Saturday, October 15, 2011

Jangan Dilambatkan Kahwinnya...

Balik cerita semalam tentang soalan yang aku tanya dengan kawan aku dan aku imbas balik dengan kamu perbualan beberapa tahun lalu. Lepas tu, kamu cakap kat aku,


Kamu : Bukan senang kamek nak luahkan... (Bukan senang saya nak luahkan...)
Aku : Ya ka....... (Yer ke.....)

Kamu : Yalahhh... bukan senang nak madah nak ambik urang jadi bini... (Bukan senang nak cakap nak amik orang jadi isteri... )

Aku : Bukan dolok dengan ex abang ada kah? (Bukan dulu abang ada planning dengan ex abang ke?) Planning nak nikah tujuh tahu lagik.. (Planning nak kawen lagi tujuh tahun) *gelak*

Kamu : Hissss!

Aku : Haaaa.... ada juak ya... (Ada jugak tu.....)

Kamu : Kawin taun depan mok?

Aku : Ha? 

Kamu : Apa? Jom lah? Semangatttttttttt.....

Aku : Heyyy... bila masa urang madah kedak ya? (Hey! Bila masa orang cakap cam gitu?)

Kamu : Sik bagus lambat nikah...... (Tak elok melambat-lambatkan kahwinnya... )



Salah satu hantaran masa kahwin mak dah ayah aku tahun 1973. Ada lagi ke gelas design macam ni?

Lepas tu masing-masing terdiam. Berfikir.


p/s: Doakan.........

17 kata-kata jiwang:

Namee Roslan said... BALAS

amni..baik kawen cepat. nnti boleh teman amir pergi mane2. :D td tgk amir kt ulangan muzik2 :D malu2 la dia. hehe

Oshin said... BALAS

aminnnnnnnnnnnnnnnnnn

cepat2 la kawen hihi tak baik tunang lama2... :)

~AmyLiana86~ said... BALAS

jom tamatkan status tunang sma2..hihihi..

Cik Eka said... BALAS

betul..yg wajib kena segerakan kan..
mak eka pun masih simpan cawan kahwin mak..banyak..
tapi dulu ada yg kami pecahkan

eka pon menunggu masa yg sesuai..
eka doakan amni

amni doakan eka ya

SyAfaWaNi ♥‿♥ said... BALAS

wahh cecepat kawen eh..sponsor la tiket wani g sana..hahaha =D
wani doakan amni n amir cepat dijodohkan n bahagia sampai bila2..aminn :)

Kathy Tuah said... BALAS

semoga dipercepatkan jodoh ktk 2 amir..amin..
p/s - iboh lupak nyeruk kmk klak ^^

NadIAh AzIz said... BALAS

insyaallah,kalau ada jodoh,korang akan kahwin juga...=)...

Zura said... BALAS

wahh..kena terima tue amni...

hani apandi said... BALAS

tggu kmk cuti baru ktk 2 kawen! HAHAHA.

insyaALLAH, amin..semoga kekal ke akhir hayat :D

♥ p a a n i ♥ said... BALAS

jemput tau! :)

TunTeja said... BALAS

yup.memang betul.elok dipercepatkan! saya doakan kamu berdua cepat2 dapat naik pelamin.amin :)

p/s : wahh.ade lagi tuuuu hantaran parents ye.vintage tuu.hehe

Tina Johari said... BALAS

wiwit! aok kan jakkkk deng. aminnnn2. smoga dcepat2kan. hihi

Miss Dolce and Gabbana said... BALAS

yess.dah ada plan nak nikah dah bunyinya tok.Sigek jak kahwen boh lpk jemput mekorg.Benda bagus sik bait delay lamak gila. :P

Prince Halilintar said... BALAS

moga2 kawin cepat ye..

nabilah_2908 said... BALAS

weee...betul kat Amir...tak baik lambat2kan...hehe..

cepat2 kan la.... :) :)

[sutera kasih] said... BALAS

kmk doakan yg terbaik utk ktk duak amir k..yerrr malu2 indh amni yaaa hehe

Liyana said... BALAS

amin.. cpt2 kawen. seronok bila dh halal ni ;)

Newer Post Older Post Home