Tuesday, November 15, 2011

Manja Tak Manja Sangat La...

Dulu-dulu,

Kamu ; B ni macam tak de perasaan la.. Cuba la manja sikit..

Aku : eh, apa pulak? Tau tak semua kawan-kawan cakap saya manja?



Sekarang,

Kamu : B ni manja sangat la.. Abang tegur sikit, cakap abang marah.. Sikit-sikit abang cakap, cakap abang marah..

Aku : eh? Dah suara memang macam nak makan orang..



Baru kau tau bang manja nya aku? Aku nak kata manja tak manja la sangat. Cuma memang aku sensitif bila lelaki yang soft spoken tiba-tiba boleh cakap dengan serius. Sebijik dengan bapak aku. Dulu kecik-kecik kalo bapak aku tinggikan sikit suara sebab aku nakal, mesti aku nangis. Manja tak manja sangat la. Tapi sensitif, yer!

Dulu tak nampak belang lagi. Sekarang dah mula kenal perangai masing-masing sikit-sikit. After all, aku dan kamu manusia biasa jugak kan? Ada hati, ada perasaan.






P/s : thanks kawan-kawan untuk entri lepas. Skang dah sihat dah. Cuma serius rasa nak rehat sekejap.

6 kata-kata jiwang:

Namee Roslan said... BALAS

amni,betul. bila kita dah biasa dengar lelaki soft spoken tibe2 tinggi kan suara...mmg kita rse luar biasa dan seolah dimarah. saya dgn kawan sy pun mcm tu jugak.dia soft spoken and dah 6 tahun kami kawan...then ada satu kali tu dia ternaik suara sikit ....lepas tu sy cakap..'kenapa tinggi suara ni, benci ah' haha...lepas tu dia kata, hey mana ada..im not..tidak tinggi suara pun...

siapa suruh soft spoken sgt.tibe2 nk tinggi suara.anda tidak layak.hehe

labulabi said... BALAS

sora kmk tebabak kedak guruh di langit.wakakaka.mun tetak sik da tapis2.tapi mun kmk datang moha, kmk diam jak.sik pat berkata2 kerna mun kmk berkata2 amat2lah bisa untuk di dengar.hemmm.

aliesha kirana said... BALAS

hahaa. AK pun sensitif gak. uhuhh... mmg trase ble laki yg sore lembut, tiba2 tinggi suara.

Yui Light said... BALAS

hahahahaa..sama lah...mun org tinggi suara dgn kmk, kmk akan rasa down terus. tp sik luahkan....huhu

Liyana said... BALAS

same la kite amni, x blh la dgr org tinggi suara, rase mcm marah kt kite je, pahtu mule la rase nk nangis, dasar cengeng, hehehe

peaNut said... BALAS

hihii..ya la ow...time mula2 bcinta lum nmpk perange manjak2 bh ow...hihi..sama la kita =)

Newer Post Older Post Home