Monday, August 23, 2010

Ada Hati Nak JAdi Artis Ke?


Jam dah agak lewat malam. Napa tah mata tak ngantuk. Sambil berusaha untuk melelapkan mata, tengok-tengok video lama. Oh! Ada video yang aku record masa kamu di interview kat Sarawak F.M. Lucu. Selama ni Sarawak F.M bukan lah pilihan untuk didengar kan kamu? In fact aku dan kamu sangat susah nak dengar radio.

Teringat pertemuan kamu dan deejay Sarawak F.M. Masa tu petang hari Sabtu. Aku ada kelas music. Kamu pulak lepak kat waterfront buat lagu sambil layan perasaan. Erk? Hee… Masa aku sampai kat waterfront tu, aku tengok kamu dengan 3 orang lelaki dan seorang perempuan. Dalam hati tertanya-tanya jugak.

Aku sempat rakam video kamu dan dorang. Dorang senyum je tengok aku. Mungkin dorang ingat aku peminat kot. He.. Peminat la. Peminat kamu pastinya. Mereka cam exited je. Lepas tu sorang dari budak tu, Yoy kalau tak silap, bertanya kat kamu, aku ni siapa? Kamu gelak-gelak je.


Balik dari situ,

Aku : Siapa?

Kamu : Kawan baru. Sorang ya deejay. Nya nak interview abang pakey rancangan nya. Boleh sik B? (Kawan baru. Sorang tu deejay. Dia nak interview abang untuk rancangan dia. Boleh tak B?)

Aku : Boleh. No prob. Tapi yang lain ya siapa? (Boleh. Tak de masalah. Tapi yang lain tua siapa?)

Kamu : Geng baru juak. Sidak ****Band. (Kawan baru jugak. **** Band)

Aku : Oh!

Kamu : Kenak? (Nape?)

Aku : Sik da papa. (Tak de apa..)


Dalam hati nak cakap tak berkenan sangat dengan **** Band tu. Tapi macam tak terkeluar. Sampai kat kerongkong je. Memang firasat aku ni jarang salah. Salah seorang tu selalu buat masalah dengan kamu. Dan sekarang **** Band tu dah menyepi dari hidup kamu. Mungkin jugak impak nyer selepas kena tegur oleh Mr. Atiqah sebab tak beradab masa jumpa Mr. Atiqah. Bukan salah dorang jugak. Mr. Atiqah memang orang yang sangat sensitive dengan adab. Sebab tu aku senang kalau kamu rapat dengan Mr. Atiqah.

Lepas temuramah kat Sarawak F.M tu, facebook kamu mula la dipenuhi dengan popuan-popuan asing. Macam-macam komen. Masa kena temuramah tu jugak ada la popuan yang call. Hangat panggilan radio malam tu. Kawan lama pon call mengaku kawan. Kadang-kadang kelakar je aku rasa. Tak kurang jugak ada yang tak puas hati kamu masuk radio tak bagitau sapa-sapa. Yerlah nak bagitau buat apa kan? Masuk radio je pon.

Alahai~ manusia macam-macam ragam. Bila tengok balik video tu, aku senyum sorang-sorang. Aku sampai nak tertidur kat konti tu tunggu kamu. Lepas rancangan tu, ada lagi rancangan lain yang dorang invite. Tapi tu deejay lain pulak. Belum jadi artis kan Bang? Erk? Jangan lupa daratan~

Psssttt… ada hati nak jadi artis ke?


