Friday, May 28, 2010

Surprise....


“Lagu ini ditujukan buat semua terutama kepada kekasih hati saya…”Kata kamu sambil memandang aku. Pergh…. Serius…. Aku tersipu-sipu malu. Bertambah tersipu-sipu apabila terdengar tepukan yang kuat dari seseorang dari arah luar cafe. Mungkin dari Abi, Bang Is atau Ivan, member band Indonesia yang bekerja dengan Café Station. Mereka memang suka happy go lucky kan. Asik sakat orang.

Oh! My favourite song. Kamu nyanyi lagu U Know I Cant Smile Without You… Tapi nape cam sumbang sket kamu? Nervous eh? Ahaha…

Lama dah tak jumpa kan? Cadangnya nak buat surprise balik umah hari ni. Skali, sebab tetiba kamu terlebih emo. Erk? Kamu call banyak kali tapi tak dapat. Msg pon aku tak reply. Camne nak angkat call kalau aku dalam ekspress. Bising + tak nak kamu tau aku dalam ekspress.. Tapi akhirnya? Surprise gagal. Kamu dah ngereco + ngerepak. Eh? Pandai dah yer kamu.

Sampai depan umah, aku lak surprise. Kamu cakap, kamu tido. Skali, rupa-rupanya kat umah mber. Bengangnya. Tipu orang… Hish! Tapi last-last masa aku nak driving keluar, kamu datang dengan gitar. Cakap nak pegi Station. Ada something yang special. Untuk aku ke? Wee….

Lepas tukar baju, aku dan kamu ke Station. Sampai Station yang terletak kat Alakat, terus je kamu bawak aku jumpa Band Indonesia yang dah hamper enam bulan bekerja untuk Station. Rindu sih sama mereka. Last jumpa mereka semasa aku cuti tiga hari dua bulan yang lepas. Oh! Mereka plak yang exited tengok aku. Kebetulannya mereka banyak tahu pasal aku dan kamu. Dan mereka sangat suka aku dan kamu kan? Oh No! Perasan comel di sini.

Cadangnya nak lepak sekejap je sebab nak pegi kat Dayang Food Corner. Tapi budak-budak tu sengaja tahan kita sampai pukul 11 malam. Dari tiga lagu yang kamu nyanyi solo, mereka tahan lagi untuk kamu nyanyi beberapa lagi. Siapa yang pegi malam tadi kat Station, mesti dah kenal aku dan kamu. Kebetulannya aku duduk di tengah café. Wahh…

Aku malu-malu teddy bear jadinya. Eh? Kamu memang suka buat surprise jugak kan? Tapi surprise aku dan kamu hari ni dua-dua tak jadi sebab nya dua-dua emo. Uh! Apapun, hari ini berakhir dengan senang hati.

Aku Yang Emo Lagi,
Amni

7 kata-kata jiwang:

ztie said... BALAS

sine station bah ?

SEN said... BALAS

sapa tok owh...?

mR.AmNi said... BALAS

tok blog bini ku..mrs amni.hee

Amni said... BALAS

Ztie: Station kat Alakat.. Tauk sik siney star cneplax? Haa... kat sia la... da kafe baru kat sia.. dibah flora, atas station...

ztie said... BALAS

ooo. ok2.. mun cmya tauklah.mek salu d flora.. lomp ernah g station

Amni said... BALAS

Ztie: Yah.. jum g station. Best! SUka mek sia.. =)

.s.o.f.i.a. said... BALAS

sweet gilak ba!!!!

Newer Post Older Post Home