Monday, July 16, 2012

erti sabar & ikhlas

Aku percaya, kita akan selalu dapat apa yang kita nak di saat-saat kita rasa benda tu tak perlu dah.
Mungkin Dia sedang mengajar kita erti sabar & ikhlas kan?

Aku sebenarnya pernah bercita-cita nak kerja sebagai chemist di Chemsain Konsultan kuching.
Nama pun gah.
Harus kerja kat situ sangat best.
Aku pernah hantar resume.
Itupun setelah sekian lama dipujuk kawan.
Sebabnya aku rasa takut, tak yakin.
Gila susah aku dengar interviewnya.
Tambah lagi, aku pengalaman sebagai chemist almost zero.
Yang betul-betul aku implement masa aku belajar dulu kat UTM la..

No! Aku cerita ni bukan sebab aku dapat kerja kat situ.
Belum lagi.
Dan tak pasti lagi.
Sebenarnya semalam HR chemsain call untuk interview Jumaat ni.
Sangat-sangat terkejut sebab tak de dah dalam kepala nak kerja kat situ.
Alih-alih kena panggil interview.

Should i go?

Sekarang ni tak rasa apa langsung pun.
Ramai suruh pergi.
Termasuk kamu.
Walaupun sebelum ni kamu la yang paling beria soh aku kerja sendiri.
Hem...

Aku perlu prepare apa je?
Haiyok!

What should i do?


Sent from my HTC

4 kata-kata jiwang:

Adylia Qarissa said... BALAS

good luck yea ;)

~AmyLiana86~ said... BALAS

try jer dulu..nanti dah dapat baru pk lagi..hehe

mr_abs said... BALAS

pegi jak, sik rugi try bah. dapat or nisik, belakang kira :)

Terbang Bersamaku said... BALAS

sy cadangkan awak pergi interview tue..bukan senang nk dpt peluang mcm niekan...? mane tahu rezeki awk mmg kat ctue..

jadi knp nk tolak, rugi tau..btw, good luck ye..=)

Newer Post Older Post Home