Wednesday, October 13, 2010

Syukur!


Pernah baca entri yang kamu tulis? Tentang kes kecurian tu...

2.35 pagi Isnin kamu telefon. Mamai ni kamu telefon tu. Kamu bagitau, budak-budak yang tuduh kamu mencuri tu dah jumpa kamu. Ramai-ramai macam nak roboh je eh bilik? Kamu bagitau, macam-macam je budak-budak tu psyco. Tapi kamu relaks je walaupon sebenarnya kamu berdebar-debar jugak. Kot-kot dorang tu nak tibai ke apa kan? Aku tau kamu tak kan balas sebab itu bukan kamu.


Kamu : Masa daknya datang rami-rami ya rasa nak nangis pun ada juak. Ya Allah, mun la mak bapak ku tauk, bini ku tauk, mesti bingong sidak.. Apa nak jadi tok? (Masa dorang datang ramai-ramai tu, rasa nak nangis pon ada jugak. Ya Allah, kalau la mak bapak ku tauk, bini ku tauk, mesti risau dorang.. Apa nak jadi ni…)


Aku : I know who u r b.. Ma ngan bapak pun tauk abang.. Sidak mesti trus abang bah… (I know who u r b.. Ma ngan bapak pon tau abang macam mana… Dorang mesti trust abang…)


Kamu : Ya lah.. Rasanya dah selesai.. Sidak sik da bukti bah.. Sampe kan sorang miak ya padah impossible abang yang curi sebab abang sik gelabah langsung… (Tu la.. Rasanya dah selesai.. Dorang tak de bukti.. Sampaikan de sorang budak ni cakap impossible la abang yang curi seba abang tak gelabah langsung….)


Aku : Allah sentiasa dengan orang yang benar abang… Don’t worry…


Psssttt… Alhamdulillah.. Berakhir dengan baik.. Take care dear.. Demam macam makin teruk je tu.. Hummm…



Selalu ada,

30 kata-kata jiwang:

labulabi said... BALAS

syukur mun dah selesai.p yg x selesai pa benda yang di curi ya sampe mok mbak geng rami2.x gentle langsung lah camya.hehehe.pa keja kmk blom selesai owh..ohhh gi lawat kawasan kak tok eh.yalah xda enrti baru tok.gik gago.wakakaka.

Amni said... BALAS

Dear labulabi,
entah... mirul pun sik sure apa benda yang hilang.. nak ka lucu kedak ya... heee.... yalah mirul padah cuak juak nangga urang rami2 kedak ya.. konon nak gertak nya.. tapi mun dah sik salah pa juak mok ditakut nak? so nya ilek jak lah... hehe...polah sepotong duak potong ayat pun kira update juak.. ngeee.....

Poyaty said... BALAS

uihh, knapa dituduh2 macam tu. mmg patut risau sebab org skang suka nak belasah org je. mujur tak pape :D

fLo said... BALAS

tedah..ngok2 jak org suka tuduh ya..arap xda pa2 gk pastok..
geram jak denga..huhuhu

Farhah Zaidah said... BALAS

bleh la blajar cakap sarawak kat sini...=)

ztie said... BALAS

memandangkan kmk sikpat nekok mdeun... mek nekok miak rami2 ya sorang2 ble? dah setel la nak?

BSI-BSR-VIVIAN said... BALAS

sabar itu separuh daripada iman..

Amni said... BALAS

Dear Poyaty,
insha allah tak de apa... lagipon ada roomate kan.. heheh... thanks dear..

Dear flo,
yalah.. hoho...

Dear ztie,
jum2... mek skali nulong nekok! hahaha...

Dear farhah,
boleh2.. silakan... hehe...

Dear Sis V,
aok.. thanks sis!

Juelina Stanie (AJ) said... BALAS

uish kesian nya kena tuduh
kali da yg sgaja
cemburu ka pa
nsb nya cool ^^

AmirFX said... BALAS

Aok.. Pelik juak.. Sekda brg yg hilang apa nak d kesah sidaknya.. Nasib bukan kmk kat sinun.. Mundak jadi org ijo juak kmk kenak tuduh2 cemya... huhu...

WaN♩ said... BALAS

org yang benar mesti selamat..InsyaAllah k sis..:)

King Of Single said... BALAS

syukur....da setel an..kalw x..


act, saye trtinggal story tu..huhu sgt bizi la skang

xpe tp da paham story pasal ape..
well, ur bf tertuduh saje..

nabilah_2908 said... BALAS

syukur lah..semua dah selesai...

berani kerana benar kan...? semoga pencuri itu tertangkap juga..

psst...nnth2..pencuri itu dikalangan mereka yg menyoal siasat Mr Amni..huhuhu...

jom ke APA KATA HATI pulak,
CERMIN KU RETAK SERIBU

Ninie Nordin said... BALAS

berani kerana benar. takut kerana salah. yeahh! sut daie nok dtg rami2 ya. asa kuat la dak nya. grrr. emosi ndah. hehehe.

tia said... BALAS

berani kerana benar.
naseb baek tak kne tibai
:)

Aida Effarina said... BALAS

berani kerana benar, takut kerana salah. dont need to be scared if memang bukan dia yg buat. =)

Redbloodsnow said... BALAS

mek plg x suka ngan org suka nuduh ko. geram jak eh.

pssttt....dh bertukar wajah dh blog nya koh..nice :)

ainz said... BALAS

Nasib baik xkne blasah..aih..derang ni..suke2 je nk blasah org..anak org,tuuu...ingt senang ke mak ayah mertua kamu nak besarkan dia..aih..

Ps: balit kchg elok2,dear..kirim salam mak kamu,ye.. :)

FyZa said... BALAS

berani kerana benar kan..watpa nk takut klu kita x wat..;)

Norris said... BALAS

mcm2 hal nek tok hoo...curi la..bunuh la...eksiden la..sik abis2....boh risau..mun kita sik terlibat pasti kita sik akan jadi bersalah...eh gitu!..eehehehe

Tomato Gurl's Life said... BALAS

betul jangan takut kalau tak buat pe salah...

suka jenguk sini boleh belajar bahasa sarawak..huhu...

amni syg..ciktom br perasan my link on ur blog..tenkiu2..mskkn list blog amni syg dlm cik tom punye juga ;)

Faizal n Fashitah said... BALAS

Walaupun urang nuduh sebarangan.. tapi lamak2 Allah akan tunjuk juak yg kita sik salah ba..

iszieylyanziy said... BALAS

isy,,naseb baik dah okay,,

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

nang jiwang kitak duak..kmk maseh jeles.

pisau belati said... BALAS

berani kerana benar,takut kerana salah.
jika kita tak lakukan kesalahan.tidak perlu takut pada ancaman ye tak?

alinac lover said... BALAS

alahai..knapa la mcm tu..
kalo btol x perlu takut kan.smoga Allah sentiasa menlindungi kita smua~

budak_nakal said... BALAS

nasib xda apa2..

Mr Noble said... BALAS

nasib baik tak kene blasah dulu baru nak soal

bspotgurl said... BALAS

waaaahhhhh, blog dah berwajah baru laa... i like it.. cantik cantik...

Anna Boleyn said... BALAS

berani kerana benar! :)

Newer Post Older Post Home