Sunday, October 16, 2011

Pesanan Mak Aku Dan Encik Tunang

Bila aku stress terutama sekali bila ada yang kita buat baik, lagi dia nak buat jahat kat kita, mak aku akan pesan kat aku,

Mak Aku : Biar urang jaik dengan kita, jangan kita jaik dengan urang. Mun kita bait ngan urang, insha allah, ada urang lain akan bait dengan kita... (Biar orang jahat kat kita, jangan kita jahat dengan orang.. Bila kita baik kat orang, insha allah ada orang lain akan baik dengan kita....)

Kamu pun cakap benda yang sama,

Kamu : Sikpa lah kinek tok kita susah sebab tulong urang... Insha allah, esok ada rezeki lebih pakey kita... (Tak pe lah sekarang ni kita susah sebab tolong orang.... Insha allah, esok-esok ada rezeki lebih untuk kita....)

Dan semalam masa nak ke Digi Centre tolong kamu bayarkan bil hp yang tertunggak, aku bagi jalan orang yang nal cepat keluar dari simpang sebelah kanan aku. Tup-tup bila aku masuk kat area Digi jalan Satok tu, ada kereta keluar. Terus saja aku dapat parking tu. Padahal susah giler nak dapat parking masa lunch hour. Tu lah namanya rezeki kan? Kadang Allah bagi cash macam tu. Asalkan kita tak emngharap pun balasan untuk apa yang kita buat.


Teringin sangat nak HTC Desire HD ni. Tapi nak simpan duit untuk kahwin. Fuh! Sabarrrr... Hantaran kawen, boleh bang? errr.....

6 kata-kata jiwang:

Namee Roslan said... BALAS

hantaran kawen !! boleh punya ! :) hehe, biarkan je org buat kita tapi kita hadapi dgn senyuman :D

IEQAH said... BALAS

alaaa.ieqah tak fhm sgt..

ps: ieqah pn suke htc tp duit byk bnda nk buatkn.. u lagi pntg,,untuk kawen pulak..lagi na simpan duit kn

Yumida said... BALAS

ya la..org2 tua sllu mdh cmya hooo...

nabilah_2908 said... BALAS

dah mula saving tuk kawin eh....good...good... :)

hantaran kawin....nice sngt..!! :)

[sutera kasih] said... BALAS

bena ya..biarla org jaik ngn kita, kita jgn sesekali jain ngn org, biarla kejaikannya ya diadili oleh Allah swt :)

Run Away said... BALAS

ye..patut saving dari skrg sebelum berkahwinkan...;d

Newer Post Older Post Home