Monday, September 20, 2010

So What? Ada Ku Kesah??


Kamu, Dah baca entri INI?


Mr. J : Saya memang nak jadi penjawat awam sejak sekolah rendh lagi. Bapak saya pon doa3 sangat dari dulu saya dapat masuk government. Saya dah jadi pendidik. Saya dah jadi penyelidik, saya dah jadi chemist. Tinggal satu je nak jadi, PTD. Gambatei kudasai..


Ada aku kesahhh??????? Dah cakap kan Mr. J akan carik aku. Masa ni baru nak ingat aku kan?


Last week dia SMS aku nak mintak tolong. Dia nak mintak tolong mana-mana family aku rekomen kan dia untuk post PTD. Ceh! Nyampah!!! A


Aku mana la boleh tolong. Aku bukan penjawat awam. Aku kuli awam je. Erk? Kalau abang ipar aku lain laa…Tadi dia SMS yang atas tu. Konon-konon nak mintak simpati la tu kan? Bila aku tak layan SMS dia last week, dia SMS lagi,


Mr. J : Awak, betul ke awak tak boleh nak tolong bagitau abang ipar awak saya nak interview PTD tu?


Tak nak!!!!!! Dulu ko cakap aku ni apa? “Hidung tak mancung, pipi tersorong-sorong”? Amik balik! Aku memang la hidung tak mancung, tapi tak pernah plak aku sorong-sorong pipi aku ni. aku ada maruah jugak weiiii! Tak macam ko!

Pssssttt… Aku dah delete perkataan sensitif kat sini.. hoho... thanks kawan2 yang bagitau pe maksud dia.. hehe...



Berdendam kah aku?


26 kata-kata jiwang:

Mrs. Nurulazmi said... BALAS

Hehehehehe...geli usus mek baca entri tok...mun nya maok PTD, usaha dirik empun. tul sik? Rezeki ALLAH di mana2 sahaja. mun dah rezeki,sik kan ke mana. gia lah manusia. mun maok sesuatu or susah, baruk ingat kita..baruk ngambik ati kita. Tapi bila dah senang, jgn kan batang idong, bulu idong pun sik muncul2 agik. paling perit, ditinggal mantak gia jak. paling sakit, bila molah sik tauk..sik pa dik, biar jak org kedak ya. ada tulah ditemu nya kelak. sik perlu kita dendam. ALLAH maha adil...

Apa maksud perkataan "pundek"ya Mrs.Amirul..hehehe..mek sik tauk juak..mun pendek tauk mek..=)

Amni said... BALAS

Dear Kak V,
yang pendek ya kmk.. ekekeke...sik tauk mek pa pundek ya.. tapi macam selalu jak urang sawak sebut.. bunyi nya tang sarcastic jak.. hehe...

kmk respect Mr. J tok dolok.. almaklum miak jemaah bah.. sejak nya anok2 kmk depan junior, kawan-kawan kmk.. cerita benda tah papa ngan urang sekeliling kmk, terus kmk ilang respect yaa.. gia ka urang jemaah pon pangei? mujur lah kawan-kawan kmk kenal kmk giney.. urang lain ya, lalek la sidak mok pk apaa.. haih...

kmk dah maafkan nya.. mungkin nak lupak pa nya polah ya susah sikit.. mudah-mudahan boleh kelak.. insha allah... amin... =)

tiafazunia said... BALAS

cis! pandai plak nk mntak tolong lepas da ckp cm tuh! xtau malu!

pundek tuh tak best! celake lg best! haha! :)

iszieylyanziy said... BALAS

haha,,sengal,,xmalu la die kn,,ngee

lionteen said... BALAS

klau lionteen pun x layan je die..
amboi..
dulu bukan men mngate kite,skang die lak terhegeh2 mntk tlg..

Amni said... BALAS

Dear tia,
kuang asam ko! ekeke... tak tersebut word tu.. hehe...

Dear isz,
moga dia jadi insan yang lebih baik.. amin... =)

Dear lionteen,
tu la apsal! sib bek tak fire je dia tuh! hehe..

fLo said... BALAS

eeii...x malu lok...ishh~~ bodo2 jak laki kedak ya...

