Wednesday, July 21, 2010

Satu Perkataan Pon Dah Cukup


Kamu, malam tadi tetiba je air mata ni mengalir masa tengok video kamu ngah nyanyi. Saya dah tahan dah, tapi dia nak gak keluar. Terasa sangat lama plak tak dengar berita dari kamu. Padahal bari tiga hari kan? Tak de SMS, tak de call, pet ah lagi nak tengok kamu. Selalunya satu SMS pond ah cukup buat aku senang hati. Seperti selalu, kamu akan SMS, “Sayang…..”. Satu perkataan pon dah cukup. Tanda kamu ingat aku.

Tapi sekarang langsung tak de tu. Tak tau kamu sihat ke, macam mana kat sana pon saya tak tau. Terasa seyh! Saya tengok semua video kamu nyanyi kat dalam handphone saya. Sampai bateri handphone habis. Umph! Saya call mak sebelum tido. Mak tanye kenapa? Saya cakap tak de apa. Saje nak cakap ngan mak.

Kamu, pagi-pagi tadi saya call mak bapak. Tak dapat cakap dengan anak, cakap ngan mak bapak pon jadi lah. Mak cakap dorang balik petang semalam. Haih? Macam aku boleh tak ingat? Adeh! Sempat borak-borak, tanye pasal kamu gak kat sana. Mak cakap CUTI RAYA KAMU CUMA DUA HARI. Dua hari? Serius… Dua hari tu bila? Waaa…. Baju raya aku dan kamu lagi banyak dari jumlah cuti kamu. Oh!

Kamu, teringat kamu cakap hari tu. “Sabar key… kelak raya jumpa. Bertahan aa… Boh nangis..” Hari tu aku rasa aku boleh tahan sampai raya. Sekarang aku rasa menyesal plak tak balik Kuching hantar kamu kat airport hari tu.

Kamu, mak cakap kamu mungkin tak balik! Betul ke? Umph!



Masih Lagi Menunggumu,

11 kata-kata jiwang:

Khairul Antasha said... BALAS

oooo tedah...sabar jak..embak ilex2..tangga jak vids lam fon ktk ya..pengubat rindu...

Amni said... BALAS

Makin nangis kmk tengok.. hahaha...

Ibu Iman said... BALAS

oo tedah.. polah entri byk2 psl nya.. kompom dpt ktk lupak nya... lak mun nya abis study dpt jd novel jual di pasar... yah yah... ok x idea kmk? hehehehe

Amni said... BALAS

Mena2.. setuju. Idea asal polah blog tok sebab nak jadi novel la konon tek.. ehehe...

ztie said... BALAS

benalah kan. blog kn jak apa2 yg kitak rasa.. nak anta msg lak takut failnak ow... blog jak. at least ringan kit rasa.. dapat juak mek org berik kata2 semangat kit. nya pun dapat juak baca balit kelak bila dah timbul semula... be strong k ~~

dLa said... BALAS

jgn nages jgn nages.

HoNEybUneE said... BALAS

salam...tq singgah blog akak...dah ikut nasihat awak, change bahagian komen tuh...hehehheh...anyway, tq...=)

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

mek pun kadang2 rsa camya koh..dolok rajin ada nya sms...
tok dah jarang..
sedih alu jak...

sesungguhnya saya dan dia dah kapel sekarang..hehehe

Amni said... BALAS

Ztie: Thanks ztie.. Kadang urang baca nyampah jak koh.. Haha.. Tapi lalek lah kan? Bukan nak show off kat urang... Nak release tension jak bah... Hoho...

Dla: Tak nangis dah.. Tak lama lagi, dapat la contact dia.. =) Tq..

Lynda: Laki mek ngah orientation nektok. Hp nya kenak tahan. Mun nya sik bz tapi x contact kmk, sipa nya.. adei! Kamu, ampun2! Hehe...

ztie said... BALAS

lalekla org nak menyampah. blog ktk hidup ktk.. mun nya nak menyampah boh la baca ow.. hu h uhu...aie.. emo lok .keh33.
sine aswara ow?

Amni said... BALAS

Ztie: ASWARA kat KL jak deng... huhu....

Newer Post Older Post Home