Monday, September 27, 2010

Busking Bila Free : Jadual Sangat Padat!


Sabtu malam. Kamu balik agak lewat. Jadual sangat pack hujung minggu. Pukul 12 tengah hari, part time kat McDonald Sogo. Lepas tu kena mengajar tuisyen kat Setiawangsa. Balik tu, terus ke Bukit Bintang. Training ngan Band kamu. Tak busking lagi? Busking.. Kalau free yerk? Sabtu dan ahad depan ada show. Satu kat UiTM Shaha Alam. Satu lagi, tak tau!

Balik lebih kurang 11 malam, mandi pe semua, study, buat assignment. Masa kamu sampai ASWARA, aku dah ngantuk dah. Hum.. Kamu telefon. Borak-borak lepas tu aku nak tidur, kamu nyanyi.


Hanya satu pinta ku,

Tuk memandang langit biru,

Di pangkuan kekasihku,

Hanya satu pintaku (pastu tetiba kamu gelak)


Kamu : Jangan la gelak bro..

Aku : (gelak sama sebab tau kamu blushing bila kawan kamu dok perhatikan kamu nyanyi)

Kamu : Jahat ko firdaus! (ada sisa ketawa di hujung suara)

Aku : Kenak ya? (kenapa tu?)

Kamu : Kawan abang merati abang (Kawan Abang dok perhati abang) Pastu dia gelak!

Aku : Haha! Comel!

Kamu : Bah, tidur aaa…

Aku : Okey. Nite!



Pssstttt.. suka bila kamu malu-malu kucing.. *wink* Video masih tak dapat lagi. Saya lupa nak bawak cable kat sini. Len tenet kat Kuching sangat slow hari tu. Sebab tu tak upload video kamu. Hoho...




Kamu malu-malu,

22 kata-kata jiwang:

erolnukman said... BALAS

laju nar ktk tok update blog eh...bukan2..

Amni said... BALAS

Dear cikgu erol,
belum laju gik ya... ada urang ya sampe berapa ndak sari ka.. ahaha..kmk paling banyak pun 5 jak.. sik mampu nak polah banyak2 gik.. hehe... tapi aritok, tok la yang last.. =0

ztie said... BALAS

nya soh kmk sik tido di opis. ya nya update banyak2 ya. hehe

fLo said... BALAS

hehehe...nang laju! kdg x sempat kejar..

bh best juak ada org berlagu sebelom tdo..=p

maisyara Pot! Pot! said... BALAS

dah lama tak dengar orang melalak sebelum tidur xD

Nur Azila Ismail said... BALAS

tq visit my blog ea :) zila mmg 17 taun . .tq ya for the wish :)

teddyuna said... BALAS

una pun ske kalau si dia malu2 kucing.. rase nak jer cubit2 pp dia..

Amni said... BALAS

Dear ztie,
berkesan sik cara mek? ekekek...

Dear flo,
hahahah... mesti entri sebelum tok kitak belum baca... baruk muncul kitak.. ehehehe.... ya nang hobinya belagu.. malam tok nak dating! *wink*

Dear maisyara,
sia[pa yang selalu melalak tu? =P

Dear azila,
thanks singgah sini jugak dera...=)

Dear una,
kan? comel kan? heee....

Miss ... said... BALAS

ko busking bile2 gtau kt ne kul bape hehe nanti aku dtg hehe

nas said... BALAS

mak aihhh......da la keje part time,then mngajo owang plak...
hehehehe...
erk...uitm shah alam???
tempat aku tuuuuu

Amni said... BALAS

Dear Miss,
aku tak busking... "Kamu" yang busking... t roger ko eh!bak sini email ko..tak pon nombor hp.. t senang nak roder.. selalu tetiba je "kamu" tu nak busking...

Dear nas,
demi sesuap rezeki untuk belajo...=) yer.. UiTM. tak tau la event apa tu..

ainz said... BALAS

hurm...bz nye dia...harap2 dia kuat semangat..(ade amni...ain rase xde masalah..hee..)cayok2!

MiMiEy :) said... BALAS

seronoknya ada org nyanyi kan sebelum tido.
sweet gi tu

pisau belati said... BALAS

cerita cinta kamu indah ya.

Poyaty said... BALAS

alololo, suweetnyeee. hehehe

Mr Noble said... BALAS

lagu buat sendiri ke? power aa :D

Tomato Gurl's Life said... BALAS

malu2 kucing ye..hehe...masuk sini boleh la cik tom belajar bahasa sarawak..hehe

~nEeYsA~ said... BALAS

haha...cali..
tpi suwitttt!

Faizal n Fashitah said... BALAS

yerrRr lamak sik nenga word cali eh eheh. Nang romentik hubby kitak hoh. Yaa lah mek tok malaa jak nunggu bila gik wifey mek nak belagu k kamek koh...

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

jiwang..
jeles kmk..

Amni said... BALAS

Dear ainz,
insha allah... hehe..

Dear Mimiey,
meh saya nyanyiakn untuk kamu plak..=P

Dear Mr Noble,
heee.... saya cuma mampu tersenyum..

Dear pisau belati,
ada pasang surutnya...=)

Dear poyaty,
heeee.......=P

Dear tomato gurl,
sila2... boleh la belajar sikit2 tu..=P

Dear neeysa,
haha.. kmk pun lamak dah sik dengar perkataan cali ya...

Dear F&f,
kitak la nyanyi k wife tak..=P

Dear wawa,
boh jeles2 dear.. mulakan idup baru...insha allah, bahagia menanti kat depan ya...=)

labulabi said... BALAS

org tok nang.kali sejam cgek enrty nya polah.ingat zaman bergerek lok pukul 2 3 pagi masih gik begayut.hehe

Newer Post Older Post Home