Friday, August 12, 2011

sila jangan baca kalau awak rasa awak akan terasa hati


"Saya bukan siapa-siapa. Saya tak kisah nak berkawan dengan sesiapa. Jadi, saya harap kalau nak add saya, biarlah betul sebab nak berkawan. Kalau nak berkawan, harus sapa menyapa kan?

Kalau nak add sekadar nak tau siapa saya, jujurnya tak ada apa-apa kat sini. Gambar pun saya private untuk saya dan tunang sahaja. Selamat berkenalan. Peace!" 

Aku dah tulis kat Basic Information macam gitu kat facebook aku. Jadi, bila orang add aku, aku assume memang betul orang tu nak berkawan dengan kawan aku. No prejudice. Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii........ yang sangat menyakitkan hati, bila ada yang add, bila aku tanya siapa, boleh pulak jawab, "orang laaa...." Hey! Itu jawapan paling b*****g pernah aku dengar. Selama ni ada ke hantu yang main facebook? Ke binatang ada ke yang main facebook? 

Itu satu.

Pernah sekali, aku letak link untuk invite kawan-kawan LIKE kamu nyer lagu kat Era. Tiba-tiba ada somebody tanya, Siapa Amir Jahari? Aku cam... Eh? Nak je aku tanya, "awak bukan nak add saya lepas awak tengok saya ada link dengan Amir Jahari ke? Oh! Mungkin awak kawan-kawan blogger kot. Tapi tak pernah la pulak aku dengar nama dia tu. Jadi, aku layankan aje. Lebih kurang macam ni la.. 

Aku : Amir tu artis under Aizat.. (saja tak nak cakap Amir AF9 sebab itu sensitif bagi kamu)

Dia : eh? tak kenal pun?

Aku : ni la yang nak kenalkan... =) 

Dia : Tunjuk gambar..

Aku : *letak link official page kamu*

Dia : Ohhh..... Amir AF 9 yang digugurkan tu...............

Lagi sorang. Apehalllllllllllllllllllll? Perlu ker ko mention 'YANG DIGUGURKAN'? Kalau kau cakap Amir AF9 cukup kan? Cam berapi jer. Tapi aku buat biasa.

Aku : err... macam mana awak boleh add saya kalau awak tak kenal dia eh? (sebab aku gerenti dia bukan blogger)

Dia : entah. tiba-tiba ada dalam friendlist.


Yang ni betul-betul b*****g! Agak nya betul ada hantu main facebook. Sebab tu dia tiba-tiba ada dalam friendlist aku. Aku takkan add orang, kalau aku tak kenal. Even orang suggest pun aku takkan add kecuali orang tu aku kenal. Aku dah layan baik, cakap elok-elok, tanya elok-elok, boleh tak awak pun reply dengan elok? Orang berbudi, kita berbahasa. Kalau tak reti nak berbahasa, sila jauhkan diri dari aku. Kalau tak, ni lah jadinya. 


p/s: Tak marah. Just luahkan rasa hati budak-budak yang tak reti beradab! Betul la kan? Belajar tinggi tak menjamin kau tahu adab dengan orang.  

23 kata-kata jiwang:

cik Beskod said... BALAS

ramai yg macam tu sekarang..
lepas add x nak tegur kan??

sbb tu saya jrg approve org yg request melainkan org tu blogger or yg saya kenal..
hehehe...

Eda said... BALAS

sabo2..huhu

~AmyLiana86~ said... BALAS

sabar jela amni...biasala tu dh bila jd tunang artis...smua org nak kenal...

Tina Johari said... BALAS

bena kata ktk ya deng! sakit ati mun btemu ngn org camya!

aliesha kirana said... BALAS

kalau jd mcm ni mmg menyakitkan hati! huhuhuh.. dh kita approve tu, kawan la elok2..bkn sakitkan hati kita. remove fren je cik amni..hahahaah!

Anisa Hang Tuah said... BALAS

nis lak takkan approve org yg nis tak kenal..

setakat ade mutual fren 2-3 org tuuu

mmg tak approve

gadisBunga said... BALAS

sabar amni...sabar...

mmg ada species yang tak reti commonsense macam ni. even adab berinteraksi pun dia tak reti...

remove him/her and be happy ok. :)

Asyila Zainuddin said... BALAS

sabar ye.. mulut orang memang macam tu.. jgn ambik ati sangat la ye.. :)

kata kila said... BALAS

oi cilakakk betei ini perangai pun ada

Yui_Wani said... BALAS

Sabar jak laaa >.<


Senduk!!!


hahahhaa =p

Miss A said... BALAS

patience sgt penting dlm hal ini.hihi

.sweet-ants. said... BALAS

oh. sy pon x suke kalau org tnya amir tu yg digugurkan ke? sbb sy x ingat pon amir tu from AF. sy rasa amir is AMIR JAHARI

[sutera kasih] said... BALAS

laa..ada juak org kedak ya deng..
sabar jak la k..
kmk jarang dh main FB nektok dear..
kmk dblog jak hihi

Terbang Bersamaku said... BALAS

Hurm..macam2 ragam manusia nie..sy punya fb pualk sy private, hanya mutual friends jer boleh add dan jumpe sy kat fb..=)

eik`S noName said... BALAS

tu la amni...sabo2...manusia kan...mcm2 jenis ade...
^^

Cik Eka said... BALAS

amni..sebab tu eka malas nak add org ramai2..sebab tulah friend eka tak sampai seribu pon..memang boleh nak buat kawan baru..tapi kalau approve pastu kutuk2 stalker fb kita nak buat ape kan

nunama said... BALAS

woohoo!! kalau saya la kan..remove terus. xda masa haih nak layan org macam tu. hehe.

kalau kita asyik nak jaga hati org, hati kita, siapa yg nak jaga kan... kui3.

p/s: budi bahasa budaya kita. ehem! hehe. :)

Bui Junaidi said... BALAS

kmk dh x layan gilak FB nektok
dolok mmg sekati ajak nk approve org tp nektok mesti cek dolok sapa..mun kenal dan rs ok,baruk aprrove

kdg2 approve juak mun x kenal tp lekak ya remove balit..hihi

Fad said... BALAS

hai!!follow sini..jmp kat blog eka td..awak sama cam cikgu..xkan approve org yg xknl...kwn fb sume kwn blog, kwn sek dan kwn keje..:)watpe add pastu wat cam xknl kan...huhu

♥ p a a n i ♥ said... BALAS

kalau saye lame dh delete fren itu :P

Bidadari Syurga said... BALAS

haish.... memacam perangai...sabar ok..

labulabi said... BALAS

harus di hapuskan dari senarai.carik org2 yang memang ingin bekawan jak.

.izzati liyana. said... BALAS

mmg banyak perangai cam setan cmtu now ni. setan takde bulan pose, dorg ganti lah. sabar ye. bulan pose ni.

Newer Post Older Post Home