Thursday, August 25, 2011

Yang Ditunggu

Hari Rabu hari tu, kamu balik Kuching. Dah berapa hari tunggu, mestilah sangat exited. Exited nyer pasal, semangat kerja pun lebih. Orang balik pukul 4.30, aku balik 5.10 semata-mata nak siapkan kerja. Lega akhirnya kerja siap. Bergegas ke airport sebab flight kamu sampai pukul, sepatutnya.

Sampai kat airport, jam dan pukul 6.10. Memang cuak la takut kamu tunggu lama. Sekali bila masuk, kamu tak keluar lagi. Dah risau. Tanya bapak kamu guna flight apa. Rupanya kamu salah maklum ngan aku flight yang kamu guna. Kamu sampai pukul 6.35. Tapi amik barang semua jam pukul 7 baru kamu keluar.

Dari jauh lagi, kamu cam sorok something kat belakang. Sesuatu dalam plastik besar. Eh? Lepas tu kamu sengih-sengih. Dah depan aku, kamu hulur. Lepas tu soh bukak kat situ jugak. Tolong!

Teddy bear besar! Wah! Aku tak tau orang tengok aku dan kamu ke tak. Tu aku tak kisah. Yang penting teddy bear tu comel. Kamu panggil Mr.Bubu. Dulu aku cakap kat kamu tak nak teddy bear sebab kamu pernah bagi kat ex kamu. Lol! Itu cerita tiga tahun lepas. Tapi sebab teddy bear yang aku dapat, jauh lebih besar, harus aku tak tolak!

Balik tu, sampai kat rumah, kamu bagi hadiah yang kamu beli untuk raya buat semua orang kat rumah kamu. Semua cam seronok. Termasuk aku sebab dapat satu lagi hadiah. Cardigan. Eh? Serius aku tak tau kamu ni pandai jugak pilih pakaian popuan. Selalu kalau tak de aku, memang kamu takkan beli sebab tak reti.

Plan nak main bunga api malam tu cancel. Sebab tak jumpa pun kat mana bunga api dijual. Frust jugak aa... Susah nya nak jumpa.

Aku : eh, buka bapak polis ke? Selamba je nak main bunga api, mercun.

Bapak : tak pe main asalkan jangan menyusahkan diri sendiri.

Kamu : kannnn..... Kat mana ada jual pak..

Bapak : kat taman sukma tu ada..

Sengih-sengih je aku dengar. Tapi aku dan kau tak pegi pun sebab masing-masing dah letih. Malam tadi, jumpa bunga api warna-warni. Tu pun si kecik, KAKAK yang jumpa. Plan nak main malam raya nanti dengan kamu.



P/s : itu pun nak cerita ke?

12 kata-kata jiwang:

Anisa Hang Tuah said... BALAS

bestnya dapat teddy besar..

semoga amni dan encik kamu berbahagia yaa

:)

maaf zahir dan batin.

salam aidilfitri

d_tieah said... BALAS

Waseh.. Pat teddy bear eh.. Teringat kmk lagu akim yg nya bg pompuan ya teddy bear.. Ngee :)

*Miri mengarey org jual dak bunya n mercun ko.. D bazaar ramadhan pun ada.. Hikhikhik.. Taun tok x main sebab dak anak buah rami balit kpg bapak cdak.. Raya ke3 bok da..

Amni said... BALAS

dear anis,
thank u so much dear.. Selamat hari raya maaf zahir batin jugak.. =)

dear dtieah,
errr... Pa kenak mengenak ngan akim n ateddy bear ya? Hahaha... Kuching nang strict kali.. Ng susah lalu nak jumpa. Huhu.. maaf zahir batin jugak.. =)

dear dtieah,
errr... Pa kenak mengenak ngan akim n ateddy bear ya? Hahaha... Kuching nang strict kali.. Ng susah lalu nak jumpa..

at hari raya maaf zahir batin jugak.. =)


dear dtieah,
errr... Pa kenak mengenak ngan akim n ateddy bear ya? Hahaha... Kuching nang strict kali.. Ng susah lalu nak jumpa..









jugak.. =)

dear dtieah,
errr... Pa kenak mengenak ngan akim n ateddy bear ya? Hahaha... Kuching nang strict kali.. Ng susah lalu nak jumpa. Huhu.. maaf zahir batin jugak.. =)

dear dtieah,
errr... Pa kenak mengenak ngan akim n ateddy bear ya? Hahaha... Kuching nang strict kali.. Ng susah lalu nak jumpa..

at hari raya maaf zahir batin jugak.. =)


dear dtieah,
errr... Pa kenak mengenak ngan akim n ateddy bear ya? Hahaha... Kuching nang strict kali.. Ng susah lalu nak jumpa..

ainz said... BALAS

amni...mane teddy bearnye...upload la kat sini...

PS: kamu pkai opera mini,ek post komen..hurmm..tak brp stabil,la opera mini..slalu je post double..

Prince Halilintar said... BALAS

prince pon nak main bunga api dgn ank2 buah prince mlm raya nnt...hehe

zahidahwahid said... BALAS

selamat hari raya deng...alu sik da buka posa sama cdak blogger sarawak tek.....


New Entry: All goes wrong

.sweet-ants. said... BALAS

wahhh.. upload la pic teddy tu :D

Namee Roslan said... BALAS

selamat hari raya. nnti boleh pinjam teddy bear tu. hiks :) romantic nya :D

Etong said... BALAS

hehehehe kalau teddy bear besar mana boleh tolak! Sweet :)

Anne said... BALAS

Selamat Hari Raya dik :) kiut teddy bear ya..nok lam twitter ya ka :)

Amni said... BALAS

Dear all,

thanku so much! Teddy bear tu gambar profile kat twitter.. hehe.. nama dia Mr. Bubu... =p

selamat hari raya maaf zahir batin dear... =)

[sutera kasih] said... BALAS

best ehhh dpt teddy besar :)

iboh main mercun pakcik, bahaya hehe

selamat hari raya aidilfitri deng..maaf zahir & batin ^^

Newer Post Older Post Home