Saturday, December 10, 2011

Kalau Nak, Kena Berusaha La kan?

Orang nak kurus, tp aku nak gemuk. Berisi sikit pun jadi la. Lepas kes aku pengsan hari tu, berat mendadak turun. 31 kg je. Eh, seriusss.. Tapi tak berani cakap dengan kamu. Nanti kang kena marah. Jadi, kena usaha la apa yang perlu kan? Aku cuba amalkan femme vita. Salah satu yang menariknya, bukan setakat dia boleh bagi tubuh badan yang menarik, tp dia jugak boleh seimbangkan saiz badan kita.

Syukur! Tak sampai 2 minggu, naik dah 5 kg. Ni sedang berusaha untuk capai target 40-43 kg sebab tinggi aku cuma 146 cm je pon. Dapat imagine kan betapa keciknya aku. Pegi site orang tengok pon cam percaya tak percaya je ni ke officer yang handle untuk environmental kami? Errr..

Tak lama lagi 2012! Yeay! Mudah-mudahan lebih banyak rezeki dan lebih banyak kebaikan yang mendatang. Aminnn.. Insha allah.

Azam 2011 macam mana? Dah tertunai? Sebenarnya aku sendiri tak de azam khusus untuk 2011. Tapi nampaknya 2011 lebih banyak kegembiraan, lebih banyak sesuatu yang baik berbanding 2010. Mudah-mudahan tahun baru nanti lebih baik lagi..

5 kata-kata jiwang:

♥ solehah ♥ said... BALAS

bes eh nait smpei 5 kg..kmk mok suggest ya juak k kwn kmk klak..nya mok berisik sikit..hehe..

#nk bes mun kmk kurang berat 5kg juak.

Amni said... BALAS

dear solehah,
=) boleh jak suggest nya makan femme vita ya.. Hehe.. Btw, mun ktk mok kurang 5 kg, ktk mok try amik vco.. Mmg rami dah coba and berkesan.. =)

Namee Roslan said... BALAS

ey halusnya kamu amni. :D saya kering gak...44kg with 165cm height. so macam kayu berjalan.hehe. takpe amni, asal sihat dah okay ;)

pisau belati said... BALAS

Pembunuh Tanpa Bayang :

semoga berjaya... =)

Amni said... BALAS

dear namee,
kannnn.. Sgtttt halussss.. Nak bdn seimbang sebab nanti org komplen kurus sgt, jd stress plak. Hehe.. Namee kena makan banyak sikit kot. 165 sama tinggi dengan amir.. Hehe.. Cuma amirrrr... Terlebih berat plak.. Heeee...


Dear pisau belati,
terima kasih.. =)

Newer Post Older Post Home