Wednesday, July 7, 2010

Apa Masalahnya?

Kau buat aku tersenyum,

Kau buat aku tertawa,

Kau buat aku menangis terharu…


Kamu : Gaji kamek kecik gik dari kitak, sik hal ka? (Gaji saya lagi kecil dari awak, tak pe ke?)

Aku : Kenapa? Sik da masalah as long as abang boleh ator belanja & sik boros berbelanja(Tak de masalah as long as abang pandai aturkan dan tak boros berberlanja)

Kamu : Sedih bah..

Aku : Sik hal lah dear(tak pe la dear)…. Gaji abang mek kan lagik kecik dari kaki par mek(gaji abang saya kan lagi kecil dari kaki par saya). Ok jak sidak(mereka). Bahagia apa….

Kamu : Okey… (sambil senyum)


Ada masalah yer kalau gaji laki lagi kecik dari isteri? Erm… Kerana ego lelaki ke? Aku tak kisah pon pasal duit. Serius. Aku pon ada duit sendiri. Tapi aku tahu. Adakalanya, kamu pon nak belikan aku hadiah yang mahal-mahal kan?

Kamu, saya tak perlukan permata untuk bahagia.



Saya Bahagia,



6 kata-kata jiwang:

Ibu Iman said... BALAS

biasalah lelaki... tetap ada ego padahal kita nang x nangga benda ya bila kita ikhlas syg sidaknya nk? semoga berbahagia sis :)

Amni said... BALAS

Thanks kak... Yalah oo... susah nak madah. Kadang nya sik kesah. Kdang da gik nya ungkit. Hu... Boleh sik kmk mintak gaji kecik dari bos? Haha... Giney kah? Sik bersyukur lalu.. hee....

Beautiful Stranger said... BALAS

hehhe..ego..ego..bg pmpuan..ya bnda kcik..sikda di ukur pun gaji besar..tp bg mpuan yg sah2 mata duitan..mmg ukur..ya la ditakut laki..

for mek..mek sayang nya seadanya.. kan?

Amni said... BALAS

yup! Betul2... kmk terima nya seadanya.... =)

Mr Noble said... BALAS

betul tu ckp Beautiful Stranger, pastu pandangan negatif dari masyarakat lagi.. aduh! tu yg tak bes tu

Amni said... BALAS

Mr Noble: Part mana pandangan yang negatif tu? Hehe... Lelaki rasa insecure yek kalu gaji lagi kecik dari isteri? Huhu...

Newer Post Older Post Home