Sunday, September 12, 2010

Haruskah Di Uji?

Kamu dah ke KL. Aku pulak balik malam ni. Esok dah start kerja. Terasa sunyi pulak bila kamu takde. Kalau kamu ada pulak asyik nak gaduh je. Benda kecik macam semut masuk dalam air pon nak jadi isu. Bila dikenang balik seminggu ni, kelakar pulak rasanya.

Malam tadi lepas hantar kamu kat airport, aku terus balik rumah. Nak ke ruma Fiza, tapi macam tak seronok plak bila tak de kamu. Tak lama sampai kat rumah, Geng Keras aku masa MRSM datang dengan 3 buah kereta. Ada Nurul jugak. Lama tak jumpa. Sebab plan nak ke rumah Cikgu Su, aku pon join jugak la dorang.

Masa dalam perjalanan tu sempat M bagitau dia tak puas hati kamu masuk ASWARA dan quit Mechanical. Nak buat macam mana kan? Bukan aku yang belajar. Aku dapat buat apa? Apapun, aku yakin dengan kamu, sebab tu aku tak risau dah.

Masa balik pulak, Syafiq pulak yang bagtau dia risau. Risau sebab yang sama. Kenapa la susah sangat nak faham kan? Memang la kamu muda, tapi bukan bermaksud kamu tak matang dalam tindakan kamu kan? Aku tau dorang risaukan aku. Nak aku bahagia. Tak nak nanti aku hidup susah. Aku tau. Memang dorang tu sangat ambil berat tentang aku.

Mujurlah ada yang faham. Ada yang tolong fahamkan dorang. Asyraf dan Wan. Memang dua orang ni lebih matang antara kami semua. Nurul pulak, senyap je. Sebab dah lama tak jumpa, dia tak update sangat cerita tentang aku. El jugak senyap. Tak tau nak komen apa. Tapi aku tau dia jugak risau.

Kawan-kawan, tolong doakan aku dan kamu. Jangan fkir yang negatof okey? Kali ni je. Trust aku dan kamu.

Psssstttt… Raya ni aku tak sempat nak gambar banyak dengan kamu. Tak teringat nak bergambar pon Cuma ada satu je gambar. Tu pon kat airport malam tadi. Nak tengok ke? Tapi ainz cakap macam budak sekalah. Haha… Cam segan je nak letak. Umph!

8 kata-kata jiwang:

fLo said... BALAS

hehehhe...mek mok ngga gmba...!!!heee~~~
xpa la amni janji ktk yakin dgnnya good enough...lain org lain pemikiran bh...=p

ztie said... BALAS

negatof? eeekekekek..
aokla.. sekpa.. ktk kan positif. trust u. trust him . trust each other.
pemikiran org lain boleh d amik kira tapi jangan sampey memudaratkan hubungan.
Org sik tauk mcm ne hubungan ktk duak. Sikda org lain yg lebih faham hubungan ktk duak selain ktk org pun.
Ada hikmah nya, kenak nya sik ekot jalan mechanical. Jiwanya sik ke cya bila nya dah dapat aliran yg lebih sebati dengan jiwanya. Munkin mun nya sik dapat aswara ria nya dapat focus dengan mechanical. Tp sebab nya dh dapat, and mun nya sik grab peluang ya. Nyesal pun dah jadi sigek cerita. So.. sikpa. Nya pun masih muda belia remaja macam kita... (yerrr), masih ada masa, insyaAllah

little black dress said... BALAS

nk tgk...
hehe

Mr Noble said... BALAS

haha! letak aa kat sini, mesti best :D

ainz said... BALAS

btul ckp ztie tu..kalo dia amik meki pon + dia xminat..xpas kne tendang..lg truk,kn...

hurm..sape ckp musician xle idup..insyaAllah boleh..rezeki tu ade je..Allah Maha Adil.. :)

sume org nk tgk gambar kamu berdua..heee..ape lg tggu.. ;p

dLa said... BALAS

letak laa letak laa.
nak tgkkk gmbo korg. hehe

Amni said... BALAS

Dear flo,
aiee... malu nak kah gambar mek duak.. sekali kenal, abis laaa.... ekekeek.. aok, mena ta kitak, lain urang lain pemikirannya...maybe sebab sidak bestfriend, jadi kuat juak pengaruh sidak ya dalam idup kmk.... hehe

dear ztie,
muda belia remaja MACAM kita? hahahahahahahaha... lucu kitak... thanks tie.. tak dah kenal mek duak.. mesti boleh paham kan sikit sebanyak mek duak...

Dear LBD,
nak tengok? menyesal kang,,, ekeke..

Dear Mr Noble,
segan oooo... heee... insha allah t letak..

Dear ain,
cam segan pulak nak letak... ain dah tengok kan? tu je la gambar yang ada.. yang len sume gambar dia sorang ataupon saya sorang... btw, thanks..=)

Dear dla,
tak pernah lagi ea tengok saya? hehe... t kalau segan tu dah kurang, t saya letak eaaa.. hehe

ztie said... BALAS

aokla.. MACAM kita... tedah.. sapa gk nak muji kita koh. hahaha

Newer Post Older Post Home