Friday, May 20, 2011

Bahagia Pada Perempuan


Betul tak perempuan tak perlu sesuatu yang besar dari lelaki untuk dia merasa bahagia. Kecuali untuk yang kaki kikis, pastinya. Kan? Maksud aku, perempuan tak perlu lelaki tatang dengan hadiah besar-besar, dinner grand... yes, sangat romantik. Tapi sebenarnya kalau dapat SMS Good Morning dari yang tersayang pon dah sangat-sangat boleh buat perempuan ni bersemangat. Macam aku. err... Motif??

Pagi tadi, lepas Subuh, tido balik. Mimpi kamu. Bangun tido, rasa malas nak pergi keja. SMS kamu,

Aku : Mimpi kamu. Rasa nak sambung tido balik. Tanak turun keje...

Fuhhh.... giler malas nak turun keje. Plus keje pun tak tau nak buat yang mana satu dulu. Banyak nak kena buat. Tapi hati tu.... Betul cakap Kak Hanis, rinduu...

Jam 11.04 pagi, sedang asyik bergelak sakan dengan twitter budak-budak ni. yer.. Budak-budak kat office dah aktif twitter jugak. Nampak sangat semua tak de kerja kan? err... Sambung. Sedang gelak-gelak ni, 11.04 encik handphone berdering. Wallaaaaa.....

Angkat call sambil senyum-senyum. Kalau la kamu boleh nampak aku senyum sampai ke telinga. Kalau la boleh kamu nampak aku malu-malu.

Aku : Thank u b...

Kamu : Kenape?

Aku : sebab call... *sigh*

Kamu : Sihat?

Aku : Sihat.....






Cerita seterusnya? Update apa kamu akan buat hari ni. Ada latihan tuk show hari Ahad kat Putrajaya. Jumpa lagi.

11 kata-kata jiwang:

pu3mas said... BALAS

aii bena kata ktk aii... nok pelik yala lebih indah... xplu nok mahal n xplu nok membaze.. kadang2 xplukan budget pun kta blh bahagia... hmm ... wakakaa.. jiwang eh..

Ninie Nordin said... BALAS

yeah. u're rite sis. wish morning jak dh boleh polah dirik bsemangat. yerrr. hehehehe. ;)

EZAN IDMA said... BALAS

itu betol. tak perlu hadiah mahal2. caring pasl kite pon da cukup bahagia :)

fLo said... BALAS

dkt umah kmk bleh pg tgk,.yerrr..=p

Hanis MY said... BALAS

betul tu Amni, walaupun just a simple word atau simple gesture would make our heart melt kan kan hehe...romantika d amor amni n mr amni hik2...

p/s; rajin tapi lambat update haha... selalu cerita backdated punya

darul_makmur@yahoo.com said... BALAS

Salam...nak tumpang promosi boleh tak...klik la sini...terima kasih...peace

Cik Nathrah said... BALAS

yeah so true! dpt sms i miss u pon dah ok. :)

Mommy Fara said... BALAS

cute! =)

nabilah_2908 said... BALAS

betul la...

pagi2 kalau dpt SMS dr dia pun...mampu buatkan kita tersenyum sepanjang pagi tu... ;)

Syeeda Sobbihi said... BALAS

perempuan mahukan lelaki yg protective... :)

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said... BALAS

wah!dah tukar cat rumah dah belog tuk eh...i luv it! =0).

Newer Post Older Post Home