Friday, July 30, 2010

Bukan Salah Aku Kan?


Kamu cakap aku friendly sangat dengan orang. Aku memang banyak cakap. Tapi kalau masa buat kerja, aku akan focus dan senyap + serius. Tak percaya? Ok, sila gelak kamu!

Teringat dulu masa aku jagi Guru Sandaran Tak Terlatih. Nama pon GSTT, semua tugasan PK HEM bagi, aku amik je. Termasuk lah jadi Guru Penasihat untuk Besbol, Bomba dan Penasihat untuk rumah sukan. Oleh kerana masa tu aku je tak de anak, jadinya, setiap perjumpaan untuk aktiviti ko-Q yang tiga tu, aku kena hadir. Padahal kena gilir-gilir tau. Almaklum aku ni GSTT je, muda lagi tu, kecik pulak, so sukati je dorang buat aku. Geram jugak. Tapi nak buat macam mana kan?

Suatu hari tu, aku kena jaga latihan untuk rumah sukan sebab masa tu dah nak sukan sekolah. First time kena jaga budak sesi petang nyer latihan, jadinya ramai yang tak tau aku ni Cikgu. Biasanya aku mengajar sesi pagi je.

Sedang aku berkenalan dengan student yang dah menunggu, tetiba de sorang budak popuan Form 3, gaya macam lelaki peluk aku dari tepi dan bagitau kawan-kawan dia, AKU NI DIA PUNYA. AKu buat tak layan je la kan. Sebab aku tau dia budak.

Tah camne dari arah kantin, tiba-tiba sorang pulak budak popuan jerit, marah-marah dan maki-maki dia. Popuan yang ke dua ni student class yang aku ajar subject sains. Budak Form 4. Budak yang Form 4 ni kejar budak form 3. Dorang gaduh. Tapi aku tak tau sebab apa. Aku cam bengang je. Dah la masa tu seorang laki guru penasihat lelaki tak datang. Baru je aku nak datang dekat, sorang student tahan aku.


Student 1 : Biasalah tu cikgu.

Aku : Kenapa?

Student 2: Dorang tu lesbian cikgu. Dorang pantang tengok cikgu baru yang comel.

Aku : Hah?

Student 1: Yer la.. Sebab cikgu comel sangat la dorang berebut dengan cikgu.

Aku: Ada lak cam gitu. Saya ni cikgu tau. Bukan rakan sebaya.

Student 2: Dorang tak tau cikgu yang akan jaga kami. Cikgu macam budak lah.

Aku: Haihhh!


Bila aku cerita kat kamu, kamu marah aku. Eh? Apa kes? Menyesal aku cerita kat kamu. Kamu cakap aku yang friendly sangat layan budak-budak tu. Oh! Tolonglah! Budak-budak tu perempuan okey! Mana la aku tau dorang tu lesbian ke apa. Lagipon dorang tu budak-budak lagi.

Lepas kamu marah tu, kamu gelak pulak. Gelakkan aku sebab budak-budak tu cakap aku macam budak.


Nak buat macam mana kalau badan aku kecik kan?

Nak buat macam mana kalau aku pakai pakaian sukan aku nampak comel. Eh? Perasan!

Nak pakai pakaian yang macam mana supaya aku tak Nampak macam budak? Haihhh….


Bukan Salah Aku,

22 kata-kata jiwang:

dLa said... BALAS

hahaha,
same la kite yg berbdn kecik nie.
kua rmai2 pun kwn2 asik perli ckp cam kua ngan dak sekolah jee.
grrr~

Amni said... BALAS

dla,
tu la pasal.. adeh!

pasal keluar ni kan.. rasa nya nak wat satu entri pasal saya dan amirul p tengok wayang.. ingatkan eh! Hihi..

nurayunni said... BALAS
This comment has been removed by a blog administrator.
nurayunni said... BALAS
This comment has been removed by a blog administrator.
nurayunni said... BALAS

haha..lucu..

