Monday, October 4, 2010

Member Baru Dari Jakarta

Kamu dah mula balik. Alahai~ dah lama kamu tinggalkan. Tiba-tiba kamu cakap nak main balik. Skateboard! Kamu memang skater boy. Sebelum active dengan basketball. Selalu kamu mengadu tak dapat nak main basketball kat ASWARA sebab tak de gelanggang. Juga tak de gang nak main eh? Bola keranjang pon kamu tinggalkan kat Kuching je… Hidup la kamu dengan gitar memanjang yer… Kurang dah exercise…

Tiba-tiba Sabtu malam, kamu bagitau nak main skate balik. Haihhh? Sebab ada member baru yang sekepala yang men skateboard jugak dari Jakarta. Waalllaa…. Sabtu malam kamu lepak ngan budak-budak Jakarta yang belajar kat KL tu sambil men skate kat KLCC. Tau malam tu kamu sangat seronok. Tau dah lepas ni mesti kamu nak beli skateboard baru plak..


curik dari google

Dan sekarang hari-hari kamu asyik cakap badan dah naik sebab tak de exercise. Aku gelakkan aje. Tau dah kamu nak cakap apa. “Nak skateboard..” Kalau aku cakap okey, baru boleh kan? Hee.. Nampak macam aku Queen Control eh? Aku kan Menteri Kewangan rumah. Kena la atur semua belanjawan kan? Nanti kalau ada masalah ekonomi, kamu jugak yang susah kan? Dan aku Menteri Kewangan ni jugak la pening kepala.

Hum.. nak bagi tak ea kamu main skate balik? Aku risau satu je. Main sampai tunggang terbalik tu yang aku risaukan. T jadi pape kan susah kan? Dah la kamu memang lasak. Semua aksi pon kamu cuba. Haihhhh….

Hari ni aku dah jadi Mak Nenek dah. Cuma aku tak membebel je. Aku layankan aje cakap kamu. Tapi tetap belum bagi green light lagi kamu nak beli skateboard baru. Err….




Psssttt….e72 saya macam mana Bang? Ekeke…



Mak nenek,

20 kata-kata jiwang:

ztie said... BALAS

e72 b tak yah lah ek. abang nak main skate gak. lama tak main skate ni nanti abang boroi, b jugak yang malu2 kuching(tanda mintak balit kch) nak jalan dgn abg nanti. bole ah.. bole la.. bole la.. bole ek??? takpun e72 lewat sikit. skateboard dulu.. oke? ehek

kehkehkehkehkeh

gadisBunga said... BALAS

ada rupa ariel peterpan tak member indon tu? huhuhu

Amni said... BALAS

Dear ztie,
tekok lak.. hahahahahha..... sik gago gilak nya nak balit.. bets gik cnun li.. iyerrr... bunyi merajuk! mek mok e72 ya.. sik lalek! Hahaha

Dear G-B,
tak pernha tengok.. hehe..

ztie said... BALAS

ahahaha aie? balas balit tekok nampak? kenak kmk rasa conversation kmk cam betol jak ow. ekeke...
yerseh..merajuk... pujok ngn e72 bait ya

erolnukman said... BALAS

isshhh...biar bnr?aduhh...mcm ada prsamaan jak eh.baruk mlm ya kmk da madah ng bini kmk nak main skate balit.lamak dah sik main skate aihh...
nya dolok slalu skate cney?wahh..mcm best...
alaa...orang main skate mesti lasak.sik payah bingung.stakat ollie 4 5 deck ya apa jak lah gugok.layan gap 5 6 stair,,fuhhh..best woo..(hehehe..mst ktk penin ng istilah ya nak?)

white rose said... BALAS

oh LELAKI...
bagi je la dia nak main...

kaki nye sakit nti, amni ceramah lagi...

hahahaha...

Amni said... BALAS

Dear ztie,
kitak merapu kah? haha... e72.. oh!

Dear cikgu erol,
oh! serius? hehe... ingat nya jak angol tiba2 madah nak main skate agik.. ekeke... apa benda semua kitak padah ya mek sik tauk.. haha.. mek layan tengok nya main jak.. main kat perumahan nya... tapi lamak dah sik main.. haih... gugok sik hal.. janagn patah tengkok.. urang bingong ya urang sayang.. hehe.. bini tak okey meh kitak mok main balit?

Dear w-r,
kaki sakit tak pe kak.. dah biasa.. tapi kalau luka ke apa ke.. haaa.... ceramah pon dah tak guna.. hoho...

Faizal n Fashitah said... BALAS

Kamek dolok mudak2 pun suka layan skateboard n rollerblade. Tapi zaman dah berlalu. Ingat gik mek last year coba main skateboard agik.. yobihh nang singkol alu jak. Nok nama dah berumo tok eh hehe..

erolnukman said... BALAS

bini kmk ok jak...lagik pun skateboard nang masih ada.minak lamak d simpan d bah katil..cabaran nak main kinek tok,ada anak..kita nak main skate nya pun maok juak nak duduk atas skateboard ya..bini kmk just madah..."anak bapakkk..." hehehe

d_tieah said... BALAS

Gerek ktk rah Aswara?
Huhu..
Da kwn mek rah cya..

Amni said... BALAS

Dear f & f,
hehe... kmk duak tiga nak kah entri tok tadik.. ekeke.. skali sik sangka da juak blogger minat skate.. kmk pandei main rollerblade jak.. men skate k eksen ajk.. gelongsor kedak ya jak pandei.. haha

Dear cikgu erol,
best! nang sporting bini kitak.. haha.. siney kitak main sampei anak kitak pun main juak? kmk imagine anak kitak gik kecik.. hehe..

Dear dtieah,
taun berapa ya deng?

erolnukman said... BALAS

tpaksa main depan rumah jak..sikda masa nak pegi skatepark gik.main2 kedak ya ajak..sikdalah tlampau Xtream gilak dah kinek tok.yup anak kmk masih gik 2 tahun 6bulan.

sastraboy said... BALAS

hehe, rileks sudah.

(:

nabilah_2908 said... BALAS

bagi jer la...hehe...

hmm...teringt pada seseorang...dia pun skater boy gak...even umur dah bnyk..ttp aktif..hmm...cerita lama..la..la..la.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
HAPPY BIRTHDAY IBU

HonEyBuNNy said... BALAS

suka la laki yg main skateboard...macho gtu...heheh

sahromnasrudin said... BALAS

salam ziarahh..kenal blog ini dr blog bungarosputih..blog awak menarik dan happening..tahniah!!!..selamat berblogging ya

Amni said... BALAS

Dear Cikgu erol,
hoho... kelak anak gik extreme.. bapak2.. ilek2 jak oo.. lak semput.. haha.. kidding!

Dear sastraboy,
ya.. rileks sudah... hum...

dear nabilah,
hehe... cerita lama...=P cerita la lagi.. hehe...

Dear ila,
ekeke.... soh la cik abang kamu men jugak.. hehe...

Dear encik sahrom,
thanks encik..=) blogging sebab hobi je..

ainz said... BALAS

e72? nak bli hp ke amni?

PinQib said... BALAS

hee.. kadang3 jd spoting pun best kan???




Jum Singgah yer
Latest entry di:

Anak kucing comel takda bapak
Tuorial tambah koleksi fonts
Maksud sebenar iklan raya Tv3

Amni said... BALAS

Dear ainz,
insha allah.. satu2.. hehe...

Dear pinqib,
hehe.. berusaha ni! =P

Newer Post Older Post Home