Layan je,

21 kata-kata jiwang:

marinahunny said... BALAS

bahaya ni kalu jadik artis..hahaha

ztie said... BALAS

apa jam kmk barukkol 2.15 ow ? hehe ya mek bgong nya nak jadi artis koh. ermph! popuan2 asing. nasib ktk penyabar :D

nabilah_2908 said... BALAS

kalau En BF teringin nk jadi artis...mcm mana..? amni galakkan tk..?


jom ke APA KATA HATI pulak,
KAD RAYA

tiafazunia said... BALAS

wahhh!
femes la nnt!
kne jge btol2 tuh! :)

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

oh..laki kitak ya kah?
bena?
xsangka kmk...
kitak mudak gik dari kmk dah berlaki..
hehehe..
xpa2....

semoga bahagia selalu2..=)

.sweet-ants. said... BALAS

hahah biase la tu, klu muke kite tepek kt paper sbb terjatuh lumbang jmban pon org nk ngaku sedar jgk :D

FyZa said... BALAS

huhu klu jd artis apa salahnya...huhu..;)

farah said... BALAS

wah pasney amni kena jaga encik bf baik2 lah...mesti ramai peminat nya 2 nanti...

Amni said... BALAS

dear marina,
betul! saya jugak setuju kak...

dear ztie,
ada gik nya madah kita tok penyabar.. bukan kitak dah tauk ka kmk tok si sabar? wahahaha..

dear nabilah,
skang pon dia artis.. ahaks! =P

dear tia,
hee... mati la nak kena jaga.. =P

dear wawa,
erk? amin.. thank you... =)

dear ants,
betul3! wahaha... kelakar,...

dear fyza,
jadi artis kat umah saya sorang je.. lalala.. jeles2! =P

eik`S noName said... BALAS

owh...esyad nak knal gak dgn artis tu...kih3

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said... BALAS

cuba la mana ko tau dapat...wakakaka wakakaka

little black dress said... BALAS

haha..
kawan lame pon call ngaku kawan?
bese la 2..
tmpg glemer..
wakakaka

Faizal n Fashitah said... BALAS

Kedak kes kawan mek dolok, memula menapakkan dirik rah dunia seni nang sik dikenal urang. Tapi bila pindah ke KL n mukak album baru makei band bernama OAG.. start yalah alu Kaboom! album. Apapa pun, Radhi masih abu-abu kedak dolok.. walaupun dah jadi artis. Cuma kamek jak sik sempat mok jadi artis yerRrr...

cik lya said... BALAS

lya nak jadi :(

Mr Noble said... BALAS

wau! femesnya sampai masuk radio! :D

AmirFX said... BALAS

Kmk nak jadi artis p bakat lam muzik sekda... Lakonan apatah lagik... Jadi artis lam femili kmk jak lah...

♥ p a A n i ♥ said... BALAS

nanti boleh glemer!! ehehhe

♥ p a A n i ♥ said... BALAS

nanti boleh glemer!! ehehhe

erolnukman said... BALAS

skrang tok memang dah artis pun..cuma d kenali jak gik belum.xpa,asal niat ikhlas bkarya..femes sik femes tolak tepi.tp ada yg lebih mngejar populariti smata2.karya sik bagus ney pun.
jgn sampey d suruh bgmbar rah kolam renang ngso body pun maok juak.langsung sikda kaitan ng kerja2 seni muzik.kehkehkehekeh...

Amni said... BALAS

Dear esyad,
artis mana tu?

Dear brutalsolo,
tak perlu cuba.. hee...

Dear LBD,
tu la kan dear.. hehe... tumpang jangan tak tumpang... =P

Dear F & F,
urang sibu kah kitak? hee... Radhi ya student mak kawan mek. Mak nya apdah salu nya ngukum radhi ya berdiri atas meja masa sekolah dolok.. hahaha...

Dear cik lya,
nak jadi apa tu dear?

Dear Mr Nobel,
masuk radia je pon.. radio sawak je.. hehe...

Dear amir,
hahaha.. sila2...

Dear pani,
glamor bukan lah yang dicari... =)

Dear erolnukman,
mena kata kitak.. ya lah kmk senang mun nya berkawan dengan urang dah dalam industri.. macam Mr Atiqah ya.. Nya dah dalam industri. So nya tauk industri kedak ney.. selalu nya berik nasihat ngan mek duak.. heee....

ztie said... BALAS

soh nya berik nasihat ngn achie juak nun

Newer Post Older Post Home