Monday, September 19, 2011

So sweeeeeeeeeeetttttttttttttt!!

Semalam sementara tunggu mak aku balik dari ziarah kawannya yang meninggal, aku temankan si kecik kakak (syuhrah) tengok cerita Kasih Alia. Errr... Macam kakak yang temankan aku sebenarnya. Sambil tengok, tengok jugak dia kemaskan barang-barang dalam beg.

Si kecik kakak : cik ni, nak coklat tak? babah bagi semalam. Tapi ada tinggal lagi sikit.

Aku : nak choki-choki.. *tunjuk choki-choki sambil tangan amik coklat yang si kecik kakak hulurkan*

Si kecik kakak : alaaa... ada satu jer.. hemmm.. tak pe la... t kakak beli lagi...

Alahaiiii.... kesiannya si kecik kakak ni.

Si kecik kakak : cik ni... yang ni babah bagi.. *sambil hulur kad kecik kat aku*

atas kad tu ada tertulis

"To My Lovely daughter, Nursyuhrah Maisarah Bt Kiplizan.. i Love U"

Wahhhhhhhhh.........so sweettttt..... Serius muka garang abang ipar aku boleh jadi sangat sweet dengan orang yang dia sayang. 



Aku : bila babah bagi?

Si kecik kakak: Masa birthday kakak hari tu...

Aku : oh! Babah bagi apa?

Si kecik kakak : Babah bagi bunga..

Aku : Seriuss????

Si kecik kakak : Yer laaaa....

Memang sweeetttt giler abang ipar aku. Tapi dari semasa hayat kakak aku ada pun dia memang sweet dengan kakak aku. 



Si kecik kakak : mama pun dapat bunga masa birthday mama..

Aku : iyer?

Si kecik kakak : aah....

Wahhhhhhh.... mama (isteri baru abang ipar aku) memang deserve dapat abang ipar aku. Tapi abang ipar aku lebih bertuah dapat mama baru si kecik kakak. Serius bukan senang nak dapat isteri yang boleh layan anak orang macam anak sendiri kan?

So far hubungan kami rapat. Memang setiap setiap minggu pun si kecik kakak akan ke rumah aku. Begitu jugak dengan Kak Betty (mama) dan abang ipar aku. Bila borak dengan Kak Betty terasa macam aku dapat kakak aku balik even tak sama tapi tu lah perasaannya. Masa aku tengah down kamu kat dalam AF dulu, Kak Betty la tempat aku meluah. Jarang-jarang kan kita dengar bekas menantu masih rapat dengan keluarga mertua kalau isteri dah meninggal. Tapi mereka memang dah jadi sebahagian dari family kami. 





p/s: Tetttttt... kantoi aku tak cool masa kamu dalam AF. *sigh* 

9 kata-kata jiwang:

Kathy Tuah said... BALAS

so sweet!!

Cik Eka said... BALAS

a ah betol.jaranga da bekas menantu yg nak baik dgn keluarga mertua..

eka cakap sebab isteri pakcik eka dan anak2 tak rapat pun dgn nenek...raya pun x dtg rumah...


huhuhuhu..masa pakcik ada dulu rajin dtg....

untung family amni

labulabi said... BALAS

muka jak ganas p hati jambu oi.kehekeheh.

Prince Halilintar said... BALAS

elok la begitu..

Namee Roslan said... BALAS

sweetnya :') laki mmg suka tunjuk tegas tp dalam hati ada taman :D

SyAfaWaNi ♥‿♥ said... BALAS

waaa sangat romantik n sangat cool! :D
beruntung...

YuiLight said... BALAS

Awwww...berlebih juak si kecik kakak ya...heehee xD

Hanis MY said... BALAS

mmg sweet sgt... ala tp skrg dah cool kan hehe...

thanks for da choice dear...tapi dah tak macth la dengan yg sekeliling tu biru2 gitu kan takpelah we'll see about that hehe...

[sutera kasih] said... BALAS

sweetnya....dlm hati ada taman ya :P

Newer Post Older Post Home