Thursday, July 22, 2010

Kalau Aku Cakap Tak Boleh Kiranya Aku Selfish Yek?


Opss! Ini cerita lain. Bukan cerita bunuh diri. Nanti sambung cerita tu. Tet… Akhirnya, selepas 4 hari, kamu dapat balik handphone. Yey!


11.06 pagi : B! Bateri nak habis. He..

11.09 pagi : B! Rindu gila.


Adei! Aku tak perasan langsung SMS kamu sebab ngah tido + menggelupur kesakitan. 12.45 tengah hari baru aku perasan. Aku telah ponteng keje beberapa jam. Oh hoo.. Punyela semangat dapat SMS dari kamu, + semua SMS yang aku hantar semalam deliverd, tapi alih-alih bila aku reply SMS kamu tu, sampai petang tak berjawab. Dah tu, balik dari keje aku call, kamu tak angkat pulak. “Oh Bang! Kamu buat ape la sampai angkat telefon pon tak dapat tu?”

Ya, akhirnya, pukul 5.30 petang, kamu call aku balik. Dalam hati ada rama-rama ngah terbang sana sini. Suka la tu. Hee..

Kamu bagitau kamu sihat je kat situ. Orientation okey sangat, environment pon sangat ok, lecturer pon dah rapat, senang cite, kamu cakap sangat best kat situ. “ Best lagi dari saya ye bang? Umph!” Aku yang dengar ni pon tumpang seronok. Tapi… Tak dapat nak men basketball kat ASWARA. Tak de padang Basketball. Itu masalah kecik je. Asalkan dapat GITAR, BASKETBALL tak de pon tak pe kan bagi kamu?

ADA YANG TAK BEST!!


Kamu : B, miak sawak da 4 orang jak. 2 laki 2 opuan. 2 tarian, dua muzik. Tapi kan yang laki ya pondan. Nya amik tarian. Yang sorang popuan ya kenal kita B. Nya amik muzik juak.Penah jumpa kita kat Ileq-ileq Café. Exited da jak nya padah nya kenal kita. Ney lah abang ingat kan. Rami urang kat sia. Nya padah nya penah baca puisi kat sia. Lalu lah bapak nya soh jaganya. Sebab nya takut anak popuan nya kenak kacao laki kat sia. (B, budak sawak de 4 orang je. 2 laki, 2 popuan. Tapi kan, yang lelaki tu lembut. Dia amik tarian. Yang sorang popuan tu kenal kita B. Dia amik muzik gak. Pernah jumpa kita Kat Ileq-ileq Café. Exited giler dia cakap kenal kita. Mana la abang ingat kan? Ramai orang kat sana. Dia bagitau dia penah baca puisi kat situ. Terus ler bapak dia soh abang jaga popuan tu. Takut anak dia kena ganggu dak2 laki kat situ)


Kedong laki aku bukan laki pakcik!!


Aku : Habis ya? Sia ctok ngan kitak lah? (Habis tu p mane2 ngan dia lah?)

Kamu : Sik juak. Tapi ada juak lah nya ekot. Nya sikda kawan opuan bah. Ngan popuan sorang ya nya sik rapat. (Tak jugak. Tapi ada jugak la dia ngekor. Dia tak rapat ngan dak popuan sorang tu)

Aku : Haih! Soh la nya kawan ngan opuan sjung. (Haih! Soh la dia kawan ngan popuan sjung)

Kamu : Nya sik pandei cakap sjung. Bapak nya kawan ngan bapak abang bah B… Lagipun nya dah da gerek..(Dia tak pandai cakap sjung. Bapak dia kawan bapak abang B. Lagipun popuan tu dah de pakwe)

Aku : Kitak nang suka juak eh bang. Biarlah nya kawan ngan popuan o.. Sik kan ke sia ctok ngan nya. (Abang memang suka jugak kan bang? BIarlah dia kawan ngan popuan. Tak kan nak ke sana ke sini dengan dia)

Kamu : (Gelak kan aku) Ok, tengok dari jauh jak k.

