Monday, October 10, 2011

Hari Semalam

Hari Sabtu tu, lepas kerja, terus pecut untuk jumpa kawan kepada kawan seorang bussinessman. Harus kalau nak bukak bisnes jumpa, carik ilmu dengan orang yang ada pengalaman kan. Hasilnya? Hemm... kurang input di situ. Mana lah orang senang sangat nak kongsi ilmu sedangkan esok-esok dia nak jadi pesaing kita kan? 

Tak pe. tak pe. Ada lagi satu temu janji. Semalam. Untuk jumpa dengan Usahawan Bumiputera. Tapiii... mungkin sebab belum rezeki, dia pulak tak sihat. Akan berusaha dapatkan dia sebelum dia fly ke KL Rabu ni. 

Juga semalam aku ke Bau. Untuk hantar stok VCO. Bau tu kalau dari rumah aku lebih kurang, agak sejam jugak la baru sampai. Tapi yang menariknya, ada dua tempat yang aku rasa rugi kalau dah singgah Bau, tapi tak singgah.

Satu, Gua Angin. 


Nak tau lebih lanjut. boleh baca blog INI. Besttttt!

Lagi satu, Pekan Serikin. Ni sempadan Sarawak dan Indonesia. Memang banyak barang murah. Tipsnya, kena tahu bila waktu yang sesuai untuk pergi. Biasanya kalau pergi masa dah gaji, memang harga mereka jual agak mahal. Tapi memang boleh tengok macam-macam barang kat Pekan Serikin. 

Tapi aku hari tu tak pergi pun. Jumpa Cikgu Jerry, salah seorang regular customer aku. Kalau sebelum ni, dia pesan melalui adik ipar aku jer. Tapi semalam, aku nak jumpa tuan badannya sendiri. Aku pergi dengan mak aku. Boleh la sekali sekali bawak mak aku jalan-jalan...

Oktober ni masih promosi. Kalau ada sesiapa nak beli VCO, boleh maklum dengan aku ya. Kalau di Kuching, aku akan hantar sendiri dengan customer. Kalau luar Kuching, aku hantar dengan Pos Laju.

Cara pembelian,

1) SMS aku, 016-8789437
2) Aku akan bagi details yang perlu.
3) Bank in. 
4) Maklum dengan aku, bagi alamat.
5) Aku pos laju. 

Terima kasih. 

10 kata-kata jiwang:

Yumida said... BALAS

umah my grandma x jaoh dr sia..kpg suba' buan..

aliesha kirana said... BALAS

wahhh! xpernah dgr lak gua angin tu..

Namee Roslan said... BALAS

wah sejak sejak bergelar businesswoman ! :D bagus untuk masa depan ya :)

Amni said... BALAS

Dear Yumida,
kamek rasa ada tengok ria.. hehe.. macam2 jak nama tempat baru mek jumpa.. mun sik ke sia, sik la kmk tauk..=)


Dear AK,
hee... tu salah satu tempat famous jugak kat kuching...=)


Dear Namee,
kannn... hee.. nak resign.. bukak bisnes jer.. lebih fleksibel.. =)

Kathy Tuah said... BALAS

pegi serikin nang best ^^

~AmyLiana86~ said... BALAS

harga biasa berapa? harga promosi berapa? kalau semenanjung berapa termasuk pos berapa?

[sutera kasih] said... BALAS

rindu nk ke serikin hehe

fiezah91 said... BALAS

aik?blm ke gua angin ka deng?

erolnukman said... BALAS

tgh nunggu efek VCO..hehehe

♥ p a a n i ♥ said... BALAS

dah pergi serikin harituu :P

Newer Post Older Post Home