Friday, October 21, 2011

Kenapa Lelaki Pasang Lain?


Hari tu, masa kamu rest dari training, kamu call, borak-borak kejap, terfikir nak tanya kamu,


Aku : B, mun urang laki dah ada gerek, tapi nya mok juak pasang lain, sebab apa? (B, biasanya kalau lelaki tu dah ada awek, tapi dia nak pasang lain jugak tu kenapa?

Kamu : Suka-suka...

Aku : Lagiklah mun nak pandey nyanyi ya, pandey main gitar gik...  (Lagilah kalau yang pandai mian gitar, nyanyi lagi...)

Kamu : Ya sebab nya mok ngeso and rasa best mun opuan ya exited nengar nya belagu, main gitar...(Tu sebab dia nak popuan-popuan tu terkesima dengan dia.. )

Aku : Tapi biasanya opuan macam ya, masa mula-mula jak la nak? Lamak-lamak lejuk juak.. (Tapi biasanya perempuan macam tu, masa mula-mula jer la kan? Lama-lama nanti bosan jugak....)


Lepas tu aku diam berfikir. 

Dari seorang kawan yang banyak pengalaman



Betul kan? 

11 kata-kata jiwang:

Izah~♥ said... BALAS

setuju glk... byk cth yg boleh kita ambil.... ya Tuhan baruk nak uji hambaNYA sama ada mudah lupak or sik mun diberi kesenangan~

Anisa Hang Tuah said... BALAS

semoga tuhan tetapkan hati..

em

PinQib said... BALAS

=) lelaki gune kelebihannnnn.. perempuan mudah terpikattt.. adattt

Kathy Tuah said... BALAS

nang bena kata kwn ktk ya..

emy|farid said... BALAS

xda pa2 lah ya, kdg2 kta tk ragu2 jak

beautiful_rose said... BALAS

ye...aku dah terkena dulu.
saat die berade di puncak,aku yang dulu setie sokong die terus di lupekan.

SyAfaWaNi ♥‿♥ said... BALAS

susah nak dapat lelaki yang tak main2..tapi amni untung la dapat amir yg dah ajak amni kawen kat twitter! haha..congrats dear!

ainz said... BALAS

Hebat ayat kawan kamu tu..dan sgt setuju dgn dia..acu sy penah cakap..laki ni kalo dah kaye,xde pk lain,pk nak kwen lg stu jeee..

Dah kaye means, dah berjaya la kan?

Yumida said... BALAS

bena ayat atas ya....bila org yg ada full package...mula la nk demand ya tok..

nabilah_2908 said... BALAS

ada betulnya juga kata2 Asmeeda tu...

itu realiti hidup...lagi2 bila dah berumah tangga...bnyk dah berlaku.. :)

Miss Dolce and Gabbana said... BALAS

Totally agreed dengan statement Asmeeda ya.Sometimes lelaki pasang lain sebab nak ngetest partnernya ya tek jeles sik.Bak kata Amir suka-suka.Even lelaki mudah flirt dgn perempuan lain but then nak tido mlm perempuan yg nya sayang juak nya akan ingt.hehe.Believe me dear. :)

Newer Post Older Post Home