Thursday, September 22, 2011

Wan Azwin Dalam Kenangan

Hari tu masa dalam perjalanan nak balik ke rumah dari rumah mak sedara aku, mak cik aku bagitau,

Mak Cik : Ada dengar anak Wan Zainal Abidin meninggal tak baru ni?

Aku : Eh? Serius? Yang mana satu? Anak dia semua kawan saya.

Mak Cik : Yang kecik tu.. Yang lelaki. Azwin...

Aku : Wan Azwin?


Terus terbayang MDAG sebab hari tu dia ada cerita kawan dia nama Wan Azwin meninggal. Bila baca entri dia memang kita dapat rasa Wan Azwin tu sangat baik orangnya. Memang pemergiannya sangat ditangisi. 

Dan malam tadi, keluar jumpa client atas urusan VCO, ditemani oleh seorang kawan.

Kawan: Ko ada dengar adik Abang Bob meninggal?

Aku : Abang Bob tu yang Wan Azizan ke?

Kawan : Aah.. tu la dia... 

Aku : Yang mana satu?

Kawan : Awin. Alaa.. Wan Azwin.

Aku : Seriusss? Aku dengar meninggal dalam tidur. Ye ker?

Kawan : Mak dia cakap dia meninggal lepas dia update status kat facebook. Memang bagus masa dia meninggal. Malam tu dia sempat join Ustaz Hasyiman untuk buat qiamulail, solat taubat semua. 

Aku : Alhamdulillah.....


Tiba-tiba air mata aku bergenang. Nanti macam mana agaknya kalau kita yang meninggal. Dalam keadaan baikkah? Sedih bila dengar bicara Mak Allahyarham Wan Azwin

Mak Azwin : Mungkin sebab makcik tak cukup bagi kasih sayang kat dia, tu yang Allah tarik balik dia lebih awal sebab Allah sayangkan dia...




p/s: suaratan atau kebetulan? Aku tak pernah sangka pun kawan MDAG tu kawan kepada family kawan-kawan aku. 


9 kata-kata jiwang:

erolnukman said... BALAS

AlFatihah...

aliesha kirana said... BALAS

al fatihah! ajal dh smpai. semua pasti mati, cuma lambat atau cepat.

Prince Halilintar said... BALAS

al-Fatihah..yang pasti semua manusia akan mati cuma dlm keadaan bgaimana hanya Allah lbh mengetahui..

[sutera kasih] said... BALAS

ktk kenal arwah ewin juak ka?
org yg sama ka tok?
kmk tekejut juak dgr berita ya masa raya..kazen kmk smsm madah berita ya..Al-Fatihah utk arwah..

Umie Artoqiemie said... BALAS

AL-FATIHAH.. moga rohnya aman disana.

delarocha said... BALAS

datang sini untuk sedekah Al Fatihah kepada arwah. Al Fatihah

Namee Roslan said... BALAS

al fatihah :(

.sweet-ants. said... BALAS

salam takziah..

Miss Dolce and Gabbana said... BALAS

Al-Fatihah untuk arwah.Moga rohnya dicucuri rahmat.Al fatihah.Memang perit bila kawan baik tinggalkan kita.He is one and never be two.No one can replace him ;)

Newer Post Older Post Home