Friday, October 22, 2010

Poret Jap!


O adik akak, pakcik-pakcik... Kamek sik mok kelakar melayer. Lak da indah urang terasa. P tok nang cita blogger melayer yang singgah kat blog kamek lately. Okey, kamek nak cerita juak walaupun tak madah mek jaik. hahaha....

Perasan sik da blogger tang skema jak datang blog tak roang? kamek sik kesah nya skema.
Yang kamek kesah nya, setiap kali nya datang blog kamek mesti nya padah 1st time nya datang blog kamek. Padahal dah 4 kali nya jengok blog kamek. Nak lucu nya ya, bila mek blogwalking kat blog urang lain nak, mek nemu nya dengan komen yang exactly sama macam nya padah kat blog kamek. Yahhhhh... Kantoi lok nak up traffiq jak. Bukan nya baca entri urang mena-mena pun. haha... kadang-kdang kamek rasa nya baca sikit jak, terus komen. Huhu..

Mula-mula nya datang, ada juak la mek g blog nya balit. Blog nya nang boleh kata blog ilmiah la. Sekurang-kurang nya berisik la dari blog kamek nak? Blog kamek tok pakey urang palak lebih kurang kamek, tahan la nak maca. Mun sik, sure urang inggars nyawa sa mok pisan. Uppssssss! Ada meh? Bah, boh pisan sitok. Sik da urang mok ngengon. Boh teruskan baca mun tak orang da rasa-rasa penin lalat, nak muntah pa indah. Kamek sik bertanggungjawab ooo....

Okey la, nak madah ngan adik kakak, kamek polah blog tok pakey 'kamu' baca. Sebab nya mok tauk perkembangan kamek. + untuk kenangan kamek duak. + untuk nyedar kamek duak pa salah kamek duak untuk dibaiki untuk masa akan datang. Sebab ya kamek sik engkah gambar kamek kat blog tok sebab malu bah nak bercerita bila urang kenal kita. P mun dah ada yang kenal ya nasib la ooo... Sebab ada juak kamek tok merajinkan dirik melayan urang mok nangga gambar kamek. yerseyh! ada indah rasa galamour sekejap! Hahahaha.... Kah sekejap jak. Yang nanggar ya kira rezeki la oo.. Mun sik sempat nangga ya, syukurlah sebab kitak orang boleh pengsan tengok gambar kamek. Cayak lah!

Aiee... Baruk 1st point kamek dah merapu macam-macam. Bah, yang keduak nya, kamek nak madah makseh sebab ada yang dollow kamek mena-mena. Mun nak follow sebab soh mek follow balit, awal-awal mek madah, kamek sik pat follow urang koh. sebab len tenet mek slow tahap siput. siput pun rasanya sik la se slow tenet mekrang kat sitok. Masa mula-mula jak dolok kamek dapat follow blog urang sebab dolok kamek stay kat bilit Pusat Kegiatan Guru. Sia len tenet sik sama dengan kamek.

Apapun, mun nak ada yang dalam list blog kamek tok maksudnya blog kitak orang adalah blog yang kamek wajib singgah walaupun kitak orang sik update pun entri. Skodeng balit pa tuan tanah reply ngan komen. Ya wajib walaupun kamek tok kadang-kadang sik tereply komen ruang kat blog kamek. Makaseh oo tak orang yang meluangkan dirik membaca + drop komen kat blog tok..

Dolok kamek ingat suka-suka jak. Kamek sik expect urang akan baca entri jiwang yang boleh polah urang inggars sa mok pengsan. Tapi kamek akui kamek tok suka baca entri urang jiwang-jiwang. Kamek tertarik ngan entri Sis Vivian sebab cerita dalam blog jiwang nya mula-mula aie... Mun dah minat ya, confirm kamek ninggal jejak. Ya kali urang rajin juak drop komen kat blog kamek tok. kesian nangga blog kamek tok sunyek gilak kali.. Aieeee.... Tedah lok ngan dirik..... Haha...

