Sunday, November 20, 2011

Aku Perlu Buat Apa?

Hari tu, lepas kamu show kat #DigiTourJelajahDesa, kamu call. Lama kamu call. Gaduh kejap, sebab emosi aku tak stabil. Memang seharian tak stabil. Sebab letih dan stress. Lastnya kamu cakap,

Kamu : B, resign la... Tak bagitau pun abang tau B stress kerja kat situ...

Aku : Mana boleh resign sukati. Kerja banyak tau.. tak de pulak yang nak cover... kesian yang tinggal nanti..

Kamu : Tu la.. fikir sangat orang... sebab tu bos senang-senang nak main-mainkan perasaan korang...

Aku : Eh, bukan macam tu la..

Kamu : Habis tu?

Aku : Hemmm....

Kamu : Resign dulu.. cari kerja lain..

Aku : Tengok la macam mana nanti...

Kamu : Resign!



Memang kamu nak aku resign. Tak nak aku kerja kat sini. Lebih prefer kalau aku jadi cikgu. Walaupun cuma cikgu sandaran. Buntu.....




p/s: Orang cakap kalau kita stress, memang susah nak menulis.. Orang kata.. Aku pun rasa macam tu.. Dah berapa hari tak update, ni la reasonnya...

9 kata-kata jiwang:

mr_abs said... BALAS

resign jak ni :)

gadisBunga said... BALAS

sebab tu kdg2 kite boleh nampak yg blogger ni mcm emo. sebab stress la tuh.

Tina Johari said... BALAS

yala kmk alu xda update deng. ntam stress. hahahahah

Hanamiko Sakura said... BALAS

baik betul akak ni,, tapi btul ckap dia.. jagn terlalu baik sgt.. nanti org pijak kpala kita..

miss niedNied said... BALAS

sabar okeh sis . nnti lps stress tuh semua hilang baru fikir yg terbaik . tke cre sis . jgn stress2 sngt taw :)

Miss Dolce and Gabbana said... BALAS

Aoklah deng.Resign jaklah.Stress selalu pun x bagus juak.Better carik kerja lain.

Kmk pun dah jarang nak blogwalking and comment kat sitok sebab dah start busy dengan lecture plus kmk x dpt hostel gik for the last sem.Jadi mood nak menulis and blogwalking mmg terbang melayanglah.Mun nak blogwalking pun kmk akan pergi,blog ktk dengan Namee. :)

Namee Roslan said... BALAS

kalau memudaratkan kamu lebih baik resign je amni. nnt bebankan kamu je. em mungkin wait lg sebulan, tp bg notis lah kata nk resign.

SyAfaWaNi ♥‿♥ said... BALAS

jom kita carik kerja sama2 nak? haha

nabilah_2908 said... BALAS

jgn resign dulu..

cuba cari peluang lain..bila dah dapat..baru resign... :)

sy pun terfikir nak tukar kerja...tp malas la pulak nak lalui sesi interview.. :)

Newer Post Older Post Home