Mrs. Nurulazmi said... BALAS

yalah..memang ada manusia kedak ya.rupa tang bait,dpn kita bkn main bait, tapi di belakang kita abis kita dijaik nya. nok kita sik polah pun, disusei juak ngn org.paling pedih, bila ada juak tetiba muncul batu api entah dari siney, pandei2 molah rempah ratus crita auta untuk menyemarakkan lagi api crita dongeng. Huh..ikutkan hati rasa nak gigit jak org mcm ya. Tapi yalah, nasib bait ada akal yg waras..
sik pa dik, hargai apa yng ada pada kita skrg. kakak skrg sgt bahagia di samping suami tercinta =).

Ninie Nordin said... BALAS

kmk asa nya sik malu eh. ilek jak mtak tlg ktk. usaha kedirik la ohh. grrr.

eik`S noName said... BALAS

hahahaha...xtahu malu pelek...aduh3

hani apandi said... BALAS

orang salu madah, mun cable panjang..dapatla apa kta nak..mudahnya idup camya kan? apala nasib kita yang cable sik panjang tok? akai..haha..usaha dik pun la..orang lain lelah berusaha, baru dapat ptd ya..nya senang2 jak..haha

PinQib said... BALAS

haha.. pundek tu lucah woo


Latest entry di:

Jenis mamat dibenci perempuan ><
Mainan genius dari Japan

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

mun kmk..kmk pun berdendam juak aie....

erm..kmk lum bait gik....sedih..

syahira ariff said... BALAS

rasa mcm nk bagi penutup mangkuk tandas kasi dia tutup muka
malu woooosssh

HonEyBuNNy said... BALAS

memang tak tahu maloo lah dia..huuhu...wat dono jek..huuhu

dLa said... BALAS

garang jgak amni nie. hehe

IxoR@ said... BALAS

rimas la bila ada orang yg macam ni...

hurrmmm.....

ainz said... BALAS

Jgn layan dia..biaq p dia masuk lombong..

BalqisShafiqa said... BALAS

selamat hari raya.
x seronok laa kalau dpt sesuatu yg bukan usaha kita.
x berbaloi.

jadi nak menyorong pipi tuboleh tiru teknik begitu agaknya.

aleena said... BALAS

hehe..sungguh tak malu itu lelaki..

Faizal n Fashitah said... BALAS

Yobihh...nang sik pemalu naa laa miak ya hoh. Mun kamek jadi kitak ka,.. padah jak camtok.. "Pipi tak mancong, idong tersorong2.. coba cabut lok bulu idong kitak ya.. sukatkan. Adakah nya sama panjang ngan segolong benang??"..

* pundek tok kira shortpom untuk = Punca + Adek. Adek yang dimaksudkan dalam konteks tok adalah salah satu anggota kita yg digunakan untok mengeluarkan aek kemeh.

Cth ayat: Di manakan pundek kamu wahai Zatie?

So, kira paham2 lah apa maksud ayat atas ya nak hoh...

Amni said... BALAS

Dear F & F,
serius kitak? baruk tauk aiee... Yoh! harus mek delete word ya katok..

nisrin said... BALAS

dah la tini... x yah tlg die lg... sbb dlu pun die dapat praktikal kat SAJ tu disebbkan aku jugak... dah la dekat ngn umah, boleh ulang alik, aku yg susah payah ngn bapak aku g SAJ ke sana kemari.. last2 tercampak kat Rawang. Aku maih terkilan..
Suruhla die usaha sendiri, kudrat lelaki yg dia ada tu utk apa? bunh nyamuk je ke? org lain usaha setengah mati nk masuk gov, mohon ke sana kemari.. takkn dia asek nk pakai kabel je..
Jgn tlg die! klu ko tlg... aku x mo kawan ngn ko...serius nih!

nisrin said... BALAS

weh, pundek tu perkataan lucah.. perkataan budak2 pasar.

Amni said... BALAS

Dear Jie,
tak tolong.. tak berani pon nak cakap ngan abang aku.. dia tu siapa? huh! buang karan je kan nak tolong.. tak tau pon ko tolong dia kat SAJ tu.. dia bukan men megah lagi.. Ceh! nyampah je.... t aku delete perkataan tu...

cik elyse said... BALAS

hai amni :)

jangan ingat senang je nak minta tolong lepas apa yang org buat pada kita kan?

serve u right beybeh

amni cr kawan lain lah
hehe

Newer Post Older Post Home