Saturday, August 7, 2010

Aku Tak Mintak Pon kan?


Aku dan kamu selalu di situasi macam ni. Kadang-kadang stress jugak. Kadang-kadang boleh buat aku dan kamu gelak. Kadang-kadang rasa rendah diri kan kamu? Aku je la.. Tapi kamu relax je.


SITUASI 1

Selalu terjadi kat kedai Mr. Atiqah. Kalau kamu nyanyi kat depan, ada la orang tanya kat aku.

A : Laki tak kah? (Laki awak ke?)

Aku : Yup!

A : Pandei ooo nya main gitar ya. Kitak mesti pandei juak. Berapa lamak dah nya main gitar ya? (pandai dia main gitar tu. Awak mesti pandai jugak. Berapa lama dah dia main tu?)

Aku : Since nya form 1..

A : Oh! Kinek tok umo nya berapa? (Oh! Sekarang ni umurnya berapa?)

Aku : ** tahun

A : Oh! Serius? Kitak?

Aku : ** tahun

A : Aiee.. nya mudak gik duhal… (Laa… dia muda lagi rupanya…)

So what kalau kamu tu muda? Tak tau nak cakap pe bila orang cakap macam tu. Erm.. sedih..


SITUASI 2

Selalu terjadi kalau kamu keluar dengan member-member yang baru kenal. Masa tu dorang ternampak gambar aku kat dalam wallet kamu.

Kawan : Siapa tu? Awek eh?

Kamu : Bini..

Kawan : Oh! Mudanya..

Kamu : (gelak je)

Kawan : Berapa umur dia weh?

Kamu : ** tahun

Kawan : Serius… tipulah!

Kamu : Nape? Macam budak?

Kawan: comel!

Wallaa…. Aku tak comel pon. Tapi kamu sangat happy bila orang puji aku. Bangga eh bang? Tak jumpa lagi aku. Dah jumpa baru tau aku ni langsung tak comel.


SITUASI 3

Selalu terjadi ngan aku bila jumpa kawan-kawan lama.

Bestfriend 1: Laki ko dah keje ke?

Aku : Tak. Study lagi.

Bestfriend2: Tak sangka serius jugak ko ngan dia. Ingatkan main-main. Muda dari ko tu..

Aku : (sengih-sengih je)

Habis tu kalau hati dah berkenan, aku nak buat macam mana? Bukannya aku sengaja-sengaja nak buat hati aku ni suka dia. Umph!


Banyak lagi situasi-situasi yang kadang-kadang menyesakkan dada. Memang dah jodoh agaknya. Dari sekolah dulu, ada je junior yang suka. Sampaikan aku tak tegur junior tu. Sampaikan aku mengelakkan diri kalau terserempak. Amik ko! Sekarang dapat yang betul muda. Kakak aku pon kawen ngan lelaki muda tau! Itu kamu dah tau kan? Hee….


Macam-macam,

22 kata-kata jiwang:

PinQib said... BALAS

sweet nye stuasi 2 tuh.. ape32 pun.. aku nk tulis sal cinta, but i have no love r8 now..

sadis -__-"



Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Blogging boleh dapat kanser?

Magibon, makhluk comel

++m!3yr4h_nAnEA++ said... BALAS

hye...
sy dh tkr komen 2..
skrg leh la nk komen yup..
daa

marinahunny said... BALAS

age is just a number dear, kalu hati dah suka x apa, asal baik budi..

ztie said... BALAS

betul ya. age is just a numbr. kamek pun pernah ada yang lebih muda. :P dan org salu nengok nya tua gk dari kmk :P ehehe.. biarlah. lainkali mun org mention agik benda ya.. padah.. dah jodoh :D tol sik ?
umursekda papa bah. even umo dah tua pun mun lom mature. perangey budak2. lebih kurang juak. umo budak tp dah boleh pakey.
kmk dolok salu sengih2 jak.so what nya mudak? bukan budak skolah rendah pun d gerek kita ya. dah akil baligh dah .. hahaha apa salah nya hehe.. have a nice weekend amni :)

Anne said... BALAS

Dayung Serian ~ sikhal deng...yg penting saling sayang menyayangi.
btw, blog kmk dah ditukar ke :http://annetelltales.blogspot.com
update ur list k.

miss lolly a.k.a luvfareda said... BALAS

hoho.
tape, asal bahagia kan yayang ?

pedulikkk kata orang. sweet ape :)

Mr Noble said... BALAS

kalu dah slalu camtu nnti lama2 jadi tak kesah kan?

eik`S noName said... BALAS

btol tu...knape nak susah nye...umur je kn..aty ttp bersatu gak kan...
huhu
asal bahagia..hek3

wish u all the best...
comel cute nice cantik gojes semua atas pandangan masing2,....(^^,)

ainz said... BALAS

kamu pn comel..kalo org xtnye,org xkan tau..hee~ comel = awet muda..

