. betol2.. aku tak tau nak komen ape.. haha

selamat pose je la okeh???

ztie said... BALAS

erm...... alulupak mek apa nak d komen mek koh kak maca komen bg derio tek.. eh ( sambil merati kerek kanan ncarik pistol k nembak derio)

Amni said... BALAS

dear marina,
yup! tu la apsal... belum kek raya dan segala bagai barang raya kan? ehek..

dear eiks,
tak banayk pon.. kalau bulan puasa, sedapnya kalau dapat bubur epdas.. yeah!

dear iznie,
sila2.. mai sawak saya bagi angpau.. hehe...

dear ila,
serabut kenapa tu? hee...


dear elmo,
sib bek kat sini takde PARAM. heee...

dear wawa,
thanks dear...

dear f & f,
hahahah.. sik abis gik duhal..

dear mr noble,
tak termasuk shopping lagi ni dah abes.. aiyak!

dear amir,
cam best gik minum aek berais aiee.. heee..

dear hamzah,
makaseh.. =)

dear ztie,
tauk ada.. =P

Newer Post Older Post Home