Monday, December 12, 2011

Checklist Untuk Perkahwinan

1) Pertunangan / Hantaran (Tema)
*Kepada Lelaki - Plum + White
*Kepada Perempuan - Grey + Silver
*DONE -Sah Menjadi Tunangan 4 Syawal

*Baju Tunang - Purple - DONE
*Veil - DONE
* Tudung - DONE

2) Kursus Kahwin - DONE

3) Borang Kahwin

4) HIV Test

5) Baju & Tudung Nikah

*Tema Akad Nikah - White 
*Tema Bersanding - Purple
6) Mekap Nikah
*Reserved Abg2 Harapan Kpg
7) Mak Andam

8) Pelamin

*Reserved Abg2 Harapan Kpg
9) Khemah

10) PA Systems

11) Kad Kahwin

12) Kompang
*Reserved Kmp Hadrah Belia Kpg

13) Bunga Tangan

14) Makanan

15) Pengapit

16) Bunga Telor

17) Jurukamera

18) Door Gift Tetamu


19) Saguhati Belia Kpg, Pemangku Majlis, etc

20) Hiasan Bilik

21) Set Bilik,Cadar & Langsir


22) Honeymoon



Ni copet dari blog sis Vivian, bukan aku punya. Pagi tadi discussed something dengan dia. Bila fikir balik, adoyaipun. Banyak nya nak kena buat kalau dah nak kawen kan? Kepala pening apa nak buat. Nak decide majlis macam mana pun tak tau. Kena bincang dengan family jugak Hemmm....

Berapa hari bulan ni? Lagi tiga hari... 






p/s: Apa barang untuk hantaran? Punnnnn aku tak tauuu... 

14 kata-kata jiwang:

Cik Cammy Lia said... BALAS

lagi 3ari nak kwennnnn ke??

♥ p a a n i ♥ said... BALAS

dah nak kahwin kee? tahniah amni ;D

merahitujambu said... BALAS

mak ai..**pengsan

Ibu Iman said... BALAS

kmk dolok hampir setahun juak nk prepare utk kawen... bkn x boleh molah dlm ms sebulan tp duit cpt juak lah mengalir... mun gik lamak, x juak berasa gilak... byk bh nk diprepare.. tp mun kita polah kedirik semua nang puas ati lah... penat tp berbaloi... xpa, plan jak lok, boh last minit, boleh migrain seminggu palak... hehehehehe

kiwi said... BALAS

wah..dah x lame dh tu

miss niedNied said... BALAS

sis bila kawen???

Namee Roslan said... BALAS

amni..bila kahwin ???? :D tahniah !!! hehe. ala semua org kahwin ni. jealous ni. saya pun nak kahwin cepat lah. esok ke. hehe

Dr. Amirah said... BALAS

waaa maok nikah udah kah
?

Liyana said... BALAS

good luck! rindu preps mase wedding dulu, enjoy je taw, jgn tension2 sgt :)

Sr. Maryam Fatanah said... BALAS

babe, getting married??? seriously???

SyAfaWaNi ♥‿♥ said... BALAS

15 tu reserve kat wani! hahaha

Zura said... BALAS

byk lg checklist x bertanda tue..

ainz said... BALAS

jangan lupa hantar kad ke melaka nnt,taw! ;)

.sweet-ants. said... BALAS

bukan sng nk buat psiapan.. kene mula dr sekarang..chaiyokk!!

Newer Post Older Post Home