BUNGA said... BALAS

salam ziarah dari UK..
seronok baca entry awak ni.. kalau dh jogoh, tak kiralah umurnya berapa pun, mmng semuanya sudah ditakdirkan olehNya ... :)

Hamzah Ian said... BALAS

asal kan hepi eyh.. nice blog

syahira ariff said... BALAS

alaaa
cuweeetnyer
sis nie msti kiut jer muka
takpe,kalau kiut akan nampak awet muda tip top tau
chill eh!
yg penting bahagia!

hentakbelipat said... BALAS

barulah anak hekan kan..hehehe.ala ape kesah umo..bende2 tu sumeleh adjust kendian hari.janji dalam hati

erolnukman said... BALAS

ala...org nak madah ya blum kenak ng situasi kedak ya..masa tok boleh lah madah 'sik maok pilih laki mudak'...tp bila dah kenak ng batang idun dikmpun baruk tauk..
sik salah salah ya...mun org laki bila ada can lebih tua dari dak nya mst maok manjak2...hehehe..best bah..kmk maok juak! hahahaha....

Redbloodsnow said... BALAS

haaa..mek pun sedih juak bila org kata gya sal perbezaan umo mek n tunang mek. cam so what jak nk ow.

janji kta bahagia..kan kan :) mek n tunang mek beza setaun jak la...hehe

Amni said... BALAS

Pinqib,
makasih ya singgah.. nanti saya p blog awak..=)

++m_n++,
okai, tq.. t saya singgah tengok..=)

Marina,
makaseh kak.. =)

ztie,
hihi... mena.. da jak mek jumpa umo tua tapi perangei kedak miak.. contoh paling dekat adik ipar kmk (laki adik mek).. hahaha... umo 28, tapi macam matured gik mirul.. hehe...

kak anne,
makseh info.. dah mek update blog list mek...=)

miss loly,
hehe.. makseh... dulik la kan orang nak cakap pe...

Amni said... BALAS

Mr Noble,
yup.. dah lali.. macam tau2 je orang nak cakap pe.. hee....

eik,
saya tak comel, tak cantik, tak gojes.. hahaha...makseh2...

ain,
dah tengok saya ke? hihi... ada orang send gambar saya tadi.. lucu.. dia pegi edit gambar tu.. hehe...

Bunga,
makaseh sis.. dari jauh tu... =)

Amni said... BALAS

Hamzah,
makaseh singgah..=)

syahira,
hehe.. sebab akak ni ekcik kot.. lalala.. tip top! Yeah!

HB,
ko ni pandai je dik.. ahahha....

erolnukman,
hehe.. termotivasi kmk.. bukan tak dah ada bini ka? hahhaa....

Zie,
duhal.. sik tauk pun kitak lebih mudak.. lebih kurang jak upa tak duak....=)tq

Amni said... BALAS

Hamzah,
makaseh singgah..=)

syahira,
hehe.. sebab akak ni ekcik kot.. lalala.. tip top! Yeah!

HB,
ko ni pandai je dik.. ahahha....

erolnukman,
hehe.. termotivasi kmk.. bukan tak dah ada bini ka? hahhaa....

Zie,
duhal.. sik tauk pun kitak lebih mudak.. lebih kurang jak upa tak duak....=)tq

little black dress said... BALAS

hurm...
pedulikan kate orang..
jnji kmu happy..;)

ainz said... BALAS

amboi...sape yg rjin sgt edit gambar kamu tu..dia xde kje ke?hehe..ain penah je tgk gmba amni..ade la dlm lptop someone tu..hurmm..kalo rjin,send la gmbar amni kat email,k..hee~ :)

Amni said... BALAS

LBD,
yup! dulik la kan? hee...

ainz,
dia bz, tapi tak tau la bila dia edit tu.. orang yang sama jugak yang simpan gambar dalam laptop tu.. huhu

Newer Post Older Post Home