Wednesday, November 3, 2010

Bicara Hati Ke Hati....


Kat entri ni, aku merajuk, terus letak phone kan? Lepas tu hantas SMS bajet mintak pujuk. Haha… Lepas t uterus tertidur. Seharian menjaga Si KEcik Comel, bawak keluar makan kat McD dengan Mak, lepas tu, kena g kawen Syafiq kat Pustaka dengan Ztie, malam lak ke D11. Oh! Sangat letih hari Sabtu tu.

4.40 pagi Ahad, aku terbangun. Tengok hp, kot-kot ada SMS dari kamu kan? alih-alih, tak de satu pon SMS ataupon Miscalled. Geram nyer. Haha.. Padan muka tak kena layan.


Aku off hp sebab nak charge. Aku sambung baring sambil bicara dalam hati dengan kamu dengan harapan sampailah luahan hati aku tu kat kamu.

“Abang, busy gilak ka sampei sik ingat nak call, nak SMS.. Abang dah malas nak pujuk kamek dah nektok oo… Huu…. Nak cakap ngan abang la… Tapi takut abang busy….”

Lately aku cam sensitive giler. Haishhh… Selalu boleh tahan lagi sensitive ni. Hum.. Kamu sibuk memanjang ngan assignment, teater, dan band lagi. Hampir tak de masa untuk aku. Kalau ada pon, sekadar nak mintak kejut or tanya khabar je.

Kamu call jugak Sabtu malam tu, tapi sebab rasa tak sedap hati tu buat aku cam acuh tak acuh je layan kamu. Ermmmm …


Aku sambung bicara dalam hati dengan kamu, “Abang, mintak maaf….”

Agak-agak sampai tak apa aku cakap tu kat kamu?


6.20 pagi, aku on hp.

Tau-tau ada miscalled dari kamu 2 kali pukul 4.45 pagi. Lebih kurang masa aku bicara dalam hati tu kan? Aku terus call kamu. Kamu bagitau, masa tu kamu tergerak nak call. Kamu bagitau kamu bukan lupa, kamu memang sibuk ngan assignment. Tu pon tak siap lagi sebab banyak.

Aku tersenyum. Aku tau kamu dengar bicara hati aku.




Bicara hati,

45 kata-kata jiwang:

ardinihumaira said... BALAS

;) ada chemistry gtu...

cik fiza said... BALAS

sy pn slalu hantar telepati... mmg ada kesan... tapi rasanya tinggal kenangan je kut...

BSI-BSR-VIVIAN said... BALAS

kmk sikda try skill tok..haha kelak mek try lah! haaahaha

Ibu Iman said... BALAS

mcm miak bergerek.. hehehehe

bspotgurl said... BALAS

ishk ishk,, best kan bila kita tgh pikirkan someone, dia terus call kita & tanyakan kita itu ini.. huhu i likee

Rt-qaH said... BALAS

bah2..aja mek juak lok mcm ney mok plh mcm ya..x cdt mek dak alah2 abis..dah lah jauh tok..heheh..yerrr...

ztie said... BALAS

uh.. pa ktk sikda ajar mek skill tok?

Hanis Azla said... BALAS

itulah soulmate.. dia selalu dpt rasa apa yang kita sedang rasa.. perasaan yg sgt indah kan.

fLo said... BALAS

ceh..ztie maok juak..maka opis sekangkang kera..hahaha..boh jak ktk hati ke hati...trus mulut ke mulut jak..opsss..hahahaha..

alinac lover said... BALAS

btol org ckp..kalo kita rindu org tu.org tu pon rindu kita..hehehe

ztie said... BALAS

flo:
ciskek betullah kamu. harhahrhahr

anntaj said... BALAS

kena check kalau-kalau ada bulu mata jatuh kat baju...sebab ada org rindu...hee

Ninie Nordin said... BALAS

kmk dh try. ekekeke. p sik tauk menjadi ka sik. grrrrr.

psstt. so sweet~ :DD

♥ manje ♥ said... BALAS

salam ziarah

dia tau kamu rindu
Tuhan pun tau (^__^) ~

Norris said... BALAS

tedah....jam 4. pagi call...kasian nya..paham na perasaan mun ada urg majuk gia..ehehehe..

juelee said... BALAS

wah macam tau2 aje kan..

nabilah_2908 said... BALAS

telehati....

bila hati dh bersatu...macam ni lah...(^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SALAH NOMBOR

Juelina Stanie (AJ) said... BALAS

sensitive sbb maok period kali?hohoho
sbb ku da sensitif tiba2
mesti ada tanda arah ya
hohohoho

Nur Mudrikah said... BALAS

standard la kalo at da end of da sem..
memg bz pon..
nk kip in tac pon agak sukar..
yg penting kna paham n ada tolak ansur,,
paling penting sabar..
"xberhubung tak bermakna dia tak sayang kita"hehe

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... BALAS

rase macam sweet pon ade..
he~

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said... BALAS

3gp aje atau mms dia paham nanti... makan sorang sorang ya

shasha said... BALAS

wah sarawak mari ka?? :)

farhah adeli said... BALAS

hehe. mmg jiwang sungguh.

