Friday, August 26, 2011

Pemalu

Malam tadi, keluar shopping ngan kamu. Giler ramai orang kat pasar Satok. Sanggup ku redahi gara-gara jeans yang aku pakai longgar. Kena jugak beli tali pinggang. Dah namanya shopping ngan lelaki, kalau bukan beli barang dia, mesti nak cepat je kan? Ingatkan dah dapat tali pinggang tu nak lama-lama sikit kat kedai Fashion Girl, tapiiiii.. kamu cakap,

Kamu: hemm.. cantik baju ni... kalau syg nak, lain kali try la..

Aku : lain kali?

Kamu : yer laaa.. lain kali... jangan membazir.

Padahal? Kamu nak cepat ke S.O.S sebab nak beli kasut converse. Geram tau! Nasib baik la kamu bagi aku beli sneakers baru. Tapi balik dari S.O.S tu aku dan kamu masing-masing tak keluar bawak apa pun. Sebab kasut yang aku dan kamu nak tu, dua-dua last pair. Dan sangat lusuh. lupa pulak nak amik gambar malam tadi. 

Balik tu, terus ke Ileq-ileq Cafe jumpa kawan-kawan kamu. Lepak sekali. Kalau tak de kamu, memang tak la aku nak melepak kat Ileq-ileq sebab aku cam segan jer. Memang kena pandai sesuaikan diri ngan keadaan kan? Tapi tak boleh nak buang pemalu aku tu. Kecuali ngan kawan-kawan lama kamu yang juga peserta program aku suatu ketika dulu. 

Woooppss! Ngan kawan-kawan kamu sekarang bukan aku tak cakap. Cuma aku kurang bercakap. Lebih banyak diam dan senyum.

Kamu : *cakap kat kawan* Dia ni memang pemalu sikit.. 

Kawan kamu : tak pe...raya jemput la datang rumah..

Memang kawan-kawan kamu banyak cakap. Macam-macam yang dibualkan. Sorang kawan kamu akan kawen ISnin ni. Wah. Raya ke dua terus honeymoon. Wah! BEst! Jeles! Kamu gelak jer. Dua tahun lagi. Insha Allah. Doakan. Sedang kumpul duit sekarang. *sigh*

10 kata-kata jiwang:

aliesha kirana said... BALAS

aminn! moga2 cpt2 langsung ye cik amni! heheheeh

♥ Dea ♥ said... BALAS

mek g satok juak marek... g s.o.s juak!!.. hehe.. tp xnemu kasut berkenan cya.. hehe

Izzaty Ishak said... BALAS

Oh biasala. Perempuan memang pemalu kan :D

.izzati liyana. said... BALAS

biasalah. lelaki akan bising bila berjumpa dengan rakan-rakan. kita ni pulak mmg diam sbb segan jela.

Namee Roslan said... BALAS

hehe, kena biasa kan diri kan? susah juga. kalau macam saya pun bukan talkative so bila nk bergaul n berbual mmg ssh ah. :D hehe, takpe at least awak ada mr kamu yg bisa buat kamu selesa untuk masuk geng dia :)

ADEEYA said... BALAS

Hehehehe biasa la tuww :D

Amni said... BALAS

dear AK,
thanks dear doakan.. =)

dear dea,
aok.. Sia memang pilihan sik banyak + hemmm.... Sik mok nak nyambung.. Hahaha...


Dear izzati ishak,
kan.. Popuan memang pemalu.. Tp nak tak nak, kena biasakan diri kan.. =)

dera izzaty liyana,
tu laa.. Segan.. Huhu.. Lelaki relaks jer.. Ermm...

Dear namee,
huhu.. Memang kena biasakan.. Kalau tak, sampai bila kan? Kalau ada Mr. kamu memang takkan de masalh.. Kalau tak de dia, segih2 je la.. Sebab segan.. Hehe...

Dear adeeya,
=)

Namee Roslan said... BALAS

amni, tentu lah boleh! :D hehe, interaction begini bagus kan! :) mari2, em tapi kan amni 100 tu tak banyak pun sbb bukan semua yang update . even kat list saya tu ada 130+.. em so harian saya dapat new update dalam 70-80 :D

eik`S noName said... BALAS

wow...pasar satok...xpenah pegi lagi nin...bila amni nak bawak esyad jejalan kat pasar satok skali???

heehe

[sutera kasih] said... BALAS

dolok kecik2 mun raya mesti pegi wisma satok..ehh ada kaitan sik?hehehe

nya pemalu ka ktk pemalu tok?hehe

Newer Post Older Post Home