Wednesday, October 19, 2011

Majlis Kahwin Di Rumah Atau Di Dewan?

Tahun ni perasan tak ramai artis kawen masa yang lebih kurang je? Lusa pulak, Jumaat, Yasmin Hani akan berkahwin dengan Sha'arin Razali. Aku bila lagi? Tettttttttt.... Kawan pun ramai dah kahwin dan bakal kawin sebelum hujung tahun ni berakhir. 11.11.11 nanti, ada sorang blogger Sarawak. Bakal isterinya, kawan aku dari sekolah. Suka bila lihat orang sibuk dengan persiapan. Esok-esok kalau aku nak mintak pendapat, ramai la kannn yang boleh bagi . Ada yang buat di rumah, ada yang buat di dewan. Mana lagi senang? Mana lagi meriah? 


Kahwin Di Rumah

1) Boleh eratkan hubungan kekeluargaan, sebab semua kerja buat sama-sama
2) Lebih jimat sebab tak perlu sewa dewan, makanan pun masak sendiri.. (tapi ada gak buat catering kan?)
3) Tak perlu nak ke hulu - ke hilir. Letih....
4) Ala-ala tradisional ditu...
5) Letih nak bersihkan rumah sebelum dan selepas majlis....
6) Lagi?



Gambar aku amik masa tahlil nenek sedara aku kat kampung Bako hari tu


Kahwin di dewan atau hotel

1) Belanja lebih
2) Lebih mudah dan teratur
3) ......?



p/s: Pendapat kamu? Mana lebih best? Kahwin di rumah ke di dewan?





15 kata-kata jiwang:

Liyana said... BALAS

sy lbh suke di rumah, suasana nye lebih meriah, tp terpulang la.. :)

emy|farid said... BALAS

kalau ada rezeki lebih buat la 2 tempat, hotel belah laki, rumah belah pmpuan

labulabi said... BALAS

pendapat kamk mun rumah kecik bagus kawen di dewan jak.p mun rumah besar dewan k apa kawen di dewan nak.hehehe.kawen di dewan maksudnya macam dewan suarah ka dewan semariang.ya mok terang dan jelas.hihi.

Zura said... BALAS

kat umah lg best walaupun penat..

nabilah_2908 said... BALAS

sy dari dulu dah verangan...

nak buat kat dewan je...

rumah tak bersepah....tak menyusahkan sedara mara nak menolong..biar lah mereka jadi tetamu je..

sy dah tgk sepupu2 sy kawin...kesian...sebab ramai yg dah tua2...

nk harapkan yg muda2...mmg tak boleh harap...

bagi alasan sibuk kerja & uruskan anak2...

Yumida said... BALAS

my opinion...mun kt kpg kmk org...biasanya..org makei dewan..umah yg berdekatan sia..or umah yg jauh ke dlm susah nk msok...esp bila ada bukit tggi2...makei dewan or umah..sm jak..tp bez bila makei catering...rilex...dtg utk mkn jak..hihi

~AmyLiana86~ said... BALAS

lagi best kat rumah..masak ramai2..rewang ramai2..lagi meriah..hehe

Jue said... BALAS

mun ada rezeki lebih, di hotel. sik pelu gago smua org
mun sik polah d umah jak, rami juak

weh aku slalu bc blog ko tp sik drop komen
sik tauk kenak..haha

Hunny Kitty said... BALAS

prefer kawen di dewan sebab? rumah tak sepah2 n family kita tak de la nak berpenat2 kemas rumah nnt n risiko barang2 nak hilang pun tak de~

Namee Roslan said... BALAS

best kawen kt umah tp amir artist ..kenalan n jemputan tntu ramai. kalau buat kt rumah takut tak terkawal. :)

♥ p a a n i ♥ said... BALAS

haaaa..betul tu..amir artis. kena la wat kt dewan kot.boleh ramai org dtg.

tp kalau sy ni, sy buat kt umah je :)

beautiful_rose said... BALAS

aku lbh suka pilih dewan kalau ada bajet lebih.sebab tak penat nak kemas2 rumah pun tak kotor.lebih teratur ruang untuk tetamu pun luas.

lagi satu,aku tak suka tetamu dok intai2 pengantin masa tengah bersiap.dok ketuk2 bilik nak tgk deko bilik pengantin.sebab nnt mula timbul ckp2 belakag org ngumpat.

Run Away said... BALAS

kahwin kat rumah..lagi best..dan meriah...;d

ainz said... BALAS

Dua2 ade pro n kontra..kalau ade rezeki lebih, better buat kat dewan..

Kalau diikutkan..kat rumah lagi best! happening..boleh jimat..dan simpan duit lebih untuk lepas kawen..takdela nak perabiskan semua..kan?

tp di dewan lebih teratur dan tak sshkan mak ayah (macam komen nabilah)..nak cari pun senang pkai gps je..so,lebih prefer kat dewan..sbb taknak sshkan orang..hee

msfit said... BALAS

i came fr sepet's. attracted to ur unik name. jarang jumpa nama ni. apa makna nya?
if me, i like dewan..cos paling tak tahan pasal point no5 jika di rumah.
family still erat hubungan walau tak perlu singsing lengan..bole releks enjoy our majlis. letih kemas melebihi letih kehulu kehilir. dewan pun bole tradisional. jimat sewa dan catering? hmm keluar duit sikit untuk jimat masa dan tenaga seisi keluarga. i suka2 bagi pendapat pasal kawin2 ni ;)

Newer Post Older Post Home