Affieza said... BALAS

Jgn mrajuk lame2 BAHAYA..hehe

p/s:- tq singgah kt my blog

Faizal n Fashitah said... BALAS

Ada mejik la kitak ya koh huhuhu...

tia said... BALAS

wahhh!
sweeet bangetttt!
kimia kimia! hehe :)


tia tag amni okeh ? :)

Lisa said... BALAS

hahaha, ada kimia di antra kitaaaaaaaa. huahuaaaa/


anywayyy, lisa nak tinggalkan mesej kat tmpat chat. tp takdeee. ngaaa~!jangan pula try tips tuhh okeyhhh. dahh bjaya nnti tell me ok.

gigi rongak said... BALAS

yer.. best eh.. hahaha..
rongak tgh meluahkan rasa hati tok.. dgr x?wakaka :P

syufaa said... BALAS

oloh2..sweet! :)

tetamu senja said... BALAS

hai amni..nice blogg ya..i like jiwang3..follow me back ya

Tomato Gurl's Life said... BALAS

kuat chemistry..xperlu amik chemistry..hihi

white rose said... BALAS

amni, kesian korang berdua...

.sweet-ants. said... BALAS

perghh jeles gilak :(
bhagia kamu bhagia dia jgk

She's retarded said... BALAS

amboi main merajuk2, romantik r

zOeY zAu YaH said... BALAS

so sweeettt...^________^ zoyzauyah.blogpot.com pomote jap hahaha

Miss ... said... BALAS

phewittttt bole ekk bicara dr hati hehehe nk try bole?/ ekekeke

Anna Boleyn said... BALAS

:) klu terlampau syg kan seseorang, mesti ada instinct yang sangat kuat kat dia kan. lepastu dia pon akan dpt rasa apa yang kita rasa.

beautiful_rose said... BALAS

betul ke boleh mcm tuh...kalaulah aku mampu.

TiKa LEh said... BALAS

wah, terubat hati,,,ad kimia tu..hahah

Anne said... BALAS

so sweet:) boleh dengar suara hati.

PinQib said... BALAS

hehe.. ada connection gtuewwwwww

Amni said... BALAS

Dear Ardini,
hehe... mungkin sebab belajar chemistry tu yang ada chemistry kot..=p

Dear Cik Fiza,
bunyi cam sedih je cik fiza...=0

Dear Sis V,
try jangan sik try... hehe...

Dear Kak Mira,
kedak miak bergerek? nang kedak ya kah? hehe.. kmk sikda pengalaman bergerek... hehe....

Dear bspotgul,
tu la... hehe... suka kan? tak yah cakap banyak...=p

Dear tqah,
cakap jak dari hati.. hehe...

Dear Ztie,
ya bukan ya deng... =P

Dear hanis,
betul2! mamng rasa indah.. hehe...

Dear flo,
hahah.. mena ta kitak.. gagao jak ztie ya...=p

Dear alinac,
mungkin.. hehe....

Dear ztie,
hehe... =p

Dear anntaj,
tak de bulu mata jatuh dear.. dia tak rindu amni kot... hahahah...

Dear Ninie,
nya perlu penghayatan dear..=p

Dear manja,
betul! hehehehehe......

Dear Norris,
yalah.. huhu... sedih jak.. hehe...

Dear julee,
tu la kan? macam tau2 je.. tapi memang tak mustahil kan?=)

Amni said... BALAS

Dea Nabilah,
hehe... cantik ayat tu.. telehati... =p

Dear Juelina,
yalah.. memnag dah peod pun aritok.. huhu...

Dear Nur Mudrikah,
tak standart tuk saya dan dia kot.. hehe....=p

Dear Nur Hafizah,
rasa je dear..=p

Dear butalsolo,
apa tu? tak paham...

Dear shasha,
ya.. sawak marai..=p

Dear farhah,
lalala... jiwang tak jiwang.. nama pon blog jiwang kand ear.. hehe....

Dear Affieza,
terima kasih jugak singgah blog.. tak lama pon merajuk ni...=p

Dear bang odio,
kitak sik pernah meh? salu laki bini senang bah rasa kedak ya.. hehe....

Dear tia,
dah jawab dear..=p kimia2? pernah rasa tak? hehe...

Dear Lisa,
insha allah... ngah carik limau nipis.. hehe... kimi lagi...=p

Dear gigi rongak,
hahahaha... mun senang macam ya dear, sik perlu tulis pun urang leh rasa apa mek rasa nak? =p

Dear syufaa,
hehe...

Dear tetamu senja,
insha allah.. buat masa skang memang tak dapat nak follow sesapa sebab pakai kpm.net.. dia block application untuk follow tu.. huhu...

Dear Cik Tom,
amni amik chemistry masa belajar dulu... tu yang chemistry kuat kot.. lalalala....

Dear w-r,
kenapa sian lak kak? aku arsa cam nak nangis plak.. huhu...

Dear ants,
thanks dear.....

Dear she's retarded,
hehe.... majuk betul tu. mana de main2..=p

Dear Zoey,
nape blog kamu tak leh komen eh? hum....

Dear Miss,
try jangan tak try... =p

Dear Anna,
betul! anna pernah rasa tak? hehe...

Dear Rose,
boleh rose.... insha allah.. ko kena yakin la...

Dear Tika,
=0

Dear Kak Anne,
boleh nak kak anne? hehe...

Dear pinqib,
harus la ada connection kan...=p

dya adriza said... BALAS

Serius suka entry ni! Saya selalu mcm ni dgn si dia. kami masing2 bz, so sangat jarang dpt contact. tapi, bila teringat, tgh layan2 jiwang, tiba2 dia contact.

Oh! Bahagia la dear haha!

Ard (Yaddo) said... BALAS

seronok tengok korang.
hehe
*teringat zaman aku dulu.
moge kekal :)

Newer Post Older Post Home