Monday, September 13, 2010

Sungkei Bersama Ztie dan BF


Seperti yang dijanjikan, hari tu aku dan kamu sungkei bersama Ztie dan Achie di Kedai Makan Salleh. Janji pukul 6, tapi aku dan kamu sampai lewat sikit sebab jalan jamp dekat area Jalan Astana. Sampai je kat Kedai Makan Salleh tu, terus aku dapat cam mana satu Ztie dan Achie. Ekeke.. Dengan tak segan silunya, terus je kaki aku dan kamu melangkah kea rah mereka. Berkenalan. Iyerrr.. Rasa macam dah kenal lama pulak kan kamu? Kamu pon cakap selesa berkawan dengan Ztie dan Achie.


Ada satu part yang aku tak leh lupa,


Achie : Berapa umur? (tengok kamu)

Kamu : Teka lah…

Achie : ** tahun

Kamu : Aaa… Betul lah ya.. (sambil tengok tempat lain dan senyum)

Achie : Dah madah. Mun part tekak-tekak umo tok, berik jak ngan kamek nang confirm betul

Ztie : Aok, mena ya… (yer.. Betul tu)

Aku : Ya ka? Nang terer. Tapi masalahnya.. (kamu dah gelak)

Kamu : Padah aa…. (Bagitau eaa…)

Aku : Masalahnya umo nya bukan ** tahun (aku dan kamu gelak jahat)

Achie & Ztie : Aieee… berapa lah? Sik best la bila dah bertemu kedak tok sik tauk umo..

Kamu : Padah key? (Tanya aku)

Aku : OK!

Kamu : ** tahun

Achie : Oh! Nya berapa umo? Sama baya kita ka? (Tanya kat Ztie sambil tunjuk arah aku)

Ztie : Aok… Sama umo kita. (Yer.. Sebaya kita)

Achie : (Pandang kamu, pandang aku) Terbalit kitak duak… Nya (tunjuk kat kamu) kedak ** tahun, kitak(tunjuk aku) kedak ** tahun. (Achie bagitau aku Nampak lagi muda dari kamu)

Aku : (gelak exited)

Achie : Sik da bah. Suka jak nangga opuan suk. Opuan nang keda ya. Sikpat dipuji. (Tak de lah. Saja nak tengok muka popuan suka. Popuan memang pantang dipuji)

Ztie & Kamu : (Gelakkan aku)

Kamu : Nya memang macam ya..(Dia memang macam tu) (Lepas tu amik gambar muka aku yang merah padam)


Okey! Semua orang jahat kenakan aku. Termasuk kamu. Hish!

To be continued….





Aku Kena Buli,

17 kata-kata jiwang:

fLo said... BALAS

hahaha...tedah ktk...kenak pleh cdak..=p

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

best bah kenakan camya...
jeles kmk aih...
kmk tok x alah2 jeles jak....

ztie said... BALAS

jap jap. konpius ngn komen flo. hahahaha.. kenak pleh sidak?

Amni said... BALAS

Dear flo & Ztie,
kmk sik paham juak pa reti pleh ya...ekeke..

Dear wawa,
kenak jeles jak2 tok sis?hehe...

miss lolly a.k.a luvfareda said... BALAS

waaaaaaaaaaaaa,

xpahangggggggggggggggggggggg!!!

miss lolly a.k.a luvfareda said... BALAS

waaaaaaaaaaaaa,

xpahangggggggggggggggggggggg!!!

syahira ariff said... BALAS

aktiviti kena mengena mengeratkan silaturrahim,
sabar ya kak amni
=D

✿NAZIRAH✿ said... BALAS

salam..

emm, boleh aje komen..hihi..maybe lmbat kuar box die..
ape2pon, time kasih melawat blog..salam lebaran :)

little black dress said... BALAS

haha...
rmi org kate gurl ske kne puji..
betol kot..hoho~

little black dress said... BALAS

haha...
rmi org kate gurl ske kne puji..
betol kot..hoho~

Ct SoLeHa said... BALAS

xpaham..hehe

Mr Noble said... BALAS

haha! byk yg tak paham :p

ainz said... BALAS

Ahaha..kene buli..cian dia..xpe..rupe,umur xpenting..yg penting hati.. :) kan best kalau ain kat sane..bleh join korang..tp ain xde pasangan,la..aih..xle join jugak..huuu..

Ps: Amni..translate lebih2 sikit..ramai yg xpaham sgt di sini..hehe..

Amni said... BALAS

Dear Bloggers yang kurang faham,
t saya translate eh! hehe... tapi takde apa yang menarik pon. just bab saya kena buli. ekeke..

Faizal n Fashitah said... BALAS

Saya pun tak paham.. espeseli dialog part Ztie tu. Tapi normal lah.. Ztie memang suka buat saya kompius kerna suka menyuroh urang tidak paham ehek..

ztie said... BALAS

bang odio sot

fLo said... BALAS

pembetulan:hahaha..
kenak OLEH cdak...koatan semangat typing...=p

Newer Post Older Post Home