Pada kamek, sik kesah bapa urang pun follower or berapa banyak komen, yang penting, kamek nang suka nak bersusei kat sitok pasal kamek dengan kamu. Tapi sebenarnya sik semua la yang kamek cerita. Yang kamek rasa tahap nya sik melampau jak mek bersusei.

Yang fragile, jangan datang sitok ooo... Jiwang kat sitok kadang-kadang polah tak orang sakit jantung.. Huhu.. Boh compare hal kamek ngan kamu ya ngan relationship tak orang ooo. Sik bagus ya aieee... Lak tak orang juak sesak nafas. Mula banding beza laki tak orang ngan kamu. Sian laki tak orang. Ngeee.... P mun nak kedak-kedak kamek duak ya, mesti tak orang paham nak perasaan kamek? Iyerr... Macam ada. Ztie, kamek tauk kitak ngan kamek lebih kurang. walaupun Ztie sik pandey meluah dalam blog. He..

Bah, ya jak tek. Panjang dah loyar mek. Lak bersusei gik ooo.... Okey2, kamek tauk terpulang ngan urang giney la nya mok tulis or cara nya nak up traffiq, tapi kamek sik allek, mok juak nganok urang di sitok. Hahahahaha...... Adios & Trimas!




pssstttt... motif cerita tok pasal nak kat atas jak ya... *aiee... mati kita nganok urang indah!





Ikhlas dari hati,


11 kata-kata jiwang:

Poyaty said... BALAS

alaaaa, camne kite nak fhm neh. hahaha. kite fhm skek2 je taw. tp xtahu lah betul ke x. pasal ade org komen entry awk x bc smpai habis. pastu komen semua same je

betul x? betul x?

HAHAHAHA

nabilah_2908 said... BALAS

berkerut2 dahi baca n3 ni...huhuhu..
nmpk mcm marah jer.... :)

Ninie Nordin said... BALAS

hahahaha. kmk pasan komen dak ya sis. mula2 sik lalek. kali mok tggal jejak jak kah. sik tauk da maksud tesirat nya tek. ekekeke.

siyes mek pdh tok. kmk ska baca nak jiwang2 kedak ktk. sik san pun nyawa. suk gk ada. huahahaha. suk kedirik. erk. best gk bca nak bhasa dk mpun. :D

ztie said... BALAS

hah.. Lak aku jiwang2 karatlam belog lak san nyawa tkrg. Hahahahaha.. Okey2..mula2 tek mek ingat masok blog sapa ndakka ow.tg ngereco pjg jak bahasa ibundaku d ctok tek. Tangga punya tangga tek duhal ada udang d sebalik mee nak nganok org. Oi.. Ri jemat ritok.. Nganok org. Hahahaha... Okla.. Lak i molah jiwang2 ikit ahh... Ehehehhe

fLo said... BALAS

hahahhaha...nang poret la...kekeke..
nang paloi manusia kedak ya...nya ingat org x bleh detect nya kali..
sekadar persinggahan jak nya kali..
juh la kta rami2 g blognya komen kedak ya juak..hahahaha..
pa nya rs...

gadisBunga said... BALAS

tolong rekomen kamus sarawak yg terbaik dan senang nak guna. time kaseh...

BSI-BSR-VIVIAN said... BALAS

ao..masa blog mek ya berupdate..kita kenal masa ya la ow..? hehe thanks for komen ms ya..until now..

tumbuh dah tanduk ktk ya..tanduk poret..mst jt ngajar tok..hahahah alu jt ah..ampun oii..

mun ada yg ingga dan sensitif..jgn msok blog tok..or kutuk dr blakang nak? kmk sokong..!! sbb kmk yakin ada manusia kedak ya diluar..

org ya..spam.yer..alu spam..nasib sik sperma..