Aku : (Merajuk)


Please lah! Popuan mudah jatuh hati tau ngan laki lain. Banyak sangat dah contoh aku tengok. Haihh…


Tak Puas Hati,

14 kata-kata jiwang:

RaMa-RaMa Fareeza said... BALAS
This comment has been removed by the author.
RaMa-RaMa Fareeza said... BALAS

pikir positive k..jangn majuk2...lak pande miak ompuan ya berkawan lewat juak kan...sampe bila2 x pande kakar smnnjung..haih eh..hehe..dun worry too much..

Amni said... BALAS

Fareeza: Ngegeh jak mok manjak2.. =P

RaMa-RaMa Fareeza said... BALAS

hehe yakan..faham mek perasaan ktk..mun kmk time PMS moha mek hahah

ainz said... BALAS

ckp swk xbyk beza ngn smnnjung..bleh je kalo nk blaja..btul,x?ish..xkan nk berkepit je..bahaye2~

Khairul Antasha said... BALAS

hehe..adoh2..jgn fikir kdak ya.. bersangka bait..mun kta selalu sangka nok jaik, kelak jaik mena berlaku.. jadi, ktk harus cayak ngan gerek ktk... yerrdehhhh..cheredit jak kmk nasihat..sak jak sama duak kali limak..hahaha..*kmk rs tergugat mun kmk dlm kondisi ktk*

Amni said... BALAS

Ain: Betul.. kalau guna bahasa yang saya pakai lew.. hoho...

Krol: Gerek? Boleh la.. laki pun gerek juak bah...=P giney mok polah sa x tergugat? Hahaha....

dLa said... BALAS

betul . t laki tu caring skit kat die,mule laa die ingt laki tu suke kat die. hahaha~

ztie said... BALAS

hmm.. kmk sik suka aie. ble sik mun kmk padah sik ble? bolehlah.. tp sikkan la dengan nya jak. kenak sik soh dengan yg pondan ya bah? hmmm.... eh.. sikpat2.. kmk emo tok.... lak komen membina sikit.. hahahaha .. lain gk org emo

Amni said... BALAS

Dla: Betul kan? Ha... Tak suke nyer....

Ztie: Pondan ya amik tarian ztie. Opuan ya amik sama muzik ngan mirull.. ya la tek bapak nya bait ati gilak mintak nya tolong jaga anaknya.. Boleh sik bapak mak mirul tetak2 jak.. Haih! Cdak ya tauk kmk penjeles bah... ahahaha.....

ztie said... BALAS

Ztie: Pondan ya amik tarian ztie. Opuan ya amik sama muzik ngan mirull.. ya la tek bapak nya bait ati gilak mintak nya tolong jaga anaknya.. Boleh sik bapak mak mirul tetak2 jak.. Haih! Cdak ya tauk kmk penjeles bah... ahahaha....

erm... sikkan la lamak2 nak study sinun sik pandey2 gik lak nak kaka smnanjung. huhuhu. berapa lamak mirul study sinun bah ? erm.. mudahan sekda papa lah ow... ada jenis mpuan tok mudah juak nak nyangkut bah mun ronglaki bait ya. huhuhu .

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

ooohh..camya duhal....mun kmk pun sakit hati juak mun kenak giya...adeh..pengaco na ompuan ya...org laki nang la padah xda papa....tp belakang kita ne kita tauk nak...

teremo kejap..sebab kmk pantang dengan situasi kedak ya.,..

teddyuna said... BALAS

ee.. kalau una pun jeles ar.. sibuk jer prempuan tu

Amni said... BALAS

Ztie: 3 taun ztie... Huhu.. insha allah sik da papa la kali.. =P

Lynda: emo owh.. Hehe... Xhal la.. ne po gayo nak.. Wah...Bait ati konon tek.. haha...

Teddyuna: Sibuk kan? haha.. Bapak dia yang nak sangat dear... jangan amik laki aku terus susah... He...

Newer Post Older Post Home