Sunday, July 25, 2010

9 Perkara Aku Benci Tentang Kamu


1) Benci betul bila aku merajuk + marah, tapi kamu Tanya je, “ Kenak tok sayang…? (kenapa ni sayang?), terus hilang rajuk dan marah aku. Cair tu. Padahal bukan main lagi marah dan rajuk tu meluap-luap. Oh!

2) Benci betul bila aku dan kamu nak keluar shopping macam-macam wishlist aku, tapi bila sampai je kat mana-mana tempat shopping, kamu tanye, “sayang mok apa tek?”(Sayang nak ape?), terus aku cakap tak de apa. Sebab aku pon tak tau nak beli apa dah. Rasa macam dah cukup best dapat berdua-duaan dengan kamu. Dah balik tu, menyesal tak susah. Padahal rasa nak angkut semua je banrang kat shopping complex tu. Haih!

3) Benci betul bila aku tired tapi aku tak dapat tolak permintaan kamu bila kamu tanye, Boleh tak sayang?” Especially bila kamu cakap nak pegi picnic la, nak tengok movie la, nak dinner kat luar la. Tolong…. Padahal kalau ikutkan kakiku rasa nak patah + badan dah rasa macam tak larat nak bangun.

4) Benci betul bila jauh-jauh macam ni dari kamu, dengan macam-macam perkara yang aku nak ngadu, tapi tang kamu call dan dengar je suara kamu, “Assalammualaikum, sayang sihat…?” Terus hilang cerita aku. Yang da cuma cerita kamu. Padahal ada macam-macam benda aku nak cerita. Tapi akhirnya hilang semua.

5) Benci betul bila kau nak manja-manja, kamu cakap, “Sayang, tired.. Tido aa…”Terus je kamu tido. Padahal kalau kamu nak manja-manja tapi aku tak layan, bukan main panjang lagi rajuk kamu. Haihhh…

6) Benci betul bila hari-hari aku rasa kamu makin menspoilkan aku menjadikan aku terlebih manja + terlebih bergantung sedangkan aku perlu kuat seorang diri di sini.

7) Benci betul bila kamu tau apa yang aku fikir tapi kamu buat-buat tak tau je.

8) Benci betul bila aku mintak ajar gitar, kamu cakap, “eh? Kenak bunyi tang madot ya…?”(kenapa bunyi cam sumbang je tu?) Oh! Sangat sakit hati. Bukan nak beri semangat. Tapi selalu je jadi gaduh. Jadinya aku belajar sorang-sorang sampai kamu cakap ok. Bagus jugak. Buat aku lebih semangat nak berusaha sebenarnya…

9) Benci betul bila…. Tak tau dah nak cakap apa dah…. Tolong sambung….



Benci Bilang Cinta,

16 kata-kata jiwang:

Harus! said... BALAS

kmk stuju part..kmk nang kepak gila..tp kmk sik sanggup madah sik..mun nya ajak gi cney2..

Ibu Iman said... BALAS

yess...benci bilang cinta.. hehehe... nang susah nolak ajakan org tersayang... kmk bkn kaki jalan tp laki kaki jalan... layankan ajer walau kekadang boring ada jak nangga pasar ya

peaNut said... BALAS

jgn bencik2 dear...hehe..bencik2 manjak ya tandanya sayang..huhuhu

Amni said... BALAS

Harus:Kadang-kadang sa mok manas indah kmk.. Hahahaha.. dah jauh tok terasa gik kmk x bejalan.. Yah! Gik asa.. huu...

Kak Mira: mena ta kitak... Adei!

Peanut: Ngegeh bah mek 2.. ada indah bencik2... hee.. nang loba noo ooo.. =P

Khairul Antasha said... BALAS

byk ada jak persamaan kta... yg kta bencik yalah yg kta rindu...hehehe..yerrrdehhhh jiwang! :P

eik`S noName said... BALAS

bgs la lau jadi cam nie gaknye...leh jadi happy family nie..huhu

nie dipanggil benci tp mau...kikiki

Amni said... BALAS

kROL: Ya kah banyak sama? Hee... Nang jiwang oo.. hahaha...

Eik : Boleh ke? Amin.. Doakan tau! Hee...

Mr Noble said... BALAS

benci2 tu maknanya amik berat :)

Amni said... BALAS

Hee...*malu-malu*

syahira ariff said... BALAS

hahaha
sy sama dn sis utk point ke 4

elmo blurb said... BALAS

i sampai sini macam kene belajar bahasa itu. :)

dLa said... BALAS

hehehehe. suke entry nie :)

Amni said... BALAS

Syahira: Hee... kita serupa.. Yang lain tak sama yek? =P

elmo blurb: bahasa pe tu? Hiii...

dla: suke tang man? Hee..=P

wawa said... BALAS

mek rasa nak...best juak gerek kitak tok....

ush..
jeles kmk eh..
iboh berkeras ati gilak eh.....

cian gik ngan kmk bah...



Saya yang baek hati,
✿LyndaWawa✿
=)

ainz said... BALAS

so sweet,dear..benci tp sayang.. :)

Amni said... BALAS

Wawa: Gerek? =P boleh laa....

Ain: Mestilah sayang kan? hihi... Gediks sungguh kan? Hee....

Newer Post Older Post Home