Ibu Iman said... BALAS

urg nektok nang gia... blogging sbb mok duit... mun kmk dr dolok2 dh join nuffnang brp dh oleh mek nektok oh, kmk br thn tok masang nuffnang.. apa tek nangga urg dpt cek... nk coba lah nasib.. hehehehe
...


kmk tok samalah... kekeadang mek baca, kekadang mek x baca... tp dlm seminggu kmk mst akn baca lah blog yg mek suka baca... fav blog la tek.... tp x semua yg mek baca mek reply...kekangan masa juak bah... baca di opis tauk jak... di umh, x pian..

hehehe... kiranya kmk ada rezeki lah oh... penah mek diat gambar ktk... heheheheh

Amni said... BALAS

Dear poyaty,
sikit lagi nak betulll... syabas! wahseyh! =P

Dear nabilah,
eh? tak marah pon dear.. hehe... salah faham ni.. =P

Dear nini,
hahaha... dah banyak kali, ya mek tetak jak baca.. lu tumbuh tandok nak nganok urang.. ekekekek... Tq rajin baca.. sik da special pun.. suka nak soh dikpun tergisin baca.. ekeke... oleh kerana kawan2 mek rami dak melaya, sik pat mek nak molah entri bahasa swk jak.. mati kita sik paham kawan2 mek.. hahaha..

Dear ztie,
iyerrr.... nya sebenarnya nak nganok juak yaa.... nahan ati jak sebenarnya ya.. hahahaha... bah, try lok polah entri jiwang.. nak nangga dapat sik lawan jiwang kamek.. wahahahahahahahahah.....

Dear flo,
juh aiee.... jum2! nang jaik la... katok ngumpul urang..,.iyer... ada ati indah lok kamek.. hahahaha... sikpa lah.. bia nya.. lak ta nangga da sik nya datang lagik.. hehehe...

Dear g-b,
errrrr......

Dear sis v,
jauh tuju.. sperma indah di pikey... ekekekek... larikkkkkkkkkkk............ aok, kamek terpikat ngan blog kitak masa ya.. nang best la maca cerita urang jiwang2 tok.. sal sik la melampau macam nak pelik2 pun nak dicerita juak oo... ada juak blog yang suka merapu.. cita lucah pun nak cita. aiyooo... kali ya belum tahap melampau bagi nya kali...

Dear ibu iman,
hehe... mek dah dlete semua gambar kmk yang nampak dengan clear... haha... nang rezeki kitak kak... aok, mun kat umah nang sik pian ngan semua tok.. kat opis jak.. iyerr... urang nular keluar, kita nular blogging.. kekekeke..

ainz said... BALAS

uih..memang menguji bhs swk mek..xde translation kali ni..huhu..ain faham sikit2 je,amni..kene berusaha keras lagi blajar..

1) Pasal org yg asik dok komen 'slamat berkenalan' tu, abaikan aje..biar dia syok sendiri..ain xsuke org yg cmtu..xikhlas blogging..blog utk duit je..ade ape dgn duit..

2) Ain jarang follow org..blog amni je yg ain follow,kot..hehe..payah la nk tgk kat dshbod..ain just letak kat 'updated blog' je kat sidebar..lebih senang tgk blog yg dah update..

3) Masing2 ade keistimewaan masing2..termasuk mr L..dia byk keistimewaan yg xbleh dikomparekan dengan laki lain..sbb tu ain sayang dia..tergedik plak..huuu..

Wahhh...terpjg plak komen nye..

AmirFX said... BALAS

Aaaa.. Ada cita pasal tok ria tek lam blog miak ppks... Miak ya madah tok sidak pakei robot untuk blogwalking... Kira auto pun blogwalking.. Ya jak kmk tauk... Nway, teruskan jak blogging ya.. Boh lalek gilak nak d padah org... Bak kata ktk tek, mun asa sik mok baca boleh dok renah jak merati dari tepi.. haha...

Newer Post Older Post Home