ztie said... BALAS

ahahah cali.. don change. its ur physical attraction. mun org kl ble buatkan mirul TERgoda dengan gedik dan sexy. mirul akan lebih tergoda dengan kekiutan, kebudakan ktk. Well... parent lebih suka yg baik. hahaha :P

Amni said... BALAS

nurayuni,
hehe.. tang mana yang lawak tu? =p

Ztie,
hihi... thanks for ur support! =)

ztie said... BALAS

u r most welcome dear

HonEyBuNNy said... BALAS

sama la....kena begitu jugak...org dk tya...tgkatan bapa neh....aiyooo...sdgkn dah msk U dah pun...huuh

syafawani said... BALAS

hehehe..adeh ngajar sekolah pompuan sume ke yg banyak lesbo tu?

Beautiful Stranger said... BALAS

oit..budak kecik! yah...pembuli dtg..hahahha mbiak nang mcm2.. harus ktk jaga dirk..mun cdak obses glak.. mmmmm..

miss lolly a.k.a luvfareda said... BALAS

hohoho.

wewit. cekgu ghamai feminat :)

Amni said... BALAS

Honey,
kecik jugak ke? Hii.. nampak macam beso je kan bila dalam gambar... =)muka mesti macam budak agak nye kan.. hehe...

syafawni,
sekolah campur tu.. hehe....

BS,
Sama pa di apdah Mirul ngan kmk.. tapi nektok xda mek ngajar gik koh.. ney tauk one day oo.. hehehe...

Miss Loly,
yezzzaaaa... cikgu ramai peminat tu.. takut... huhu....

ainz said... BALAS

rsau tgk bdk2 zman skrg ni..lesbian la gay la..hurm...

kamu mmg cute..ok pe..awet mude..xyah ssh2 nk makan jamu..hehe..

ain kalo pg mne2 msti org ingt student..mgkin dress up cm student..kasut pn still lg pkai sneakers + pkai bagpack.. ;p

ayaa alyy said... BALAS

mkn byk kasi besar sikit bdn tuh :p ehhe

Mr Noble said... BALAS

wah! dah tukar design baru! cool !

eh gitar kat bawah tu cam gitar saya! tp gitar kat bawah tu mahal sgt aa. hrga dlm RM4-6 ribu :(

saya tgk bini saya pon cam budak skola je. haha!

budak2 lesbian tu tak kene tindakan disiplin ke sebab jadik lesbian?

Hajib said... BALAS

hehehe... sikdahal bdn kecik tapi berjiwa besar... hehehe... bahaya juak bangsa lesbian tok miak-miak pun dah ada...

hentakbelipat said... BALAS

kehkehkeh..nasib baik pmpuan..buatnye laki yang cmagitu..mmg tebaek..err..nak tka jawatan x?agak2 ade x yg lari peluk aku

eik`S noName said... BALAS

hehehe...nakal gak cite nie..huik33...

tp ...haha

Amni said... BALAS

ain,
tak nak la nampak macam budak.. dulu pon amni pakai back pack.. samapais ekrang pon masih.. tapi kalau jalan ngan amirul, tak nak pakai la semua tu.. t nampak macam budak2 pegi dating.. wahahah...

ayaa,
makan banyak pon tak jadi kat badan.. macam mana tuh?

Mr Noble,
suka design ni...=) yang kat atas tu gambar gitar idaman.. tapi tak mampu la nak beli.. tunggu buat studio sendiri kat umah.. hee.. impian tu... kena tunggu mirul habis study dulu laa... lalala...suka yek bini macam budak sekolah? hoho.... budak-budak tu memang dari rumah kanak-kanak bermasalah.. jadi tak dapat gak nak salahkan dorang..

hajib,
lamak dah ada koh lesbian ya... huhu.. badan kecik jiwa besar.. yah! i like it!

hentak berlipat,
chemist ya sekarang? bolah gak kalau nak tukar.. wahaha...

eik,
ada lagi cerita yang lagi nakal... =)

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

duhal..kitak tok cikgu....kmk baruk tauk....

Amni said... BALAS

Wawa,
kmk bukan cikgu laa... baca bena2 cerita ya... huhu...

Newer Post Older Post Home