Friday, September 2, 2011

Cara Pakai Pashmina Ala Medun

kamu : b, lama b tak update blog...

Aku : ye ke.. Hari tu ada la..

Kamu : update la lagi...

Kamu pun komplen jugak aku dah lama tak update blog. Rasa macam baru beberapa hari kan tak update. Serius tak larat. Banyak nak kongsi. Contoh cam hari raya pertama ri tu. Aku pegi rumah kamu pakai selendang ala-ala gaya yuna.

Kamu : *tengok lama kat aku sambil senyum da cakap* cantik...

Aku : *malu-malu* ade pulak...

kamu : Betul laaa... Tp cam pelik sikit bila melekap sangat kat kepala..

Tengokkkk.. Pandai komplen seyh. Pegi rumah ztie, beraya dengan gaya baru. Ngadu kat ztie kamu cakap pelik.

Kamu : memang pelik la b..

Ztie : yer laa... Sebab midun(nama panggilan kamu dalam kalangan kawan rapat) baru tengok..

Kamu : kannnn... Cuba buat macam gini.. *kamu ajar cara pakai*

aku : whoaaaaa... Da siap!

Kamu : haaaa... Yang ni baru cantik.... *sambil betulkan kedut-kedut tudung kat kepala aku*



Ztie soh pin kan dan bagi dua jarum peniti. Balik tu, aku tengok you tube. Lepas tu call kamu.

Aku : b, tak de pun tudung tu ala hana tajima. Macam yuna pun tak.

Kamu : tudung ala style midun... *gelak*

aku : tiba-tiba semangat plak nak pakai pashmina selalu.

Kamu : pakailaa.. Comel!

Aku : *pengsan*


comel untuk kamu je la. Selesa untuk aku. Tapi rasanya, cuma akan pakai selendang bila ada function je. Kalau tak, tudung biasa jer la. Sebenarnya pakai selendang lagi cepat siap. Tak sampai seminit pun. nak upload gambar. Tapi segan.


P/s : kamu dah update blog. Sila terjah kat bloglist mesti baca aku.

15 kata-kata jiwang:

missSenget said... BALAS

upload la gmbr.. mau tgk.. :)

aku xreti pakai selendang.. T__T

tak urban betul kan.. huks..

aliesha kirana said... BALAS

Owh! amni pakai pashmina. hehe. adik AK pakai pashmina tahun ni. seyes cantik n selendang pun tebal n panjang. hehehe. cuma AK je malas nak bergaya lagik. hihih..

salam lebaran amni! kim slm midun. lalalaa

.sweet-ants. said... BALAS

hehee..upload la gambar stail tudung baru :)

Memey Baharom said... BALAS

pashmina ? memey pom tak pandai nie. ajar2 ! ehehe

Namee Roslan said... BALAS

hey patut buat tutorial tau! :D nak tengok...gambar ? hihi :)

[sutera kasih] said... BALAS

hehe..walau pashmina kejap jak dipakey, nama kita sik biasa ohh..tudung lamak juak nyaman dipakey :P

kmk pon busy raya, lom dpt singgah semua huhu

Cik Syeeda Sobbihi said... BALAS

upload la gmbar.. nk tgk =)

Tina Johari said... BALAS

upload lah gambarrr. jangan maluuuu

El-Janna said... BALAS

haish upload la plizz malu malu pulok^^

Miss Dolce and Gabbana said... BALAS

sweet gilak-gilak rupa ktk 2 midun ya dear.Pandei teringat dgn arwah ewin.Plus bila baca status kat header blog ktk make me feel really sad.emo na jak kmk eh..

♥ p a a n i ♥ said... BALAS

hahha! tu la.mane gmbrnye cik amni?

selamat hari raya!

zati embong said... BALAS

baru nk tgk gmbr kan.hihi.bunga2 hati kesayangan puji~

Hidayati Farhan said... BALAS

amni, maaf. lame x dtg. selamat hari raya. maaf zahir batin n congratulationnnnn. am so happy for u. kelab tunang2. hehe. so, how's your preps so far?

ztie said... BALAS

yerrrrrrdehhhhh..dh maju kawan! lol :P

ainz said... BALAS

dah pandai berpashmina,ye..heee..takpe..nnt buat tutorial tudung ala midun,k? ;p

Newer Post Older Post Home