Thursday, January 6, 2011

Menghitung Hari... Detik Demi Detik...

Malam tadi kamu keluar ngan mak dan bapak kamu. Aku plak tidur kat rumah. Letih woo.. Dari office, amik adik aku, pastu amik mak aku, then hantar plak adik ke rumah mak mertua dia.. kul 7.30 malam baru sampai rumah. Fuhhhh... Hari-hari macam ni memang sakit laa...

Lebih kurang kul 8 malam aku dah tidur. Terbangun pukul 9.30 malam, terasa aku tak luangkan masa dengan kamu langsung pun sehari suntuk. Sedangkan kamu demam. Aku call kamu masa kamu keluar ngan mak bapak kamu tu...


Aku : Cendol abang nak tak? (beli masa dalam perjalanan nak hantar adik aku ke rumah mertua dia. Teringat kamu sangat suka cendol)

Kamu : Nak..

Aku : (tiba-tiba jadi sebak)

Kamu : Alaaa.. nape ni. Jangan la nanges... Kalau sayang sedih, abang lagi sedih.

Aku : Eh, mana de....

Kamu : Mak, Amni nangis...(jahat gila kamu p cakap kat mak kamu. pastu gelak-gelak. Mak kamu plak percaya je)

Mak kamu : Kenapa tu?

Kamu : Sebab saya nak balik ahad ni...

Mak kamu : Ikut la pegi sana...

Kamu : Haa.. mak cakap, ikut p KL.. Nak?

Aku : Hari tu orang nak kerja KL, abang tak bagi pun...

Kamu : Tu dulu... skang abang dah okey kat sana...

Aku : Betul ni?

Kamu : Betul....

Aku : Hemm.. Tapi skang dah kerja benda yang orang suka...

Kamu : Tu la kan...

Aku : Lagipun sapa nak jaga mak?

Kamu : Hemmm.... Okey...


Selang beberapa ketika, aku dan kamu senyap. Tiba-tiba kedengaran suara mak kamu ajak aku ke Ileq-ileq Cafe sekali ngan kamu dan mak bapak. Aku cam malas nak keluar. Tapi sesekali rasanya tak salah kan.. eventhough badan rasa letihhhhhh sangggaaaattt...... Jarang kami keluar berempat. Selalunya mesti ada adik-adik sekali yang ikut.

pssttt... nak kerja kat KL la... Okey tak? Erm... Ahad ni kamu dah balik KL... Terasa weyhhhhhh.... lagi berapa hari je ni....






















Menghitung hari,

26 kata-kata jiwang:

Ibu Iman said... BALAS

keja la kt kl... xdalah PJJ agik :)

tia said... BALAS

dtg laa kl! bole kte jmpe! hehe ;)


bestnye famly dye da knal !

fLo said... BALAS

juh keja kl...lak kta lepak sama..hehehe..

BSI-BSR-VIVIAN said... BALAS

g la mun da green lite..hahaha

d_tieah said... BALAS

Fikir masak2..
Mak pun penting juak nak?
Apa2 pun, buat yg terbaik..

cik hani said... BALAS

g la ikot cik abang.hehe.musti hepi.. :D

niesh™ said... BALAS

keja la cnun. hihi. pat salu temu nya :)

Ninie Nordin said... BALAS

mesti dlm dilema ya. mak da sitok. org ksygn da sinun. semua dlm kputusan ktk kdirik. pilih yg tbaik jak la. (:

Umie Nadhirah said... BALAS

ILeq-ileq cafe? cne ya?....
Krja kat KL senang jumpa :)

alexa yussida said... BALAS

buat kputusan yg bole gembirakan banyak pihak n diri sndiri juga:)

btw,amni..ade kwn kat sini?ntah2 kawan2 saya jugak..hehe:)

nabilah_2908 said... BALAS

alahai...kesian dia..dah nak berpisah dah... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HARI YANG BUSUK

shamsiah shamsuddin said... BALAS

haah..sedih la bila da jauh2..
t rindu2 an
tp skrg ade mcm2 teknologi..
jgn lupe conteck beri kabo la lau da jauh2..
supaya terus sayang tanpa jemu...

Zara Hannan said... BALAS

O deng. mek follow ktk tok. hehe. makseh baca novel kmk... :D

white rose said... BALAS

g je amni...
jangan lepaskan peluang...

liyani rasdi said... BALAS

sy suke blog awk!!!:)

dUrRaNi said... BALAS

kmk dh bejauh agik dah dr mr.durrani...huhuhuhu... :(

Kimi Ismawi said... BALAS

mun ktk d kl mesti ktk xriso glak dgn nya.... if ur mom ok ktk cnun =)

.sweet-ants. said... BALAS

kalau dah btunang perasaan tu lain kan? eheh
sy lom btunang tp kawan sy selalu ckp camtu ;p

Syeeda Sobbihi said... BALAS

vote utk kamu keje di kl! xberjauhan lgik ngan encik tunang.. :)

ztie said... BALAS

mun rasa naK KERJa di KL.. kerjalah. tapi pk juak banyak2 gik pro and cons nya. pasal mak ktk. mbak mak ktk sinun juaklah. diam sekali ngn ktk org sinun. hehehe... erm... apa2 pun... wa sokong sama lu

TunTeja said... BALAS

ehh..abg kamu tu stadi kat ASWARA ke??

yan_n.i.m said... BALAS

jengah sini.. :D

cik tom said... BALAS

sedih nak berpisah..xpe amni still blh kontek melalui telefon kan..jgn sedih2 ye...

wah makin cntk blog ni..suka cik tom tgk...comel :)

Faizal n Fashitah said... BALAS

Ulang-alik lah kch-kl-kch. AirAsia kan ada hehehehehe... XD

Amni said... BALAS

Dear all blogger,
thank u bagi opinion... bang odio, siap2 tiket kamek setaun k.. kitak cia nak? ekeke... hasrat ke KL untuk bercuti sahaja.. kerja di sana? boleh.. tapi saya sayang kerja saya di sini... hehe.. kecuali boss tukar saya ke cawangan di Kl.. wahhh... heaven!

♥Ismi Huda♥ said... BALAS

mun dtg kl, carik kmk owh.. hihi.. bah, kuatkan hati n semangat sis~! kadang2 jauh seketika tu best.. semakin hari semakin rindu.. pewwittt~!:)

mek doakan kejayaan ktk 2.. mudah2an dipermudahkan dan itu yg terbaik bt kalian.. Amin..

Newer Post Older Post Home