Friday, July 30, 2010

Malu Tapi Mahu. Erk? Sengal!


Sejak kamu pujuk yang last-last aku jadi sejuk hari ITU, hubungan aku dan kamu bertambah-tambah baik. Sekarang asyik kamu yang cari aku. Ha. Amik ko Bang! Buat lagi. Erk…? Derhaka noo.. Encik Amirul dah kembali. Suka betul aku.

Tadi sebelum solat Jumaat selepas habis kelas, kamu nak SMS, tapi aku call dulu. Eh? Sama-sama ya? Masing-masing ngah fikir masing-masing. Masa tu kamu kat Audo Hall practice ngan senior. Sampai satu part tu aku terdiam sebab kamu ngah cakap ngan kawan,


Kamu: Bro, mintak tolong main satu lagu boleh tak? Nak men kan untuk awek. <pergh! Apa Bang? Awek? Fewwwiiitttt….

Kawan: Okey. Lagu apa?

Kamu : Lagu apa tak mok B? (lagu apa awak nak B?)

Aku : Mana kata Abang lah…< Tersipu-sipu malu

Tak lama lepas tu aku dengar bunyi piano. Wallaweyyhhh! Budak tu pandai main piano. Oh! Aku sangat jealous kalau orang pandai men piano, pandai men gitar.

Ada suara kedengaran lepas tu. Macam suara P.Ramlee. Tapi tidak sebijik yerr.. Terkesima sekejap aku. Lagu Getaran Jiwa.

Getaran Jiwa melanda hatiku,

Tersusun nada, irama dan lagu,

Walau hanya sederhana

Tetapi tak mengapa

Moga dapat membangkitkan

Sedarlah kamu wahai insane

Tak mungkin hilang

Irama dan lagu

Bagaikan kembang

Sentiasa bermadu

Andai dipisah lagu dan irama

Lemah tiada berjiwa.. hampa..

Gila merdu suara. Wah! Aku sangat la suka.


Kamu: Ok tak?

Aku : Serius kacak lalau sora. Bukan abang sik suka ka sora ala-ala P.Ramlee kedak ya? Kamek sik perasan ya sora abang mula-mula. Wah!!! (Serius best sangat suara. Bukan abang tak suka ke suara ala-ala P.Ramlee? Saya tak perasan pon yang tua suara abang mula-mula)

Kamu : Terpaksa... Kan masuk kelas Gitar Classical


Tolong! Boleh aku tak perasan tu suara kamu. Haihh.. Aku jatuh hati lagi. Erk? Apakah.. Lepas tu kamu send gambar kamu. Dan aku send gambar aku.


Aku : Macam dah kurus. Jangan kurus sebab sik makan. (Macam dah kurus. Jangan kurus sebab tak makan)

Kamu : Sik da lah. Abang exercise. Push up. Lak tak mesti suka pelok. Kin sexy laki tak. (Tak de lah. Abang execise. Push up. Nanti mesti sayang suka peluk. Abang makin sexy)


Hey! Apakah? Sengall! *blushing*



Malu-malu kucing,




16 kata-kata jiwang:

Beautiful Stranger said... BALAS

YER..BEST MUN ADA SAMA MINAT OWH..

Amni said... BALAS

Yah... nang besar la tulisan. Manas kah? Heeee..... Best nya mun dapata belajar sama-sama sinun.. Hee... Rindok ati!

Mr Noble said... BALAS

Masing-masing ngah fikir masing-masing. <-- saya pon slalu camtu. ni kelebihan org dah kawin :D

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

bez na juak mun ada gerek yang romantik oo....
kmk mok juak...=(


Saya yang baek hati,

✿LyndaWawa✿ =)

HonEyBuNNy said... BALAS

ish2...hehehhe...xfaham...ahhahha

dLa said... BALAS

sweet nyeee !!!!

Amni said... BALAS

Mr Noble,
Salu camtu kan? =)

Wawa,
Kenak kmk xpat komen kat blog kitak bah? Haihh...

Honey,
tak paham tang man tu? =P

Dla,
=P ngada2 je kan kami ni...

fLo said... BALAS

yerr~~~ love is in the air hooo....;p

Amni said... BALAS

Flo,
hihi... ngegeh jak oo....

eik`S noName said... BALAS

owh...suke sungguh bace entry2 dari sini...so so so happy family laa....
leh wak idola nih...

Amni said... BALAS

eik,
tu dia dah mai.. haha..

ztie said... BALAS

erm.. g koke juh? hehehe..

Amni said... BALAS

Ztie,
mirul sik soh koke.. tapi mun life tengok nya boleh. Mok? Double date.. yerdeh! Bilakah.. haha..

ztie said... BALAS

ahaha.. kenak la sik ble koke? bole.. kmk ska jak nengok. double date. name the place and time! haha.. aok eh..bila ndak ka ow

ainz said... BALAS

tringat dlu si dia pernah tujukan lagu warisan wanita terakhir buat ain..kini tggl kenangan.. :)

Amni said... BALAS

Ain,
hehe... jangan diingat ain... =P

Newer Post Older Post Home