Tuesday, September 14, 2010

Sungkei Bersama Ztie & BF (2)


Sambungan entri INI. Maaf yer ada yang tak paham. Yang penting, kamu paham eh? eeee.... Jahat tul! Nanti saya edit balik entri lepas. Air yang di pesan, telah sampai. Tapi yang peliknya, air suam yang kamu mintak, dia bagi air gula pulak. Eh? Ada semut pulak tu..


Aku : Ada semut..

Kamu : ney? (mana?)

Aku : Ya aiee….

Kamu : (buang guna tangan yang dah pegang kucing)

Aku : aiee… tangan sik (tak) cuci..

Kamu : Bersih laa…

Aku : Kan pegang pusak (kucing) tadi?

Achie : Nang best tak duak. Pasal semut pun nak kelai… (Memang korang ni Best. Pasal Semut pon boleh gaduh)


Gedik kan aku dan kamu?!


Serius Ikan Penyet Salleh tu sangat sedap. Tapi rugi je bawak aku. Aku bukannya kuat makan pon. Last nyer, kamu yang habiskan hamper separuh nasi dan ikan aku. Achie soh kamu tambah. Tapi kamu cakap dah kenyang. Ek? AJAIB! Heee… sebab kamu pening kepala darirumah lagi. Jadi mood tak berapa nak okey.


Achie dan Ztie, so sweet… kalau aku bagi kepala ikan kat kucing, Achie pulak bagi kepala ikan tu kat Ztie. Bagusnya la. Tak membazir langsung dorang tu. Nak sambung lagi cite ni petang karang eh!




Gaduh Manja?

8 kata-kata jiwang:

ztie said... BALAS

erk.. pasal kepala ikan pun nak padah ka? ahahahaha... yarabbi.. ng panjang eh.. ermph... erm.. molah kmk tok mok g salleh ktk tok eh

Amni said... BALAS

Dear Ztie,
ekekeke.... coba tak baca komen bang odio kat entri sebelum tok.. sakit perut mek tetak... ahhaaa...

fLo said... BALAS

cne bh ikan yg sedap itu...adeh ponek jak asa..hehehehe...

erkk~~ another request!!! mok ngga gmba ztie n boipren..bleh x?hehehe

ztie said... BALAS

flo:
kat kedey salleh. hehe.. tgu ktk pulang kuching kita pegi mok? yerr... hehhee..

erk.. nasib ku sik bergambar! hahaha :D

eik`S noName said... BALAS

ikan dan ikang

Mr Noble said... BALAS

ikan penyet tu resepi makanan sarawak eh?

Amni said... BALAS

Dea flo,
gambar nya duak sikda.. mekrang sekoh gilak sampe sik ingat nak bergambar.. ekekeke...

Dear ztie,
tq.. hehe...

Dear esyad,
orang ganu eh?

Dear Mr Noble,
agak nya kot.. kat sjung tak jumpa kan? dia guna ikan talapia... sedap ooo....

ainz said... BALAS

makanan yang ade name penyet2 ni sume datang dari indonesia..sekarang dah makin popular kat smenanjung msia..

noble..sila cari kat the curve o sunway,k..ade restoren ayam penyet di sane..bukan ayam je ade..leleh penyet,talapia penyet..sume ade..

mgkin kat swk dah lame ade..swk-indon xjauh pn kan..hee..

Newer Post Older Post Home