Sunday, August 14, 2011

Lelaki Kalau Masak Sedap Kot

ehemm.... Ni bukan entri mengampu ya. Masih di KL sekarang ni. Jadi memang terhad kalau nak reply komen dan singgah ziarah kawan-kawan. Terima kasih ya semua.

Ni nak cerita hari Sabtu hari tu. Gila teruja nyer pasal sampai aku boleh nak scan air sekali masa nak masuk ke balai berlepas. Lepas tu, boleh plak salah tengok pintu berapa nak kena masuk. Orang cakap pintu 7, aku nampak pintu 9. Haishh.. Ni kes terlebih teruja.

Sampai KL dalam masa sejam dua puluh minit jer. Aku rasa firefly pun teruja nak bawak aku p KL tu yang flight sejam empat puluh dia bley sampai dua puluh minit awal. Gila laju dia bawak. Dah la masa ngah fly de gangguan. Tolong lah jangan jadi pape. Aku tak kawen lagi.

Heee... Sampai KL terus SMS kamu. Kamu call. Tak plan plak nak datang jenguk aku kat Hotel ngan mak, makcik da sepupu aku. Waaaaaa... Kamu sampai ngan Israq(kawan baik kamu), jam dah dekat nak pukul 12.30 kot. Drop dalam 15 minit, bawakkan aku makanan untuk sahur. Itu memang sangat teruja. Sebelum kamu sampai, aku ada call, tapi yang angkat tu Israq.

Aku : *geram sebab kamy angkat call lambat. Berkali-kali*

israq: sorry.. Midun(nama panggilan antara kawan baik) ngah masak.

Aku : hah?

Israq : aah.. Masak.. *gelak*

Aku : *terharu giler sebab kamu cam makin rajin lak masak*

Tak lama lepas tu,

kamu : b nak? T abang bawak jap g.. Ngan israq.

Aku : serius?

Kamu : yer laaa...

Aku : yey!

Itu sahaja. Sahur makan mee goreng tom yam yang kamu masak. Serius sedap. Bukan sebab perut lapar. Sebab isi dia cukup. Rasa pun cukup. Hee... Dah banyak kali kamu masak untuk aku sapai mak kamu cakap, aku dan kamu ni terbalik. Lelaki masak, memang sedap kan? Lagi la kalau masak dengan penuh kasih sayang kan? Amboiiiii.....

16 kata-kata jiwang:

kata kila said... BALAS

beb.bukn nk ckp lah.klu aku dgn krol. selalu aku failed :(krol masak sedap sangat :(

Munna said... BALAS

btul la, air tgn lelaki mmg sedap! =P

cik Beskod said... BALAS

wah best nye hehh

so sweet hehe

Hanis MY said... BALAS

wee syoknyaaa... bagus la cmtu amni, mmg ciri2 ptg lelaki kena pandai masak tau...bertuah amni...

Cik Eka said... BALAS

whoah romantiknyaaa..hehehehe

Prince Halilintar said... BALAS

hah, lelaki masak mmg sedap terutama bila masukkan resepi kasih syg tu..cehhwaaahhh..ahaha:p

Bui Junaidi said... BALAS

bertuahlah ktk nemu tunang pandey masak..mun dh jadi laki kelak senang..hehe

*Vivilicious* said... BALAS

waaa..nyum2..rindok ati oiii..haha

Yann Mazian said... BALAS

aok..kali juak kak..nang olaki masak nyaman gik kali...hubby mek masak nymn gk dari kmk...sik patut aie..haha..

oshinz said... BALAS

sahur dengan senyuman la tu.. =)

labulabi said... BALAS

yeah lelaki nang pande masak.hihi.tapi pompuan wajib tauk masak.hehe.mun x tauk ya x tauk la camne nak jadi.hihi

Aweyn said... BALAS

ala so sweet :)

aliesha kirana said... BALAS

haha.. tmbh dgn rasa terharu pulak, lagilaaah rasa sedap. heehehe

~AmyLiana86~ said... BALAS

bertuah r amni tunang pandai masak..tunang amy pandai jugak tp pandai makan..hehehe..

Zura said... BALAS

skrg nie pun tukang masak byk lelaki...nape erk..??

.izzati liyana. said... BALAS

pehh.. best kot. memang pun. mereka jarang masak. tapi kalau masak sedap kot. taste dorg better. :)

Newer Post Older Post Home