Thursday, October 14, 2010

Mengumpat Bang Odio~


Ada bagitau kat SINI kan? Kamu tempat mengumpat aku. Lalalala… Masa borak-borak pagi Isnin ITU, sempat jugak cerita pasal blog dan komen kawan-kawan.


Aku : Kamek baca komen Bang Odio.. Sakit perut mek tetak.. (Saya baca komen Bang Odio. Sakit perut saya gelak..) <- cakap sambil gelak!

Kamu : Kenapa plak? <- gelak jugak sebab sebelum tu memang ada benda kelakar yang aku dan kamu ceritakan.

Aku : Bang Odio ya sik pernah nya serius bah.. Tiba-tiba tang serius jak nya komen kat entri abang ya.. Selalu mun serius pon mesti ada juak lawaknya… Abang baca entri nya pasal tekak teki ya.. Nang nya nak ngenak Ztie ngan Sen bah… Jawapan kamek orang semua ditukar nya… Hahahaha…. (Bang Odio tu mana pernah serius… Tiba-tiba kat entri abang tu macam serius je… Selalu kalau serius pon mesti ada lawaknya.. Abang baca entri pasal teka teki yang dia buat tu. Dia memang nak kenakan Ztie ngan Sen.. Jawapan kitorang semua dia tukarkan… Hahahah…)

Kamu : Sayang macam bahagia jak….

Aku : Ha? (blur)

Kamu : Abang Odio tu macam boleh bahagiakan sayang… dah la pandey molah lawak… (dah la pandai melawak…)

Aku : Aish! Apakah? Abang Odio ya tua gik dari Abang Aleq(Abang aku), dah ada isteri, ada anak lagi.. Apa lah abang tok…

Kamu : Jealous! Jealous! Jealous!

Aku : (gelak besar. Aku tau kamu tak serius. Saje nak kenakan aku) Main-main…

Kamu : Tauk sayang akan tetak bila abang padah abang jealous… (Tau sayang akan gelak bila abang bagitau abang jealous..) <- gelak jugak.


Lucu bila perbualan malam tu terselit nama Bang Odio. Lebih lucu bila kamu cakap kamu jealous dengan Bang Odio. Tau kamu bergurau. Sebab kalau kamu betul-betul jealous biasanya kamu akan senyap je. Ngee… Thanks Abang!

psstttt... Ampun Bang Odio! Guro jak ooo... Hee...



Mengumpat,

19 kata-kata jiwang:

ztie said... BALAS

ahahahaha.. agik aso bang derio... kenak jeles ngn laki org..
eh.. ne bang derio ow... senyap jerr... lalallalala...

labulabi said... BALAS

best eh dapat ngumpat2 tok.wakakaka.

SyAfaWaNi ♥‿♥ said... BALAS

haha..saja la tuh nak manja2 kan..hik3..:D

Tomato Gurl's Life said... BALAS

suka tengok kawan2 bahagia :)

BSI-BSR-VIVIAN said... BALAS

haha kmk pun akan tetak bila deng mek madah nya jeles..mcm sik ngenak jak mok jeles..tp mungkin dlm hati nang benar jeles la kali ow?

hahahhaa

~fisha~ said... BALAS

paham sikit2 je.. hahaha! tapi best.. saya bace then gelak sorang2 sebab tak phm ngat.hehe.. bahasa apakah? :p

btw, cantiksgt ur blog! suke...

Ninie Nordin said... BALAS

aih. pike mena jeles tek. duhal plentey jak. hehehehe. tedah bro odio.

Miss ... said... BALAS

haihh gurau2an yer lalala ;)

Faizal n Fashitah said... BALAS

Hahhh!.. ngumpat hohhh..
Ermm padah ngan Abang kitak, xperlu nak jeles ngan kamek. Kamek tok frenli jak bah. Frenli tapi saal. Yalah mek ada nenga zatie ada suk juak ngan kamek. Tapi kamek mok padu zatie dengan sen. Nyaduak secocok bah! yerRRr...

Poyaty said... BALAS

olololo, sweet je kamu berdua neh. moga bahagia selalu :D

Mr Noble said... BALAS

jeles tu tandanya sayang :)

SEN said... BALAS

bahaya odio tok..ada aura2 merik org jeles..

SEN said... BALAS

bahaya odio tok..ada aura2 merik org jeles..

pisau belati said... BALAS

gurauan membawa bahagia...

fLo said... BALAS

cait!! kembang semangkok idong abg odio..gk rs nya laku sebb ada org jeles..hahahaha.......

teddyuna said... BALAS

bf una pon selalu cmtu au amni

teddyuna said... BALAS

bf una pon selalu cmtu au amni

.s.o.f.i.a. said... BALAS

ha ha........ mun benar2 nya jealous cam ney..???? selamat memujuk la o........ =)

Anna Boleyn said... BALAS

jeles itu tanda sayang.. :)

Newer Post Older Post Home