Tuesday, May 24, 2011

MIntak Izin Ke Mana-mana, Perlu Ke?


Petang semalam kan M ada call. Dia ajak lepak hari ni. Tapi sebab Ninie dah plan nak ajak keluar Isnin malam, so, ajak la M sekali. Senang. Sok kalau Ninie ada on-call, sapa nak temankan aku jumpa M kan? Dah lama tak melepak. Aku mintak izin kat mak aku, boleh mak aku tanya aku balik,

Mak Aku ; Dah bagitau Amir? Amir bagi?

Aku : *gulp* tak bagitau lagi.

Mak Aku : Bagitau la... kang dia dengar dari orang lain, tak sedap plak.

Aku : Memang nak bagitau...

Mak aku memang sangat pentingkan tu semua. Bukan cakap aku tak pentingkan kamu. Sangat penting. Dalam masa yang sama, mak aku harus tahu semua yang aku buat. Nanti kalau dah kawen, itu cerita lain la kan.

Bak kata mak aku, "Bertunang tak sama dengan couple.. Sok-sok nak jadi isteri. Kena pandai la...." Kalau couple, tak kisah sangat kan bagitau ke tak. Tapi biasanya kawan-kawan aku yang couple, nak pegi mana-mana, mesti kena update. Ada orang cakap mengongkong, tapi pada aku, itu ambil berat. Kang jadi apa-apa kat dalam perjalanan ke, senang la nak mintak tolong kan?

9 kata-kata jiwang:

labulabi said... BALAS

perlu ya.mesti madah mun nak g cney2.hehehe

nabilah_2908 said... BALAS

yupp..yupp...

tak salah kalau nak bagi tahu...tp biar berpada2..

nk nk ke toilet pun kena hantar report...haih...itu baru di namakan mengongkong...huhu.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
PAKAI BOTOX KE ??

Bluewendy said... BALAS

huhu..a'a kan..dari skang la kena lajar.=)

Hanis MY said... BALAS

of course la kena update, yup stuju dgn amni benda tu ambil berat dan bukannya mengongkong, kalau mngongkong nk g situ takleh sini takleh...

Amni said... BALAS

dear labu labi,
yes boss! =p

Dear nabilah,
hihi... ada orang suka buat macam tu....=p

Dear bluwendy,
hii... yer yer.. belajar ni..=p

Dear si hanis,
tu la kan.. ambil berat... cuma kadang2 ada yangs uka amik kesempatan... hehe

[sutera kasih] said... BALAS

benar kata mak ktk yaa..bertunang lain, couple lain..hehe

Siti Sahmsiah @ sahm said... BALAS

cik amni: benar kata org2 tua atas ya..haha...mun ktk nak kuar, padah ajak nya dia..at least nya tauk ktk g cne..mun nya sik benar kan, kuar jak diam2..haha..mcm mek slalu polah dolok..p dia akan benar kan...hehe

SEN said... BALAS

perlu2..kakya mintak ijin kmk juak..kmk bodigad bah..yerr..

ainz said... BALAS

sangat setuju..nak pegi mane2,mmg kene bgtau org..terutama yg dekat ngn kita..xsemestinye psngn kita..klau dlm perantauan, hosmate lagi perlu tau..kalau ade ape2 hal jadi, at least ade orang terdekat yang tau kat mane kita..

Newer Post Older Post Home