Saturday, July 24, 2010

Tak Pernah Rasa Diri Penting...


Ada tengok TV2 malam tadi? Pukul 9 malam. Kalau kat Kuching, TV 1, 2 bukan lah pilihan aku. Tapi kalau kat sini, kalau rumah yang takde astro macam rumah aku, memang takde TV lain la.. Poor me.. Takpe, belajar susah sekali sekala kan? Bukan tak biasa jugak. Dulu kecik-kecik lagi susah. TV pon hitam putih je.

Malam tadi kena attend Majlis Penutupan Pesta PSKPP Daerah Kapit. Boss soh datang makan je. Wah! Mestilah seronok. Free tu. Nak dok umah pon wat pe kan? Kamu pon ke KL Live. Jadi juri awam. Jadi, dok umah pon takde orang nak layan kan? Nak tengok TV pon Tv 1 dan 2 je. Uhuks!

Sampai je kat tempat majlis penutupan tu, makanan dah sedia. Wah! Asyik ni. Semua mantap-mantap + sedap+sedap. Walaupun kamu tau aku jenis tak makan banyak, tapi aku nak makan banyak juga malam ni. Macam-macam ada. Ada fav aku lagi. Ayam Masak Merah, Apple Hijau & limau sunquick. Susah tau nak jumpa kat sini. Erm..

Lebih kurang setengah jam, bos pon sampai dengan timbalan. Dia ajak masuk dalam dewan. Aku cam dah nak ngamok dah(Tipu2). Lapar ni. Takkan nak start majlisdulu baru nak makan? Adei! Perut dah bising minta di isi.

Masuk je dalam dewan, Wahhhhh….. banyak nya makanan! Untuk VIP yer. Aku nak lari kerana aku tau mesti aku kena makan ngan dorang. Aku tak tau aku VIP jugak untuk majlis tu. Adoi! Kamu, tolong. Tak nak makan kat dalam. Nanti tak kenyang. Baik makan kat luar lepak ngan peserta PSKPP dan pelajar-pelajar. Lagi seronok. Tapi aku tak boleh lari jugak. Kena makan kat situ jugak. Member office yang kaunselor tu jahat giler. Dia buat-buat sibuk Bang!Haihh….

Makan la kat situ. Lepas tu aku cepat-cepat cabut keluar. Amik buah-buah yang aku nak tu masukkan dalam kereta penolong penyelia. Hee.. Kamu jangan cakap saya ‘rangkak’ yer! Itu dorang yang soh amik. Lalala…

Balik rumah pukul 10.30 malam. Ada pertandingan poco-poco dan karaoke. Sampai habis Majlis dok ngan VIP. Kamu tak balik lagi masa aku kat rumah. Seronok yer Bang jumpa Man Kidal? Aku pon tak tau la sape tu. Yang penting kamu sangat seronok jumpa dia siap mintak ajar men gitar lagi. Dengan semua orang pon kamu nak mintak ajar men. Tang mana tu yang kamu tak pandai tu Bang kalau Cikgu Class Music pon cakap nak tangan kamu tu? Adei!

Dah kamu balik dari jadi juri awam tu, kamu baru bitau de kat TV 2. Hampeh tul! Kalau tau, saya dok rumah tengok TV je. Mana tau dapat tengok kamu. Wahhh… Hilang gak rindu kan? Erm…


Selalu Di Sini,

13 kata-kata jiwang:

mummysyafie said... BALAS

lamak dah sik poco-poco eh..mun nangga tv..part berita mek pilih TV3

tapi selain crita lain..mek pilih astro.

IERA HAJERAH AZMAN said... BALAS

kmk sik ada tv lalu diam di campus tok. theee hehehehe....

wawa said... BALAS

kamek xda tv juak..

kenak x cayak umur kmk 27 tahun ka?
mesti kitak diat kmk kedak mbiak nak?


xmatured alu jak....

Saya yang baek hati,
✿LyndaWawa✿
=)

fiezah91 said... BALAS

wakaka.. terkeluar perkataan rangkak kat sia.huuu

Mr Noble said... BALAS

takde tv takpe, jgn takde internet :p

HonEyBuNNy said... BALAS

setuju sgt ckp mr noble tu....xdk tb xpa..jnji da tenet....ehhehhe..penting2...

eik`S noName said... BALAS

owh...best dpt jadi dikalangan VIP, biar arr mkn xsdap pom asal vip..hahaha

la...cite rtm nie mmg xbest, tp ade la se due yg best...kn da telepas rancangan rtm...hehe

Ibu Iman said... BALAS

oh, sudah tahu kamu di kapit.. tol x? hehehe

Amni said... BALAS

MummyShafie:Yalah sian kmk xda astro ctok.. Huu...

Iera: Aie.. kesian juak kitak.. Hee... Kampus mek lok siap da astro. Tapi x pian juak mek nangga koh.. haha...

Wawa: kitak apdah gik study bah... hoho...

Fiezah: Kmk sik nemu word yang sesuai... Hahah... Kitak ada ka word yang sesuai?

Mr Noble & Honey: Internet opis je ni.. huhu..

Eik: Nak makan sedap gak.. huhu...

Kak Mira: Bukan.. Hee....

ztie said... BALAS

apa ada d tb 2 yg nya ada ?

Amni said... BALAS

Petandingan nak nyanyian tradisional sabtu malam kat TV 2 ya.. tapi kmk sik tengok pon ztie.. hu..

ztie said... BALAS

oo..betollah ya...nkny sorang mirul ow? angkel mek da sia

Amni said... BALAS

Di siney?ASWARA ka?

Newer Post Older Post Home