Sunday, May 15, 2011

Kamu - Penghibur Jalanan



Masa aku menaip ni, aku sedang gigih kejutkan kamu dari tidur. Pukul 9.30 Jo Lie nak amik p show case kat AEON Setiawangsa. Handphone silent ke apa? Geramnya. Sapa soh tak tido malam tadi. Kamu memang. Kalau dah exited giler, serius takkan tido. Bila dah puas hati, baru bley tido.

Hari tu Jo Lie cakap kamu tak tido sebab exited nak jumpa aku. Last week, Sabtu malam tak dapat tido sebab teruja dapat cakap ngan Afif. Malam tadi tak tido sebab exited nak jumpa Kay hari. Fine! Kalau sebab dorang, memang aku kena tolak tepi.Errr... Jelesssss! Haha... Tak de maknanya...

Sambil-sambil tak dapat tido malam tadi, kamu atur balik arrangement music lagu Penghibur Jalanan ni. Lagu ni kamu buat last year. Dapat idea sebab kena hina masa busking. Ni antara lagu yang aku suka. Err.. Kalau kamu nyanyi, lagu apa pun best bagi aku kan? Oh! Tidak tidak tidak. Lagu ni aku suka sebab melodi dan lirik dia yang makan dalam. Mungkin sebab dulu aku pun pernah pandang sinis orang nyanyi kat tepi-tepi jalan. Aku tengok cam pelik. Tapi dah lama-lama, aku jadi biasa. Lepas tu, baru aku faham kenapa.

Well... serius aku paling suka melodi dia. Memang aku dengar melodi dulu baru aku akan cakap aku minat ke tak. Lepas tu baru dengar lirik. Yeahhhh!

5 kata-kata jiwang:

sya fieqa said... BALAS

hahaha..
nice song..
i loike~
;)

TIA OF REVENGE said... BALAS

amni,bunyi berbau smgt gembira n bingong. hehe. mirul ya syg ngn ktk! salu jak x lepas dr nyebut tunang nya.. hehe.. lgu tok not bad! lagu menunggu mu vocal syah ya mirul juak molah nak? ya makan juak ya!!! hehe :)

Amni said... BALAS

Dear Sya fieqa,
thanks dear...=)

Dear Tia,
giney kenal syah? Hahaha.. aok.. lagu ya nya polah juak... =)

MAWAR BERDURI said... BALAS

nice voice.. nice song.. nice lyric!

Cha Gloxinia said... BALAS

Amni, kamu pelajar akademi fantasia 9 ke? Muka kamu sama macam Amir. Aku ni jenis jarang tengok tv apalagi tengok konsert menyanyi ni.. so agak ketinggalan sikit. muahahaha.

Newer Post Older Post Home