Friday, September 17, 2010

Busking Di Pasar Seni & Bukit Bintang


Semalam, bangun pagi-pagi, bila kamu call, aku terus bagitau tentang mimpi aku. Aku mimpi kawan-kawan baru yang busking ngan kamu kat Pasar Seni tu gunakan kamu je. Kamu terus gelak. So pleeeeaaseee…. Kamu, cerita macam mana boleh kenal dorang tu?

Kamu bagitau kamu keluar ke Pasar Seni nak beli minyak zaiton untuk janggut kamu. Janggut okey! Janggut. Tolong. Nak simpan janggut ke? Haihhh…. Jangan tanya kat aku mana Pasar Seni. Aku tak tau! Sebab aku bukan dok KL. Erk?

Keluar je dari mana tah, kedai ke Parkson ke, (aku tak ingat) kamu bagitau kamu Nampak orang busking. Dalam tiga orang. Lepas tu kamu duduk dekat dua orang yang tengok jugak eh? Kawan-kawan kepada otai-otai yang busking tu. Habis dorang nyanyi, kamu jumpa dorang.


Kamu : Bro, nak join boleh? Saya tak nak duit, saya tak nak apa-apa. Saya just nak busking ngan korang. Boleh?

Otai-otai yang busking : Boleh-boleh… Jom, bukak Gitar!


Keluarkan gitar dalam beg, Terus join dorang busking dan tak layan SMS aku langsung? No prob! Itu perkara biasa. Asalkan aku dah tau kamu wat pe, itu okey. Tak perlu la nak SMS 24 jam kan? juga tak perlu la call selalu.

Dah habis busking, dorang nak balik, sorang Abang ni jumpa kamu. Abang Adi.


Abang Adi : Bro, nak busking lagi tak?

Kamu : Nak.

Abang Adi : Jom!


Bukit Bintang destinasi kamu dan Abang Adi. Aku risau. Sapa tak risau. Kat Kl kan macam-macam jenis orang ada. Membebel aku bila dekat nak pukul 11 malam kamu tak balik lagi. Bukan sengaja. Sebab risau. Kamu gelak sakan. Kamu cakap pe? Tak sangka ada yang risau. Ada jugak yang sayang eh??? Piiiiraaaahhhhhh….. lalalala… tak nak buat lagi!


Aku : Kelak ada sidak ya amik kesempatan ngan abang. (Ti tak pasal-pasal dorang amik kesempatan kat abang..)

Kamu : Sik lah! Abang Adi ya hensem lalu + pandei lalu main gitar. Jauh sangat beza ngan abang. Kedak Abang Mus. (Tak lah. Abang Adi tu, hensem sangat + pandai giler men gitar)

Aku : Tak kisah la. Hati-hati jak..


Pssstttt… ti nak tengok kamu busking kat Pasar Seni & Bukit Bintang boleh? Bulan 11 eh?




Nak join busking boleh?

17 kata-kata jiwang:

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

star hill!!!=)

fLo said... BALAS

ha...harus la kmk crnya..hahaa..mok ngga nya busking..
dh tauk muka camne amatlah senang utk mencari..heee..=p

gadisBunga said... BALAS

the curve la. ke tak boleh? :D

Amni said... BALAS

Dear wawa,
hehe... kenak kah?

Dear flo,
haihh... hahahahha... sila2... sabtu jak nya busking.. marek kebetulan cuti... ya pun sikda pun nya palan nak busking.. exited jumpa otai2 ya.. lu la join sekali... hehe..

LotsOfLove-Pearls said... BALAS

besh jak ada org care..
bertuah abang ada care..

happy weekend..

Anne said... BALAS

kmk suka nangga org main muzik...hubby plays guitar too tapi dolok la.

ayaa alyy said... BALAS

waaa best nyer ader bf terer maen guitarrr

eik`S noName said... BALAS

owos..bestnye busking...nak tgk jgak...nnt amni upload la video mr.amirul basking....ahaks

erolnukman said... BALAS

nya ya senang bkawan...yalah mudah maok angkat nama nya..sik heran nya bleh pegi jauh lam industri klk.tp maok hati2 juak lah...byk gilak dah dgr org2 dlm yg main 'taik'..ehekss...

Ryan Valentine said... BALAS

eh, men gitar ka? best sik busking2 tok? Biasa tanga jak.. hehe

ainz said... BALAS

nak ikut! saya..saya..saya nak ikut juak! :p

Mr Noble said... BALAS

we want video! :D

PinQib said... BALAS

aha??
busking tu aper yer??


Latest entry di:

Let’s Exchange ><
Cinta Pakwe Kulit Hitam

HonEyBuNNy said... BALAS

cepat...kami semua nak tgk vidoe ini...hehehhe

cik_salmah said... BALAS

wow busking!!suke2!!

Faizal n Fashitah said... BALAS

Busking! waaa bes. Sik penah mek busking eh.. supan mek huhu. Dolok2 salu layan jamming jak ehek. Apapa pun, gudluck abang kamu itu ehek. Salunya artis dari debah camtok la senang nak naik n famous lak XD

Amni said... BALAS

Dear LOLPearl,
terima kasih.. hehe...

Dear Anne,
hopefully mirul sampe kelak2 men gitar.. mek suka tengok nya main gitar.. tangannya macam ajaib jak.. hehe...

Dear ayaa,
hehe... best jugak lew...

Dear esyad,
saya try carik okey?

Dear erolnukman,
setuju dengan pa tak apdah ya.. ya kmk risau dengan 'taik' yaa... huhu.... mudah-mudahan sikap nya kekal sampe bila-bila kedak ya..jangan jak mudah lupak dirik kelak..

Dear ainz,
insha allah kalau ada rezeki...=)

Dear Mr Nobel,
saya try carik link dia okey..

Dear pinqib,
search kat google.. hihi... sangat jahat saya ni...

Dear ila,
berusaha ni nak carik link.. hehe...

Dear cik salmah,
selalu tengok orang busking ke?

Dear F & F,
nya mok jadi cikgu muzik.. doa kan k...=)

Newer Post Older Post Home