Sunday, April 15, 2012

Aku dan Kamu

Dah setahun berlalu sejak kamu digugurkan dari AF9. Bila ingat balik, aku sendiri marah giler bila tengok video kamu yang tak puas hati dan cakap kamu akan buktikan yang kamu akan berjaya one day lebih daripada kawan-kawan yang baik.. 

Masa berlalu.. bila aku ungkit balik hal tu, memang kamu gelak besar dan rasa bodohnya diri masa tu. Kenapa nak macam tu kan? Tapi biasalah.. darah muda. Hamboii.. macam sekarang dah tua sangat kan? Yer.. setahun ni kamu berubah banyak sebenarnya... keanak-anakan tu masih. Tapi bila part kerja dan belajar, kamu lebih serius. 

Aku : Geram kot dengan budak yang suka hina orang lain.. macam dia berjaya sangat..

Kamu : Sayang.. orang macam tu abaikan je.. yang paling penting, jadi orang berjaya.. lepas tu senyap la dia.. 

Aku : Tapi manusia ni bila kita berjaya, lain pulak dia tak puas hati..

Kamu : Sebab tu orang macam tu biarkan aje.. kalau kita layan, sama la kita macam dia.. kan?

Aku : Hemm...


Matang tak matang sangat la.. Tapi bila bertindak, kamu banyak berfikir. Selalu sangat aku dapat motivasi hari ini. Gr..

5 kata-kata jiwang:

IEQAH said... BALAS

dear..orang lain senang tgok kita susah... dan susah lau tgok kita senang

nabilah_2908 said... BALAS

yer la...dari sehari ke sehari umur makin bertambah..sikap pun harus la ada perubahan..berubah ke arah yg lebih baik.. ;)

wah..Amir semakin kerap keluar TV skrang ni.. good luck la tuk Versus.. Go Gerila..!!

dah jadi cerita favorite sy tu..semua best2..!! (^_^)

[sutera kasih] said... BALAS

susah nk puaskan hati urg amni..tp yala, nsb amir ya jenis penyabar, cool..hope nya blh berjaya dlm bdg muzik tok



p/s: aok..dh ada 'awak' aiiieee haha

~AmyLiana86~ said... BALAS

bermula dr bawah lg better kan..huhu

Iena Eliena said... BALAS

salam..
singgah follow sini :)
jom follow cik iena jugak(^_~)
www.ienaeliena.com

Newer Post Older Post Home