Saturday, July 24, 2010

Bekerja Dan Belajar...


Dulu aku selalu berangan dapat berkepit ngan husband masa study. Haha. Gediks sungguh. Jealous tu tengok laki bini sana sini masa belajar dulu. Oh! Nak couple masa belajar? Nak kena pelempang abang aku boleh lah!

Aku ada terfkir nak belajar dan bekerja. Tapi bila aku cuba mengajar dan bekerja sekali, aku rasa macam sangat berat pulak kalau nak belajar sambil bekerja. Nak mengajar part time pon kena prepare jugak. Mengajar plak student OUM. Mana nak kerja, travel sana sini, mana nak ulangkaji lagi. Macam tak mampu aku. Akhirnya, aku berhenti mengajar. Letih…

Aku pernah cakap kat kamu yang aku pon nak study jugak macam kamu. Maksudnya sama-sama belajar la. Aku nak amik second degree sebab degree yang aku ada market tak cukup bagus kat Sarawak ni. Tapi.. Banyak benda nak kena fikir. Especially pasal duit. Sapa yang nak tanggung sapa? Takkan aku dan kamu nak mintak duit mak bapak lagi kan? Erm..

Tak pe lah.. Kena korban sikit la kan? Nanti lepas kamu habis study, aku plak study okey? Sepenuh masa tau Bang!. Hee…


Jealous,

14 kata-kata jiwang:

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

hehehe..
nak berkepit jak keja...

kmk pun sama..
mok berkepit juak....

nway...xda g siey2kah weekend tok?
huhuhu


Saya yang baek hati,
✿LyndaWawa✿
=)

amirah said... BALAS

pengorbanan utk org yg sepatutnya pengorbanan yg murni...cewah..hehe

fiezah91 said... BALAS

uh... ambik second degree?

ehem..org swk juak ka? ngeee

Mr Noble said... BALAS

kalu sama2 blajar, konfem berkepit 24jam pastu tak blajar :p

dLa said... BALAS

hahaha. sokong mr.noble.

eik`S noName said... BALAS

sokong dla...jadi otomatik jadi sokong mr noble,..hehe

bvlgarigirl @ Arianna said... BALAS

yeah cik abang, cik adik dah minta nak sambung belajar full time tu..hihi..good luck dear. semoga impian menjadi kenyataan

~kuyam~ said... BALAS

selamat smbung belajar ye Amni...mungkin later, saja wish awl2 :)

Amni said... BALAS

Lynda,
Xda mek g cnye2 koh.. x tauk juak nak g siney... kedei kpoi adalah kat sitok.. huhu....

Amirah,
Cewah jugak! Hehehe....

Fiezah,
aok. 2nd. degree.. Mcam nak amik QS. Tapi... Hem...

Mr noble, Dla, Eik,
Jahat eh? Sekali sekala tak pe? Hee... Tapi cam tak de life plak kan kalau asyik nak berkepit. Orang tengok nyampah.. Hahaha... Tapi serius masa belajar suka sangat bila tengok husband and wife study sama-sam kat library. Husband and wife, bukan pakwe makwe.. hihi...

Ariana,
thanks dear... Betul2 ni nak sambung study. Rasa hati macam nak sambung master pon yer jugak... Hum...

Kuyam,
thanks dear...=)

ztie said... BALAS

babe.. umur ktk 25 and below nak? mun mok amik QS. ada .. tp dip. kmk nak try tok. last chance next year umur 25. huhu.. pakey spm. more than 5 credits. qualified scholarship.
kmk pun pk macam ktk. sapa nak tanggong sapa kan. tp las2 pk gk. mun ada scholarship. why not ?

Amni said... BALAS

kitak amik apa bah? kat kuching ada kah? Mun QS s.alam bah.. huu.. banyak gik belanja mek 2 laki mek lak.. adei!

ztie said... BALAS

kmk amik architecture.
rah sibu. QS pun ada.sama tmpt rah tmpt mek nak amik arki ya. ya kmk nak g sibu ujong taun tok. mudahan maseh da tmpt. sebab yg qualify dpt scholarship. kira oklah kan

Amni said... BALAS

Sibu ya cney? Kolej apa?

ztie said... BALAS

erk.. sibu ya sine? erm.. sibu la.. Sibu, sarawak. erm. Kolej Laila Taib. Mok try? JOm. hehe

Newer Post Older Post Home