Monday, September 27, 2010

Pening-pening dan Muntah-muntah


Balik dari office, lepas tukar tudung, terus je ke dapaur masak tomyam udang. Kan dah cakap nak makan jugak kan? Tak kira walaupon doktor cakap jangan makan makanan panas. Doktor cakap panas, bukan pedas kan? Lalala..


Lebih kurang setengah jam, semua dah siap dimasak. Aku p mandi dulu, cuci baju dan solat asar sementara nak tunggu tomyam sejuk. Hee... Konon berani sangat la kan nak makan panas-panas. T tak pasal-pasal kena marah ngan doktor hari Khamis ni. Yer.. Khamis kena p dentist lagi. Erm..


Masa nak makan, kamu telefon,

Kamu : Buat apa?
Aku : Baru nak makan..
Kamu : Okey! Malam ni dating eh?
Aku : (sangat suka) Okey! Tapi abang makan lu siap-siap okey?
Kamu : Okey sayang...


Malam, dari pukul 8, 9 dan 10 malam, kamu tak juga call aku. Eh? Cam nak merajuk dah ni! Mula la fikir bukan-bukan kan? Aku cadang nak tidur dah. Malas nak tunggu. Marah ni. Lama benor melepak kat kedai makan tu.

Pukul berapa tah kamu call, aku tak nak angkat. Habisnya aku off handphone. Tapi tak lama. Lepas tu on balik. Ngee... Kamu call, aku reject. Merajuk la konon kan? Mintak dipujuk tu. Lalala... Dah beberapa kali macam gitu, kamu tak call lagi. eh? Padan muka la kan?!

Aku call kamu. Kamu buat benda sama. Amik ko! Nak sangat merajuk! Tapi akhirnya kamu angkat jugak call aku. Kamu explain. Lepak lama kat kedai makan sebab hujan. Kamu call tu nak bagitau hujan lebat. Tapi sebab aku nak jugak merajuk kan, terus kamu balik dalam hujan. Balik, terus muntah-muntah. Lepas tu pening-pening sebab kamu memang tak sihat pon. Adei!


pssst... saya mintak maaf kamu! Saya salah~



Padan Muka kan?

14 kata-kata jiwang:

BSI said... BALAS

merajuk sayang..tp jgn selalu gilak okey..sebulan sekali boleh.hahahaha

Faizal n Fashitah said... BALAS

Memula kamek dah mikir kitak yang penin2 n muntah @ buntin aihh..

marinahunny said... BALAS

ingt apa tadi..hahahaha

labulabi said... BALAS

yep.sama sangkaan aku ngan encik faizal.hahaha.maklumla cuti raya tek kan panjannnnnnnnnnnnnnnnnnnng.hahahaha.apa2 ajak la.hehehe

gadisBunga said... BALAS

hah, merajuk. amalkan selalu. lalala.. :p

Amni said... BALAS

Dear sis V,
ekekekeke... dah lamak juak sik merajuk! kira okey la ya nak? Tapi last nya kmk gik sentap! ekekeke..

Dear f & f, labulabi,
haha... jauh pikir.. tambah lok tak duak anak... =P

Dear Kak Marina,
akak pon mesti fikir lain ni.. =P

Dear gadis Bunga,
seronok merajuk! tapi kesian plak kadang2.. melampau jugak amalm tadi.. huhu

fLo said... BALAS

hehehe...merajuk hoo...ikot kata penasihat vivi..sebln sekali..hehehe...

Miss ... said... BALAS

tu la lain kali dgr dulu..angkat phone k ;)

Amni said... BALAS

Dear flo,
hahahaha... sik majuk sik best juak oo... p mun dah jadi kedak ya, nang sentap la.. hahah...

Dear Miss,
sure! t aku angkat call.. tak nak dah buat cam gitu lagi.. hee...

ct kamila said... BALAS

haha..

kalo nk buat lg, sekali skala dah la ye..jgn selalu..

hehe

;p

Amni said... BALAS

Dear ct kamila,
urm.. macam akan buat selalu ni..=P

nabilah_2908 said... BALAS

hehehe..comel jer... :)

lepas ni jgn la selalu ngajuk..kesian dia..letih nk memujuk.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MAJLIS PERTUNANGAN

ztie said... BALAS

Doktor cakap panas, bukan pedas kan? Lalala..

<-- aku kenal ayat tok

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

owh..sesungguhnya kmk lamak dah x dating..

Newer Post Older Post Home