Tuesday, August 30, 2011

Asal Ada MinatAsal Ada Minat

Jam dekat nak 2.30 pagi. Padahal kul 5.30 pagi dah nak gerak ke kampung kamu. Tadi dah tidur dah. Terbangun tengok twitter update. Kamu up status dapat inspirasi nak buat lagu baru. Dah jadi macam habit kamu kalau kat Kuching, masa macam gini la kamu akan dapat banyak idea baru nak buat lagu baru.

Bila call, memang kamu akan tanya opinion. Kalau tak best, memang aku cakap tak best. Sebab aku nyer pengetahuan pasal muzik sangat terbatas. Kalau basic gitar tu tau la. Nak cipta melodi sendiri, lirik sendiri, kecik-kecik dulu boleh la. Makin besar makin tumpul, makin kurang kreatif.

Dengar je melodi baru buat kamu tadi, terus melekat sampai sekarang kat telinga, kaki dan kepala. Bila terngiang kat telinga, automatik kepala angguk sambil kaki ikut tempo melodi. Dah biasa masa class muzik, asal dengar lagu, kaki mesti gerak carik tempo.

Tapi yang tak biasanya bila melodi tu melekat. Tiba-tiba aku pulak yang rasa teruja nak buat lirik. Ah ha.. Rasa aku pulak nak pegang gitar malam-malam macam gini. Tapi memang tak la sebab bilik aku tak kedap bunyi macam bilik kamu. Kang gitar aku berbunyi semua terbangun. Habis laa..

Tak sabar nak dengar lagu tu siap.




P/s: kalau pasal muzik, memang kamu boleh tenggelam sorang-sorang. Memang tak heran pun pukul berapa. Tu la sebahagian dari hidup. Dan aku senang bila kamu fokus kerja.

9 kata-kata jiwang:

Hanis MY said... BALAS

tak sabar juga.. :) amni n mirul.. selamat hari raya maaf zahir batin... have a wonderful merdeka raya...

[sutera kasih] said... BALAS

hidupnya dgn muzik..ktk inspirasinya deng ^^

Namee Roslan said... BALAS

haa,, boleh buat video utube nih! kami juga tak sabar! :D

eeir said... BALAS

besnya idup ngn muzik . :)

TunTeja said... BALAS

Selamat Hari Raya. Maaf zahir batin :)

alif haris said... BALAS

selamat hari raya buat kamu pasangan seni :D hehe

Anne said... BALAS

Sik sabar kmk nak nengar :)

.izzati liyana. said... BALAS

wah. senang eh kalau si dia fokus kerja? kalau kena pada masa yela kot. kalau masa bersama terkorban sebab kerja? hati ini. fuhh.

Memey Baharom said... BALAS

raye . hurm / penat2

Newer Post Older Post Home