Thursday, June 26, 2014

Masak-masak

Makin hari makin seronok nak masak. Bukan sedap pun. Tapi cuma suka. Sama juga menulis. Bukan pandai pun. Tapi suka.

Benda paling aku takut bab masak. Sebab selalu orang cakap. Kalau nak kawen, tak reti masak, toksah fikir nak masak.

Tapi mujurlah aku jumpa mak mertua yang sporting. Paling kelakar bila dia cakap, kalau masak jangan sedap hari-hari. Supaya kamu tak makin besar. -_-"

Biasa baca mak mertua suruh menantu masak nak taste bagai. Mak mertua aku pulak tak. Dia kata tak pe tak reti masak. Dia sendiri tahun pertama kahwin hari-hari masak kena komplen pak mertua. Tapi pak mertua komplen, dia ajar mak mertua sampai terer masak power dari pak mertua pun dah.

Slowly but surely. Better late than never. Kan?

2 kata-kata jiwang:

Ania said... BALAS

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

Hanamiko Sakura said... BALAS

dah lama tak jejak sini :)

Older Post Home