Friday, July 23, 2010

Dah sampai!

9.31 pagi handphone berbunyi. SMS masuk.

‘Please take your Post Laju at Post Office’

Yey! Dah sampai! Ingat lagi abaya aku hari ITU? Tapi boleh plak dorang cakap habis stock, kena tukar design lain. Sangat sedih. Kamu gelak je bila aku membebel non-stop. “Tolong la bang!” Tegok! Macam biasa je tengok kat mana-mana kan? Hum..


Ada dua bungkusan yang agak besar sampai. Satu dari orang jual Abaya tu. Satu dari Mak. Mestilah dia ingat anak dia yang dok sorang kat sini kan? Laki pon tak de’ nak ingat kan bang? Naa…

Kamu, baju tu saya tak puas hati sket. Benang de tercabut. Pastu span kat bahu tu tak cun lekat kat bahu tu., Terlebih sikit dari bahu nyer. Maksudnyer aku kena ubah sket nanti. Dah tu kain macam kain biasa je kamu. Nanti kamu tengok eh..

Hum.. Cukup la sekali kot beli barang online ni. Tak berbaloi dengan harga yang di bayar. Demand kan aku? Padan dengan muka aku la kan? Nampak cantik je terus nak terkam. Eh? Tak terkam yer.. Kamu pon bagi. Selalunya kamu tak bagi kalau bukan beli dengan kamu.

Kat umah sekarang ni dah ada KURMA untuk puasa. Lagi dua minggu nak puasa. Tapi aku dah semangat. Tapi puasa tahun ni sorang-sorang. Tahun lepas kat Kuching sangat seronok. Pertama kali puasa dengan kamu. Wahseyh! Pegi tarawikh sama, tadarus lagi. Gediks!

Pss... Tahun ni lawan lagi Khatam Quran paling cepat nak bang? Hee…



Aku seronok,

15 kata-kata jiwang:

syahira ariff said... BALAS

sy jarang beli baju online sbb kita tak pegang dan belek2 bju tu lagi kan
nanti tak puas hati plak
hehehe

fLoRanCe said... BALAS

aaa...mek penah meli on9...
x berpuas ati juak..hehehe..
p ada juak nok jual on9 kualiti bgs..
mok survey apa kata survey..hahaha..survey kata pembeli yg memberi komen..hehehe..

Amni said... BALAS

Syahira: Tu la pasal.. serik dah... Hum... Lepas ni nak anta p tailor je.. senang! Huu...

Florance: Nang ada yang bagus. Nasib kmk kenak nak x bagus. Ne po gayo? Haha.. Banyak urang tempah bah.. x pian nya nak check cgek2 kan...

peaNut said... BALAS

ktk kat cne??d luar kuching ka???kmk ingat ktk tek kat kuching tok..huhu

dLa said... BALAS

yeahhh da dpt bju raye die.

Mr Noble said... BALAS

saya tak penah beli baju online, sebab tak reti camne nak ukur saiz :p

ztie said... BALAS

wah wah . yalah bez gilak sukati nuka desgin sik pandey padah ow. dah sekda tang padah jak sekda sia.. huhuh..

aie.. lagik 2 minggu ka mok posa ??? waiseh waiseh.. nabes eh

eik`S noName said... BALAS

esyad pembeli barang online yg aktif...huhu
tp stakat nie masih puas hati dgn barangan on9 nie...huk3


tips die, mmg kne btol2 teliti ttg ape yg hendak kita beli...hehe
pandai2 je beri tips ork...haha

HonEyBuNNy said... BALAS

ila kalau nak beli pun...beli shawls ja..lau baju..komfom bin sah xpadan..ehheh.....wah2...posa2...smgt la tu nak posa...ehhe

mummysyafie said... BALAS

mostly beli barang kids je online ni. kalau beli baju sendiri takut saiz tak ngam

tapi siyes..jubah tu cantik

Amni said... BALAS

Peanut: Kmk di luar Kuching deng...=) Hehe..

Dla: Yer, dah dapat. Tapi perasan tak lain tu? Huhu..

Mr. Noble: Dia da bagitau saiz nyer apa Encik. Tapi kan, bek tak yah... T nyesal macams saya lau tak puas hati.. hee...

Ztie: X best oo... huhu... nya nang da padah sik da... Tapi lepas mek bank in duit n ngarap... haihh... posa sik lamak gik deng... teman mek posa sitok jum... hehehe...

Eiks: Tak nak beli barang online lagi. Tak reti sungguh!

Honey: Betul! sangat semangat... Hee... kalau beli shawls memang puas hati biasanya.. jangan la beli baju... hee....

Mummyshafie: Cantik ke? Hehe.. Cantik kan? Sayang kat depan jadi tak berapa nak cantik lak.. Hee... Tapi tak pe.. t pandai-pandai la designer tak bertauliah ni ubah2 mana yang patut... Hehe....

ztie said... BALAS

aok . nang sik bez.. yalah.. aie. mun kmk tek memang kmk sik mok koh. unless kmk suka design ya. hhuh...

aoklah.. ktk d mukah ka time tok ?

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

nang semangat rayalaa.. n way kelak raya berik duit raya ngan kmk aaa....

Amni said... BALAS

Ztie: Yalah! Ne po gayo... ya 2nd choice Mirull.. Hum...

Lynda: Bah, datang uamh mek... lak merik angpau. No problemo.. hehe...

ainz said... BALAS

2mggu je lg,kn?wahhh..mmg sgt lah hepi..aritu ain ade tgk jubah kat bazar..chantik! harge 180..rase nk bli! tp tgh krisis kewangan,kn..tgk la dlu..huuu..kempunan~

Newer Post Older Post Home