Sunday, June 27, 2010

Aku Patut Lepaskan Kamu Pergi Ke?

Tengah nak melelapkan mata di petang Sabtu, tiba-tiba aku mendapat panggilan dari Kamu.

Kamu : Sayang, abang dapat offer ASWARA ya… (dengan nada yang sungguh riang gembira)
Aku : Oh! Waahhhh…. Best eh! So giney lah(jadi, macam mana lah)?
Kamu : Bapak & Mak soh tanyak (Tanya) sayang….


Aku patut bagi dia lepaskan Mechanical Engineering dan teruskan dengan Diploma In Music kat ASWARA (Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan) ke?

Macam-macam yang aku fikir. Terjamin ke masa depan dengan MUSIC? Berbaloi ke tinggalkan MECHANICAL ENGINEERING sekerat jalan? Aku tau memang kamu tak minat mechanical. Dan minat kamu lebih kepada music.

Dan aku juga tahu bukan mudah nak lepas Ujian Temuduga/Ujibakat ASWARA tu kan? Lebih-lebih lagi kamu satu-satunya yang tak memohon tapi boleh masuk temuduga tu. Bukan senang kan dapat peluang tu. Tapi… Macam-macam yang aku fikir.

Masa depan terutamanya.

Dan kata-kata kamu menyebabkan aku tersentak. “Kitak takut kmk x dapat nak nyara kitak dan rasa music ya hina gilak ka?” erk??

Aku ke kamu yang perlu mengerti?

Aku patut bagi kamu kejar cita-cita kamu ke?



Aku dalam dilemma,


9 kata-kata jiwang:

Chenta said... BALAS

my say... Music xhina... tp mun based on Malaysia's Music scenario, masa depan agak malap... lain la mun nya d US ka... tp apapa pun, depends la dgn tuan punya bdn... all da best...

Mr Noble said... BALAS

i think its all depends on how good the person is. if you're good then you'll be fine.
tak pon jadikan music tu sebagai part time & dlm masa sama ada keje full time.

dLa said... BALAS

rezeki ade kat mne2 jekan syg.
if dgn musik die dpt cri rezeki die,
da tntu die bley sara amni :)

Amni said... BALAS

Chenta: Thank you.... haritok bok tauk pa keputusan parents nya gik... kmk dah berik green lite.. uhu...

Mr. Noble: Baru nak tanye pendapat, dah muncul dah? Hee... thank u... dia lebih suka full time dengan music.. dan insha allah saya yakin dia memang bagus... Hee...

Dla: Thanks dear... memang skang ni perlu kata-kata semangat dari semua...

nisrin said... BALAS

istikharah..

sekamar rindu said... BALAS

doakan mog berjaya..

fLoRanCe said... BALAS

trust him n believe in urself...
everything will be on wat u plan ahead...;p

ztie said... BALAS

erm.. usually people will be doing better in the things he like. if me, i will let him do what he want. at least, apa2 jadi, nya sik salahkan kmk. wawawa.. jahatnya.. whwuhwu.. xdalah. just.. berapa lamak belaja music ya? maybe after grad. dalam nya pertaruhkan diri dalam dunia seni, nya bole amik part time belaja lain. untuk second sijil. sambong balit mecha ya ka.. tp part time. dah berjaya music. ne tauk dapat buat kerja part time mecha. well...
dapat 2 income?
kenak nya sikpat nyara ktk ya? hehehe...

all the best dear...

Cik Amy Sensei said... BALAS

rezeki ada di mana-mana...
moga berjaya..

Newer Post Older Post Home